Leśny ogród Moni68 cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.7

Post »

Z przyjemnością zapoznałam się z relacją z podróży.
W takiej scenerii można chyba dobrze wypocząć (mam na myśli nocleg w opactwie.) :lol:
Pastella jest na mojej liście różanej, opiekuj się nią dobrze :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniczko wspaniała fotorelacja ;:180 ;:180 ;:180 z przyjemnością obejrzałam i poczytałam ;:108 piękne wiciokrzewy masz ja dopiero jeden zdobyłam :D
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Moniu witam Cię po podróży jak widać ze zdjęć okolice były bardzo piękne.Jestem ciekawa czy przywiozłaś jakieś dobre wino czy może piękną różę.Jedno i drugie godne smaku. :D
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś, miło że już wróciłaś ;:196
Piękne miejsca zwiedziłaś ale z ciekawości zapytam jak Danusia....co fajnego przywiozłaś ?? :lol:
Już nie mogę się doczekać zdjęć Twoich lilii :!:
Pozdrawiam serdecznie ;:167
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Cieszę się że już jesteś i ogród pięknie cię powitał nawet różyczka zakwitła, opowieści piękne, pokaż jeszcze na pewno zrobiłaś dużo zdjęć ;:138 ;:138
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochani, witam Was serdecznie :D
Pogoda obrzydliwa, drugi dzień pada i zimno... Myślałam, że trochę posiedzę z Wami na forum, ale ciągle wyłączają prąd :shock: Oszaleć można!!! Jutro mam gości z okazji zbliżających się imienin moich Panów, muszę się spakować, uporządkować ogród, ale jak to robić przy takiej pogodzie??? Liczę, że w końcu przestanie padać i chociaż trochę uda mi się zrobić.

Aniu, dziękuję :D Kilka róż mam :lol: Ponieważ nie znam się na nich zupełnie, w ubiegłym roku polecono mi w ogrodniczym Pastellę i Geishę jako świetne odmiany. Kupiłam wówczas również białą o niemiecko brzmiącej nazwie, ale ta mi się nie podoba. Kwitnie obficie, ale potwornie śmieci.
Szampana trochę wypiłam...

Dzidziu, jestem bardzo zadowolona :D Przede wszystkim z tego, że Pawełkowi się podoba i coraz lepiej mówi po francusku.

Aniu- Taro, próbowałaś opryskiwać wiciokrzewy Mospilanem? Jest bardzo skuteczny, nie tylko na mszyce.
Nie przypuszczałam, że lubisz wracać do afrykańskich wspomnień- jest mi bardzo miło ;:196 Tych 400 jajek nie zapomnę do końca życia :lol: Najważniejsze, to umieć się cieszyć z każdego drobiagu!! Chociaż wtedy te jajka były rarytasem.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Moniczko jadę właśnie do ogrodniczego kupię i popryskam, ale gdybyś miała sadzoneczkę białego to ;:180
a czytam te Twoje opowieści ślicznie to opowiadasz masz rację taki drobiazg "jajko" a ile zrobi w konkretnych okolicznościach radości. Pamiętam jako dziecko byłam z tatusiem wówczas w Czechosłowacji i tam królowały knedle pod każda postacią a ziemniaki to taki dodatek pamiętam jak poszłam do sklepu kupić 2 kg to patrzyli jak na dziwoląga.
W tych Twoich historiach pięknie przedstawiasz ludzi, ich "normalność" choć kultura, obyczaje bardzo się różnią to jednak na pewno zasługa Twoich Rodziców ;:180 bo widać wyrażnie szacunek dla drugiego człowieka, nie bacząc na status materialny a to nie często w naszych czasach się zdarza.
pozdrawiam i życzę miłego dnia a przede wszystkim ;:3 ;:3
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku, trzymam kciuki za Twoją afrykańską wyprawę!! Chętnie wybrałabym się do Etiopii śladem Arki Przymierza :lol:

Lucy, Igo, Elu, Majko, dziękuję za miłe słowa ;:167

Danusiu, tradycyjnie przywiozłam trochę wina, szampana i serów :lol: Z roślin tylko dwa rh. Rozglądałam się za roślinami skalnymi, wypisałam nawet wszystkie z wątku Krysi, ale niczego nie udało mi się kupić. Przede wszystkim znalazłam tylko kilka szkółek po drodze, ale na widok listy sprzedający robili :shock: W sierpniu wybieram się na południe, może będzie łatwiej, a ja lepiej przygotuję się do poszukiwań :lol:
Piękne róże można kupić na wyspie Mainau, więc jeśli ktoś wybiera się w okolice Jeziora Bodeńskiego, to warto tam zajrzeć. W Anglii na pewno też, ale nigdy nie zwracałam tam uwagi na róże...

