Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Witaj Maryniu,dni coraz cieplejsze ,to i roślinek kwitnących nam przybywa ,śliczne portreciki im zrobiłaś i tym zielonym i tym kolorowym ,u mnie dzisiaj ciepło i słońce pobiło rekordy ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

W sumie to chyba lepiej że drogę robią teraz, a nie w pełni sezonu ;:131 A skoro płot lepszy możesz dosadzić więcej cebulowych ;:138
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Martusiu dziękuję za miłe odwiedziny i pochwały moich portrecików ;:196 ;:167Ciepełko wiosenne i pierwsze promyki słoneczka mimo mocnego wiatru od kilku dni zachęcają do wyjścia z aparatem w plener...Wiele kadrów to tylko chwile ,które należy w miarę możliwości skrzętnie i bez zwłoki wykorzystywać. :D

Blueberry Natalko, droga jest wyłączona z ruchu już od lata ub.roku tak,że to już szmat czasu zdążyło mi się już znudzić...Natomiast droga nowa to czteropasmówka i zapewne będzie jakaś miejska komunikacja uruchomiona do sąsiadującego z Ogrodem nowego osiedla na co bardzo liczę! ;:108 Płot stanowi nowe solidne ogrodzenie ROD na które się w ratach składamy...Zarząd odważnie zaciągnął pożyczkę i chyba jakąś dotację z W-wy dostaliśmy jako ROD.Jesienią był ogłoszony przetarg i na obecną chwilę znaczny kawał płotu stoi !Moje zasieki antysarnowe też zaczęliśmy rozbierać :D !Na to konto już kupiłam dzisiaj cebule lilii i nie będę ich sadzić w skrzynkach balkonowych tylko jak ludzie do ziemi. :D

świąteczne kalanchoe od M... :heja /skąd wiedział,że mi się wczoraj spodobało w sklepie??? ;:131 /

Obrazek

byłam na rynku... :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Maryniu, ja tam pogdlądacz jestem, nie mam siły czasem napisać cokolwiek, po 12 godzinach w pracy wypompowana jestem, ale dziś muszę powiedzieć, że piękne to Kalachoe, ładny kolorek, wiosna do Ciebie też już zawitała, portreciki roslin jak zawsze niezwykłe ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przylaszczki w doniczce?
Zaprosiłaś wiosnę do domu, czy kupiłaś, żeby potem posadzić na działeczce?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko0042 nie,nie, ;:185 absolutnie nie uważam Ciebie za biernego zaglądacza bo często Twoje wizyty są okraszone sympatycznym wpisem ;:196 Oby takich więcej było!
Nie oczekuję od nikogo ,że zechce zostawiać ślad po każdej wizycie! Dziękuję za uznanie dla moich fotek! ;:180 Dawno mnie nikt tak nie połechtał :D

Gosiu napisałam,że byłam na rynku i udokumentowałam ten fakt zdjęciami ... ;:108
Przylaszczek nie mam wiele wraz z sasanką powędrują oczywiście na działkę. ;:7

Siewkami się nie pochwalę ale wiosennych obrazków z ostatniego pobytu na działce mi nie brakuje... ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego weekendu podglądaczom niech wam się obiektywy zagrzeją!Obrazek
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ooo, to nieźle się już z tą drogą grzebią, oby w końcu skończyli ;:108 Piękne widoki z działki, coraz więcej wiosny ;:138
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryniu, fajne kwiatki na Twoim rynku kwitną! ;:138 ;:138 Działeczkę ubogacisz, a nowy solidny płot pomoże uzupełnić rabaty w rośliny cebulowe i będzie jeszcze piękniej! ;:63 ;:63 ;:63
M bardzo dobrze Ciebie zna i pewnie wystarczyło jedno spojrzenie na Twoją minkę, by wiedzieć, czym może Ci sprawić przyjemność. ;:108 Taki M to skarb. ;:303
Miłego weekendu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak na moją działkę kiedyś wdarły się dziki, to pożarły zaledwie tulipany. I to zaledwie wszystkie ;:223 Nie ruszyły żadnej innej cebulki, co prawda martagony znalazłam wtedy na wierzchu, ale po ponownym wkopaniu, rosną w tym miejscu od lat.
Wiosnę masz obfitą, ranniki bardzo lubię ale mam ich tylko kilka sztuk. Jednak co roku jest ich więcej, co mnie cieszy.
Wawrzynek przyciąga spojrzenia ;:oj O tej porze roku tyle koloru w jednym miejscu, to rzadkość. Piękny jest ;:108
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
Taka kolorowa żywa wiosna to już bardzo cieszy. ;:108
Pięknie różne krokusiki.
I ranniki takie energetyczne. Moje gdzieś przepadły :roll:
Nawet przylaszczki masz.Coś wcześnie. Pięknie już się zaczyna pomału robić.
Pozdrawiam niedzielne.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:) Sympatycznych weekendowych Gości miło powitać i podziękować za odwiedziny! ;:168

