Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Jadziu piękne chryzantemy ;:215 ;:215 nareszcie Red cherry pokazała swoje kwiatuszki ;:63 ;:63
Różyczki też jeszcze śliczne ;:333
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu cieszmy się póki jeszcze jesień trwa, bo prognozy zimowe różne, i w lepszą stronę, i te bardziej zimowe, nie wiem co lepsze, dla nas wiem, ale dla roślin pewnie zima ze śniegiem by się przydała ;:108
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Dziś zapowiadają prognozę, że będzie jeszcze bardzo ciepło, tak musi być bo ja z sadzeniem w lesie nie tak jak Jadzia perfekcyjna.
Goryczka wiadomo dla nas to kwiat specjalny ale trzeba powiedzieć masz super kwitnący okaz, moje już po kwitnieniu.
Jadziu przyznaję bez bicia oparłam się jesiennym zakupom różanym hahaha ale cebulowym niet!
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANUSIU jednak skusiłaś sie na różyczki ;:202 Ja niestety jestem grzeczna, bo moje zwariowane róże przegięły w rośnięciu na wys. i szerokość.Captain Hoyward potrzebuje miejsca, to samo Sombreuil i co ja biedna mam począć ;:145
IWONKO oczywiście dla roślin przydałaby się zima ze śniegiem takim na chociaż 0,3 m lecz dla nas wolałabym mieć łagodną zimę raczej bezśnieżną.Chociaż czy ja wiem biały puch też potrzebny, lecz w górach .Ostry mróz by sie przydał zrobiłby trochę niespodzianek w ogrodzie :wink: i można by było pomarzyć o nowych zakupach :;230
TERENIU wreszcie rozkwitła chociaż to dopiero początki jej kwitnienia.Jestem ciekawa tej ślicznej nieznajomej czy przezimuje w gruncie .W razie czego drugi okaz mam w donicy i zabiorę na korytarz
MARYSIU najważniejsze te długie rzęsy to calutka ich uroda.Też myślałam ,ze coś pomiesza się ze śniegiem lecz tylko lalo
Powoli chyba będą się kończyć tegoroczne fotki i trzeba będzie powrócić do wspomnień

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu nie kupiłam ani jednej różycy jesienią ale cebulowych sporo, muszę zrobić z tymi porządek sporo mi wyleciało i wiosną będę dumać.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna ta goryczka septemfida - zachciało mi się takiego koloru i pewnego razu dostałem Gentianę :)
Okazało się, że to ... Tibetica :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu śliczne masz chryzantemy ;:215 , a w szczególności ta różowa bardzo mi się podoba. One teraz dają dużo koloru w ogrodzie. Sama mam tylko dwie, ale coś pomyślę i wiosną chyba zaproszę do siebie jeszcze jedną.

To ujęcie jest fantastyczne
Obrazek

Ja jeszcze nie wykopałam swoich dalii, a tutaj coś mruczą o nocnych przymrozkach :( W przyszłym tygodniu to już nawet zapowiadają w dzień na minusie. Czyżby zima powoli zaczęła się zbliżać? ;:202
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, na drugim zdjęciu te liście wyglądają jakby z innej, wiosennej bajki!
Cudowne! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu jakie śliczne liście obrazków ;:333 ;:333 a moich nie widać czyżby mi wyginęły ??
Wiązówka z różyczką też mi się podoba ;:215
U mnie też sypnęło białym uchem ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, czy to są obrazki włoskie? Szukam ich opisów i niewiele wyszukiwarka o nich wie, niestety.
No klony te czerwone czasami robią psikusy. Ale oczywiście masz rację - trzeba szukać tych twardzieli by dany krzew czy drzewko cieszyło nas z roku na rok przez bardzo długi czas.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, a może masz jeszcze patyczki Bright as a button? Chociażby dla tych środeczków warto ją mieć ;:108 Może by mi się ukorzeniły?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj znów białe dachy i jestem ciekawa czy coś zmroziło w ogródku .Za oknem liść sypie się gęsto czyżby to początek zimy brrrr
IWONKO patyczków jest sporo, bo to już duży krzaczek .Wiosną jednak zrobię jej krótkie cięcie może wtedy się jakoś ułoży bo zbyt wybujała w górę.Oczywiście dołożę ci patyczki próbuj .Ja już parę razy próbowałam lecz bez skutku jak na razie
BEATKO tak to Arum italicum czyli obrazki włoskie pokazały się znad rododendronowych liści.Spróbuję ukorzenić patyczek klonika może mi się powiedzie https://zojalitwin.wordpress.com/tag/arum-italicum/ . Moje Arum rosną wśród Rh i nie narzekają uwielbiają cieniste i wilgotne stanowisko .Jednak ich kwiat nie jest zbyt urodziwy,mało widoczny wśród liści . U mnie zbytnio sie rozrosły i wyrywam je systematycznie
TERENIU latem oberwałam im liście ,bo nie było widać kwiatów azalii japońskich tylko liście Arum Myślałam ,ze wyginęły, a one jednak powstały.Liście mają bardzo dekoracyjne lecz kwiaty takie sobie .Wiązówkę specjalnie posadziłam przy Gloria dei bo wiedziałam ,ze sie super skomponują i jestem zadowolona z tego duetu ;:167 Mam sadzonki porobione z tej Wiązówki. Już jednak przymroziło i ciekawe czy to juz początek zimna brrrr
BASIU myślałam ,że już się nie pokażą te liście,bo latem z nimi walczyłam jednak widać,że nie wszystkie kłącza usunęłam
DOROTKO ta różowa chryzantema zimowała za oknem i na czas większych mrozów brałam ją do domu potem znów wędrowała za okno.Wiosna poszła do gruntu jednak zrobiłam sobie z niej sadzonkę ,która na zimę znów powędruje do domu .Jestem ciekawa czy ta w gruncie przezimuje, bo ta w domu na pewno tak samo robię z Red cherry, bo szkoda mi ich stracić
ANDRZEJU Tibetica ma ładne kremowe kwiaty i kwitnie trochę szybciej .Ta siedmiodzielna późno u mnie kwitnie i nie może pokazać całego swojego piękna
ANIU czytając o zakupach myślałam ,że jednak się skusiłaś na jakąś różyczkę.Też muszę uporządkować swoje potwory i wiosną zrobić im krótkie cięcie
no to może trochę wspomnień jak było

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

A powiedz mi kochana czy ten klonik u Ciebie zawiązał jakieś owoce/nasiona?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu znalazłam między doniczkami fuksje od Ciebie. Dwie małe sadzonki, wyjęłam z maleńkiej doniczki dwie sadzonki dobrze ukorzenione i dostały każda swoją doniczkę i nową ziemię .Już stoją na parapecie w domu, teraz będę uważać na mączliki ;:202
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO to dbaj o nie bo moje są takie marne i nie wiem może w domu się opamiętają.Jakoś nawet do fuksji nie mam ręki ;:222
DOROTKO ten klonik nie ma owocków ani nasionek chyba ,ze można z gałązki ukorzenić właśnie miałam zamiar wypróbować

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”