Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Post »

Jasiu ja kupiłam nawóz interwencyjby z SUBSTRALA i rozrabiam według wskazań producenta, jego możesz używac do podlewania i do zraszania - efekt jest wspaniały i prawie od razu zauważalny, na początku jesieni go odstawiłam, ale jak moje hoje zaczęły zasuszac pączki kwiatowe to wywlokłam na wierz i teraz czekam jak australis rozwinie pąki, bo ma już dośc pokaźny koszyczek
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

izabela skula pisze:Jasiu ja kupiłam nawóz interwencyjby z SUBSTRALA i rozrabiam według wskazań producenta, jego możesz używac do podlewania i do zraszania - efekt jest wspaniały i prawie od razu zauważalny, na początku jesieni go odstawiłam, ale jak moje hoje zaczęły zasuszac pączki kwiatowe to wywlokłam na wierz i teraz czekam jak australis rozwinie pąki, bo ma już dośc pokaźny koszyczek
Iza taki mam.
Do hoi też taka proporcja jak na opakowaniu , czy mniej?
Właśnie o hoje się boję , że za mocny może być.
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

ja daje taki sam - do wszystkich kwitnących, nawet ostatnio ceropogia sandersonii go dostała bo zauważyłam pączka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

jolcia1212 moja najstarsza córka też ma 17 lat i mam syna Michała, który ma prawie 12 lat i nie tylko... :;230
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

Nolinka a kogo jeszcze masz? :;230 Skoro tak się chwalicie swoimi pociechami to ja mam syna 21 lat, drugiego syna 15 lat i córunię 3 latka, ale mnie ostatnio zdradziła i pitła z domu do babci, muszę po nią jechac a pogoda nie nastraja do wycieczek :wit
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

Jolu mam amaryliska i liście mu rosną jak durne i takie długie szable ,poradż mi czy je uciąć czy co robić ?
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Iza ty masz dwudziestojednoletniego syna :shock:
Przecież ja byłam przekonana, że masz niewiele więcej lat ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

heliofitka pisze:Iza ty masz dwudziestojednoletniego syna :shock:
Przecież ja byłam przekonana, że masz niewiele więcej lat ;:oj
:;230 :;230 :;230 :;230 jak miło to słyszec kochana, tak ja mam takiego KONIA, ale bardzo kochanego jak na dzisiejszą młodzież, niestety studiuje daleko i mieszka u babci bo ma tam lepszy dojazd i bliżej na uczelnie
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

No to uzupełnię dane: córka Magda 17 lat, syn Kuba w styczniu 14 lat, wspomniany wcześniej Michał w lutym 12 lat i Gabrysia 10 lat. No i M, dwa koty i pies na podwórku. Rozpiętość wieku taka, że dzieci są w podstawówce, gimnazjum i liceum - sama rozkosz - chłopakom buzują hormony a to odbija się na moich nerwach ;:219 :;230
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

Nolinka pisze:No to uzupełnię dane: córka Magda 17 lat, syn Kuba w styczniu 14 lat, wspomniany wcześniej Michał w lutym 12 lat i Gabrysia 10 lat. No i M, dwa koty i pies na podwórku. Rozpiętość wieku taka, że dzieci są w podstawówce, gimnazjum i liceum - sama rozkosz - chłopakom buzują hormony a to odbija się na moich nerwach ;:219 :;230
Nolinko ale przecież tobie też powinny jeszcze hormony buzowac :;230 w końcu kobieta ma zawsze 18 lat tylko jej dzieci dorastają :;230
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Iwona1968 pisze: Smutne wieści, jeśli chodzi o szkołę. Ja też mam stres, mój syn poszedł do gimnazjum. To dopiero stres, nowy budynek, ogromny moloch (gimnazjum i liceum razem), nowi ludzie nowe wszystko. Na pierwszym zebraniu pani powiedziała aby dzieci do toalety chodziły grupkami bo nie wie do czego licealiści mogą być zdolni (chodzi o falę). Na korytarzach wszyscy muszą pilnować swoich rzeczy bo każdy nie pilnowany plecak jest wywracany na lewą stronę i zapakowany z powrotem, piórnik to samo, to się nazywa żółwik. Ciekawe czego jeszcze się dowiem.
:shock: .To mnie przeraziłaś.O ''fali'' nie pomyślałam ;:224 ;:222

