Pati, spróbuj, a jak się nie uda to zapodasz inne przybranie. Takie podobne kwiatuchy są też gotowe z opłatka lub cukrowe do kupienia
Nie znalazłam niestety zdjęć z produkcji czekolady plastycznej, przerzuciłam cały dysk i nic
Albo mi się przyśnło, że je cykałam, albo ugrzęzły gdzieś w jakimś zakamarku dysku i nie chcą być znalezione

Nic to, podam przepis, a zdjęcia najwyżej kiedyś wstawię przy okazji robienia kolejnej porcji. Korci mnie, żeby zrobić białą i ulepić z niej lilię albo callę, ciekawe czy się da...
Czekolada plastyczna
Składniki:
100g ciemnej czekolady dobrej jakości
1 łyżka miodu
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać miód. Całość szybko wymieszać, będzie gęstniało.
Masę wylać na kartkę papieru - musi to być papier, który wchłania tłuszcz, najlepiej zwykły papier A4, taki jak do drukarek. Przykryć drugą kartką papieru a pod spód włożyć jeszcze jedną. zostawić do zastygnięcia na kilka godzin.
Czekolada powinna w tym czasie oddać jak najwięcej tłuszczu, można po godzinie czy dwóch wymienić papier na nowy.
Gotową czekoladę zdjąć z papieru i rozgrzewając w rękach wyrobić na plastyczną masę, z której można już formować ozdoby
Powodzenia