przyniosłam trochę zapachu do domowego wiosennego bukietu
Obrazek

Natalko no nie mogę powiedzieć ,że się grzebią bo to kawał pięknej drogi, budowanej kompleksowo z zatoczkami,zieleńcami ..wymaga to czasu i z cierpliwością musimy dotrwać do czerwca... Objazdem dokładamy ok.2 km więc da się przeżyć! :D Dziękuję za miłe spojrzenie na moją działkę! ;:180

Obrazek

Obrazek

Lucynko kwiatki ładne na rynku i nie wiadomo na co patrzeć ale rozsądek przeważa.
Przyznam się/ ktoś inny by się chwalił :D ,przylaszczkę dostałam jako 8-marcowy gratis od bardzo miłego Pana u którego od lat kupuję miody :) A kupowałam właśnie kolejny słoik...
A co do M to powiem Ci w sekrecie , że nie byliśmy tam razem... ;:191

heliotrop
Obrazek
bardzo kiepsko spisały mi się przebiśniegi nie ma ich wiele
Obrazek

Iwonko1 Mnie dziki nawiedzały chyba 3- krotnie więc cebula na cebuli nie została! ;:145 Do tego sarna regularnie od 3 lat obgryzająca wszystko co jej się spodobało :roll: ...Miałam dość działki i tego całego działkowania bo to bardzo stresujący czas był. Jest nadzieja, że mam to już za sobą choć i ub.sezon już był spokojny.Wawrzynek własnoręcznie wyhodowałam z przysłowiowego patyka ma już kilka dobrych lat i obecnie jest w pełnej krasie.Lubię go fotografować bo ta ilość kwitnących o tej wczesnej porze gałązek jest zjawiskowa. ;:108

ciemierniki przekwitają
Obrazek

Obrazek

anabuko1 Aniu wiosna już chyba do wszystkich ogródków gdzie zadbano o wiosenne cebule zawitała i cieszy ogrodników i ogrodniczki . A przylaszczki mam z rynku ,moich działkowych jeszcze nie widać.

Obrazek

jest i pierwsza trawka pokazująca pączki
Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

U mnie przebiśniegów zawsze ubywa, zamiast przybywać. ;:222 Pewnie mnie nie lubią. ;:224
Maryniu, tym bardziej Twemu M należą się słowa uznania. ;:63 ;:63 Musi Cię bardzo dobrze znać. ;:215
Dobrego i zdrowego tygodnia dla Was. ;:167 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu masz już sporo wiosennych, pięknych zdjęć ;:215 , a ta trawka to co to za jedna wyrywna jakaś, czy tak wcześnie zaczyna kwitnienie?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Wawrzynek robi wrażenie tylko szkoda, że on trujący jest :( . Ciemierniki też piękne a ja nie mam ani jednego . Twoja wiosna pokazuje coraz więcej koloru i te artystyczne portrety ;:215 . Pogoda bardzo nieciekawa, wiatr zbyt długo się utrzymuje i to jest już denerwujące. Nie wspomnę o tych szkodach jakie poczynił w kraju ;:222 . Czy ten klimat nie może się jakoś ogarnąć i zawsze coś ?? Pozdrawiam i słońca życzę :wit .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda się poprawia nawet ;:3 przyświeca jak się nie zmieni to trzeba będzie na działkę się wybrać wiosny poszukać...

Lucynko przebiśniegów to i u mnie ubyło znacznie ;:219 ale trzeba chwalić to co jest, ;:108 Nie wszystko nam się udaje co byśmy chcieli . A M już ponad pół wieku mnie zna :) więc wiesz jak jest!

Obrazek

Obrazek

Iwona0042 to jedna z najwcześniej kwitnących leśnych trawek - kosmatka .Zdjęć mi nigdy nie brakuje bo strzelam ich mnóstwo. Dziękuję za odwiedziny!

Obrazek

Obrazek

ewelkacha88 wawrzynek trujący jest to prawda ale nie demonizujmy...wiele takich roślin mamy w ogrodach ...Wystarczy posadzić w miejscu nieco odosobnionym skoro ma się jakiekolwiek obawy i cieszyć się jego kwitnieniem wczesno -wiosennym :)
Ciemierniki to również trujące rośliny... ;:131 Dziękuję za uznanie dla moich portretów ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”