Mniodkowa ;:196

-- poniedziałek, 3 grudnia 2012, 15:27 --
fiskomp pisze:
Iwona1968 pisze:Na pierwszym zebraniu pani powiedziała aby dzieci do toalety chodziły grupkami bo nie wie do czego licealiści mogą być zdolni (chodzi o falę). Na korytarzach wszyscy muszą pilnować swoich rzeczy bo każdy nie pilnowany plecak jest wywracany na lewą stronę i zapakowany z powrotem, piórnik to samo, to się nazywa żółwik. Ciekawe czego jeszcze się dowiem. :shock:
Pozdrawiam. :wit
Iwona przerażające rzeczy piszesz, mój syn chodzi do 1 klasy podstawówy takiej właśnie szkoły jak pisze Jola, dzieci wszystkich jest 66 (klasy 1-6), nauczyciele znają wszystkich po imieniu, nie wyobrażam sobie, żeby jego szkołe mogli zlikwidować , w szkole działa świetlica, z której dzieci z ochotą korzystają, mój syn kłóci się z nami jeśli za wcześnie po niego przyjedziemy np o 14,30 ;:185
Ooo.To mamy dzieci w prawie tym samym wieku :D .Moja też lubi chodzić do szkoły.I marudzi,jak za wcześnie się po nią zajedzie,a właśnie mieli iść na plac zabaw :lol:
Ja też sobie nie wyobrażałam,że mogą zlikwidować tą naszą szkołę.A tu niestety.Od kilku lat straszyli i wygląda na to,że zlikwidują.Ciągle to do mnie nie dociera.Oby były chociaż te kl.1-3.Bo jeśli rodzice,którzy mają więcej dzieci,zabiorą te młodsze(bo taniej wozić dwoje do szkoły,która jest dalej,niż każdego w inne miejsce ;:174 ).To zlikwidują całkiem ;:145 ;:223

mrinwestor,jak Ci dobrze :lol: .Też bym chciała już się nie martwić o szkołę.Twój student,to chociaż się nie martwisz,bo uczelni nie zlikwidują.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona1968 pisze:
fiskomp pisze: W tej szkole co teraz mój syn chodzi i tak się dużo poprawiło odkąd wprowadzili monitoring i straż miejska robi od czasu do czasu nalot z psami.
Słyszałam na zebraniu od znajomej co dzieci wyprawiają w innych gimnazjach..... ;:131
Kto to wymyślił to powinien......... Bo dzieci są w najgorszym wieku dorastania w nowym środowisku. Powinno być tak jak było 8 klas szkoły podstawowej no ale cóż............
Nalot z psami :shock: :shock: :shock:
Też uważam,że ta reforma oświaty była do d...
Ale ktoś wziął za to pieniądze.Bo mu się przypomniało,że kiedyś ,za ''sanacji''do gimnazjum chodził.I fajnie było ;:224
Masakra.A ile kasy na to poszło z budżetu państwa????
Szkoda słów.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