Basiu, pogoda okropna, więc nie mam pojęcia, jak i kiedy zakwitną lilie...

Marysiu, dziękuję :D Więcej zdjęć będzie po 7 lipca, bo wtedy wracam znad morza. Teraz nie bardzo mam czas na przeglądanie, obrabianie i opisywanie...

Postaram się wieczorem jakieś zdjęcia wkleić.
Miłego dnia Wszystkim życzę :wit
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, dziękuję za miłe słowa ;:167 ;:196 Masz rację, to zasługa Rodziców. Staram się być taką matką, jaką była dla nas moja Mama. Czas pokaże, czy mi się udało...
Kochana, czy chodzi Ci o wiciokrzew pomorski Graham Thomas? On jest raczej kremowy. Sadzonkę wyślę po powrocie znad morza :)
Mospilanem opryskaj jak najszybciej, nie będziesz miała kłopotu. On działa nawet na poskrzypki liliowe i mnóstwo innego robactwa. Można kupować pojedyncze saszetki.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Moniko następne rh przywiozłaś :shock: Na wiosnę znowu będzie pięknie jak one wszystkie zakwitną .
A Ty będziesz posiadaczką największej ich ilości :D
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

a u mnie gorąc....M czyści kostkę karcherem, wszystko fruwa :x :x ale już mam dość dłubania mchu...wrrr
W ogrodzie dziś mam nadzieję przesadzić Alchymista, bo okazało się że posiadam :shock: :shock: a tak nie chce się nic a nic...
Mój też szykuje się na imieninki :lol: :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, rh będę kupować chyba do śmierci :lol: :lol: Miejsca mam jeszcze bardzo dużo :lol: Po prostu je ubielbiam!! :D

Tess, zazdroszczę Ci pogody!! Te dwa ostatnie dni fatalne :( Jutro podobno ma się poprawić, z czego bardzo się cieszę, bo planuję imprezę na tarasie :lol: Muszę zajrzeć do Twojego wątku kulinarnego, zawsze masz genialne pomysły!!
O Twoim M pamiętam!! Miałam zamiar zadzwonić w niedzielę z życzeniami :lol: Imprezę też robisz w ten weekend?
Wczoraj chciałam kupić nowy kostium kąpielowy, ale nic sensownego nie znalazłam. Zaraz jadę znowu na poszukiwania.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś jak widzę Twoja kolekcja Rh wciąż się rozrasta, kolejne zakupy :D Już się nie mogę doczekać kolejnej wiosny i widoku tych Twoich wszystkich cudowności kwitnących ;:196
Awatar użytkownika
biedronka171
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 mar 2008, o 06:56

Post »

Witaj Moniko piekne zakatki Francji pokazalas, bardzo podoba mi sie Francja ale tylko Paryz i jego okolice mialam przyjemnosc zwiedzic. W lipcu będę w Polsce i mamy tez w planach rejs po morzu srodziemnym, będę wiec w Monaco i chcemy zobaczyc Nice i okolice, na ile oczywiscie krotki postoj w porcie pozwoli.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MONISIU wreszcie wpadlam się przywitać a Ty znowu szykujesz się do drogi . Ach zazdroszczę Ci tego podróżowania też chętnie bym gdzieś wyruszyła ale mój M kocha tylko swoje łoże i TV . Jak tu się nie wkurzać a tak przy okazji zerknęłąbyś na mojego Rh ma jakieś powykrzywiane liście czy to normalne . Dałam mu nawozu a on dalej ma takie jasne liście . Może to taki jego urok ;:196 i miłej imprezki Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”