Ja to wszystko naprawdę rozumiem, u mnie nawet przeciez sporo wcisnęłam, i to tylko na części ogrodeczka....Ty masz piękny, duży ogród....można bardziej poszaleć

Witam,ja dopiero zaczynam romans z różami,wiosną posadziłam parę krzewów,wszystkie mają cały dzień słoneczko i...stwierdzam, że im to ostre słońce wcale się nie podoba.I mam pytanie: co myślicie o posadzeniu drzewek (sum octowiec)nad różami?.Georginia pisze:Monisiu ,jeśli mogę coś doradzić to Alexander MK też lepiej by wyglądał gdyby w południe miał trochę cienia.Mój niestety cały czas na słońcu i kwitki blakną na końcach płatków.Dobrze wyglądały jak jeszcze nie było tych upałów.Ale za to nagroda dla niego za długość kwitnienia.Dochodzą nowe a stare cały czas kwitną.Pod tym względem jest super.Dzisiaj trochę wycięłam ale nie było to konieczne.
Może acer platanoides "globosum" ?majka411 pisze:Marzę o drzewie, które koronę będzie miało jak parasol. Nie wiem czy takie rosną.
Soczewka pisze:Maju parasolowatą koronę ma także wiąz górski Pendula i Camperdownii .