No niestety tak wychodzi naszym politykom że zamiast poprawiać komplikują ludziom życie :( Teraz wzęli się za bogu ducha winne sześciolatki ;:124
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mrinwestor pisze:
izabela skula pisze:linearis lubi dużo słonka i w odwrotności do pozostałych hoi raczej mokro, nie pogardzi zraszaniem, co do serpens to nie wiem zbytnio bo moja rośnie jakby się na mnie pogniewała :oops:
Moja serpens rośnie fajnie od kilku lat .......ale nie kwitnie i nie znam powodu.
Moja ma pączki,ale jeszcze małe i nie wiem,czy utrzyma,bo mało słońca.
Poza tym mam dylemat,czy dać jej nawozu,czy nie.Bo już pora raczej zimowa i chyba nawozy się odstawia :?
jolcia1212 pisze::wit
Widzę że my jesteśmy Jole i mamy córki Moniki. Moja jest starsza- ma 17 lat. Może masz jeszcze syna Michała?
Ano mam i synka Michała ;:oj :;230 .Ale numer :;230
Monika 5lat,a Michał 2,5 :D .Więcej dzieci nie mam ;:219
izabela skula pisze: ja kupiłam nawóz interwencyjby z SUBSTRALA i rozrabiam według wskazań producenta, jego możesz używac do podlewania i do zraszania - efekt jest wspaniały i prawie od razu zauważalny, na początku jesieni go odstawiłam, ale jak moje hoje zaczęły zasuszac pączki kwiatowe to wywlokłam na wierz i teraz czekam jak australis rozwinie pąki, bo ma już dośc pokaźny koszyczek
Ta też mam,ale taki ''zwykły'' nie interwencyjny.To mówisz,że dobrze?
Serpens jeszcze nie podsypałam skorupkami.To nie będę.Dzięki,że poprawiłaś się ;:108

magda41 pisze:Jolu mam amaryliska i liście mu rosną jak durne i takie długie szable ,poradż mi czy je uciąć czy co robić ?
Magda,jeśli go nie zasuszałaś,a ma długie liście,to ograniczaj mu podlewanie.Aż liście zaschną.Ja hipeastra miałam na dworze,z liściami wniosłam późną jesienią do piwnicy od razu.A tam stoją w doniczkach i zero wody.Na wiosnę,jak widzę,że puszczają pąki,to przesadzam do nowej ziemi i przynoszę do kuchni.Wydaje mi się,że muszą być przechłodzone,by zakwitły.Ja trzymałam prawie do mrozu na dworze,to pewnie się przechłodziły,bo byłam w piwnicy-a tam 3 mają pąki ;:oj .Na 1 są 2 pąki.Więc będzie piękny widok.Tylko że to taka niespodzianka lekko ;:222 .Bo miałam plan na wiosnę je przynieść.I gdzie ja je teraz postawię???Bo w piwnicy ciemno i muszę zabrać zaraz.
Można też wyjąć z doniczki i otrzepać korzenie.Położyć na chłodnym okienku na jakieś 2-3 tyg i to powinno pomóc.Robiłam tak w zeszłym roku i część zakwitła.
Ja mam tylko kilka hipeastrów.Ale spytaj szarotkę ,ona się lepiej zna.
Moja teściowa obcina liście,nie zasusza,ale ma w domu raczej zimno i jej kwitną,mimo,że nie robi im spoczynku.
Nolinka pisze:No to uzupełnię dane: córka Magda 17 lat, syn Kuba w styczniu 14 lat, wspomniany wcześniej Michał w lutym 12 lat i Gabrysia 10 lat. No i M, dwa koty i pies na podwórku. Rozpiętość wieku taka, że dzieci są w podstawówce, gimnazjum i liceum - sama rozkosz - chłopakom buzują hormony a to odbija się na moich nerwach ;:219 :;230
No,Nolinko ;:180 .Podziwiam i gratuluję ;:215

Gdybym komuś nie odpisała,to przepraszam ;:180 ;:131 .Ale tak mnie zagadaliście,że mogło mi umknąć.
Dziękuję kochani za to,że jesteście i wspieracie mnie ;:196

Idę teraz do Was ,nadrobić zaległości,bo weekend spędziłam pracowicie,bez fo ;:224 ;:174

katharos,święte słowa :uszy
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

Jolu bardzo dziękuje ;:196 u mnie w piwnicy to ciemno i ciepło a jemu właśnie zaczynają schnąć liście to ja go zostawiam tak jak jest ,przykręciłam grzejnik i jest troszkę chłodno ,może przetrwa ;:202
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”