Ładne dalie. Wczoraj skończyłem je wykopywać. I wszystkie inne też. Mam cały korytarz zastawiony. Jak obeschną, to je oczyszczę trochę i wstawię do narzędziowni.
Większość roślin przesadziłem, ale że kopaczy nie widać, to i ja przestałem przesadzać choć powinienem jeszcze trochę roślin poprzenosić. Po wykopaniu dalii i kann zrobiło mi się miejsce
ja też wykopałam swoje dalie i chowam do piwnicy na działce bo mam fajne tam przechowanie. mam jeszcze jedną taką "pustą" dalię z ciekawym kolorem ale nie udało mi się uchwycić koloru. Teraz uzupełniłam ogród w 2 szt. wiśni o nazwie "panda i groniastą " bo kwiaty są ważne ale troszeczkę owoców też.
Witaj imienniczko
dalie masz super mnie bardzo podobają się te z których zebrałaś nasiona ,zwłaszcza ta czerwona -czy ona ma ciemne liście
jest bardzo dekoracyjna .Mario -róża Westerland piękna- ciekawe jak przezimuje ,też taką kupiłam w tym roku w doniczce i jestem bardzo ciekawa jej wytrzymałości na mróz.
nasiona tych pustych dalii zebrałam tylko pomieszane. czerwona ma ciemne łodygi i liście. To jest nowy nabytek tylko miały być niskie ale wyrosły .Morze na przyszły sezon będą niższe.
Witaj Mario! Bardzo ładnie u Ciebie, nie dziwię się, że dostajesz dyplomy Oczywiście mnie najbardziej zauroczyly Twoje róże, piękne są. Ale masz też dużo innych ciekawych roślin.
Dziękuję za miłe słowa.Działkę mam trochę czasu i ciągle coś zmieniam uzupełniam. Tej jesieni dosadziłam kilka róż bo brakowało.Sprowadzałam z firmy "rosarium" .Ciekawa jestem jakie będą efekty. Trochę już okopczykowałam a resztę w przyszłym tygodniu.Muszę też zabezpieczyć "westerland" bo bardzo w tym roku wyrosła i szkoda by żeby zmarzła. pozdrawiam
Każda róża jest piękna. W końcu to królowa kwiatów... . Tak więc myślę że z tych twoich dosadzonych i tych co już rosły efekty będą wspaniałe. Pewnie już nie możesz się ich doczekać ....ja także.
Jestem z rewizytą i podziwiam bardzo uporządkowany ogród Zachwyciłam się daliami, oglądam z przyjemnością, ponieważ sama już ich nie uprawiam Róże też cudnej urody, szczególnie Aloha jest ciekawa , te jej zmienne odcienie
Gratuluje dyplomu, jest nagrodą i zachętą
Mario witaj imienniczko
miło było pospacerować po Twoim ogrodzie -ja swoje róże też zamówiłam w rosarium z gołym korzeniem - były ok.,jedną nawet dostałam w donicy w ramach promocji ,już nie mogę się doczekać kiedy zakwitną
SZYSZUNIA mam b. dużo nasion nie kupuj chętnie........ zasilę. tak samo kalinę koralową ona jest ładna jak jest mała a potem ja przycinam bo rozrasta się .