Kolczaste serce Jagny

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolczaste serce Jagny

Post »

I na koniec Voyage, sponiewierany przez burzę, ale daje radę:
Jagna tak ją zachwalałaś, że mam dwie :;230 Kupiłam skromne sadzonki, bo już nie ma w czym wybierać i liczę, że będą takie
piękne jak Twoje ;:167 a i mam nadzieję, że to niska różyczka ;:173
Ciekawa jestem dueciku Novaliski z Minervą ;:218
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Gdybym miała taką piękną Lady of Shalott, to też byłabym nią zachwycona. Tymczasem moja ma pędy jak niteczki, kwiaty bardzo mocno się zwieszają. Na razie nie jest moją faworytką ;:185 Ale dam jej spokojnie dorosnąć, w końcu piękny łabędź też wyrósł z brzydkiego kaczątka ;:306
x-al-ia

Post »

Jagno, dużo różanych fotek pojawiło się w Twoim temacie od mojej ostatniej wizyty... Różyczki śliczne i te nowo zakupione też pokazały już kwiaty :!: Do Twojego ogrodu to zapewne udany wybór i zakup. :wink:
Moja Minerva okropnie męczy się na balkonie. Gryzie mnie sumienie, że ją kupiłam, ale kolor tak bardzo mi się podobał i myślałam, że skoro polecana do donic, to da radę, ale nie dała. ;:185
x-ja-a

Post »

Basiu, często zastanawiam się jakby wyglądał mój ogród gdyby nie forum. Większość róż to właśnie chciejstwa wywołane fotkami innych, okrutnych kusicielek ;:224 Prym tutaj z pewnością wiedzie Majka, która pokazuje takie cudowności i w taki sposób, że najpierw wyglądam tak Obrazek a potem zanim się obejrzę to już mam palec na "ZAPŁAĆ" ;:306 Ale w mojej kolekcji kolców swoje honorowe miejsce ma też Dorotka, Ewa, Daysy, Alicja, Alexia... i mogłabym tak jeszcze wymieniać :D
A moje bidy nie są nieskazitelne, ciągle widzę ślady po wichurze i gradzie. Piegi, okaleczenia, deformacje znajduję na różach i liliach. Na szczęście dziewczyny dochodzą do siebie i nie poddają się, szczególnie róże. Są też takie, po których nie widać, że burza w ogóle była np:

Obrazek

Obrazek

czy też

Obrazek

...ale mam i takie "nieskazitelne i porcelanowe" :;230

Obrazek

wygląda na to, że Ambridge robi badanie gleby zanim się zdecyduje czy wypuścić nowe korzonki... :roll:

Majeczko, mam nadzieję, że Voyage Cię nie zawiedzie. Chociaż co do wzrostu to nie wiem co masz na myśli "niska różyczka", ale mój starszy Voyage ma tak lekko ponad metr jakoś... Obrazek Ale ładniuchny jest. To jego lewa część:

Obrazek
tarzająca się w gipsówce

a to prawa

Obrazek
skłaniająca się ku lawendzie

Novalis ma pączka, ale nie wiem czy zdążą się zgrać w tym sezonie, bo oba młodziaki. Na razie już wiem jak wygląda Mariatheresia z Minervą w tle:

Obrazek

Iwonko, z całego serca Ci życzę tego łabędzia. Moja jest z wiosny i radzi sobie cudnie. Zamówiłam drugą z innego źródła i mam nadzieję, że będzie też taka śliczna. I nic się nie zwiesza:

Obrazek

Obrazek

Twoja na pewno też pokaże co potrafi, poczekaj tylko chwileczkę, wydaje mi się, że warto, oj warto ;:167

Alegorio, moja gruntowa ma słońce tylko rano, potem osłaniają ją swoimi ciałkami inne, wyższe róże i parasol ze świerka. Chyba jej dobrze, bo nic się nie przypala i wygląda dość żwawo:

Obrazek

może pokombinuj dla niej jakiś kawałek parasola, czy coś?

Ogólnie jedne panny przekwitają i będę miała sporo do wycinania, inne kwitną jeszcze, jeszcze inne już. Przekwitłych kwiatów i mumii po deszczach uzbiera się pewnie cała taczka jak ruszę do roboty, ale jeszcze można coś uchwycić. Bailando wreszcie doczekał się swojego kumpla liliowca i mogą sobie pogadać, piwka się napić i grać w karty na listki. Bailando jeszcze nie wie, że dostanie z drugiej swojej strony ładną sąsiadkę niebawem. Nic mu na razie nie mówię, niech się chłopaki dobrze bawią.

Obrazek

Zakwitł wreszcie sponiewierany Geoff Hamilton. Pierwszy kwiat jest... jakiś dziwny? Mam tylko zdjęcie z boku, bo z przodu wyszło bardzo nieostre, ale jakoś tak czegoś innego się spodziewałam. Może to dlatego, że to pierwszy kwiat, a może okaże się pomyłką, ale jeżeli tak, to chyba udaną... Ale na razie poczekam na kolejne kwiaty.

Obrazek

Jalitah kwitnie cały czas. Kilka kwiatów ścięłam, ale inne zostały i trwają... Portrecik:

Obrazek

Lacre dozuje wrażenia. Kwitnie po jednym kwiatku i na dodatek mam wrażenie, że każdy jest inny. Jedne bardziej blade, porcelanowe a inne nasycone kolorkiem, tak jak ten:

Obrazek

Za to Moonstone pokazał od razu kilka pięknych, naprawdę księżycowych kwiatów. Po tak kiepskiej formie po zimie, teraz nadrabia. Jestem pod wrażeniem. Faktycznie podobny do Edena, ale nie kaprysi, pięknie, dumnie trzyma kwiaty i jak tak dalej pójdzie to wywalę marudnego, niezgrabnego Edena i zastąpię go tym przystojniakiem

Obrazek

... który nie tylko na mnie chyba zrobił piorunujące wrażenie. Sasanka tak się zachwyciła, że... zakwitła! ;:oj

Obrazek

No ta to się nie oszczędza...

Obrazek

Parfum Flower Circus wreszcie doczekał się lepszej pogody. Na upale bardzo przypalają mu się płatki. Teraz oddycha:

Obrazek

I na koniec inne roślinki. Tu te "wiecznie podlane"

Obrazek

Tu niezamierzony, ale udany romans jeżówki z Hakuro Nishiki:

Obrazek

bardzo się chyba lubią

Obrazek

Pysznogłówka z maleńkiej zeszłorocznej kępki zamieniła się w pokaźną kępę, jest z czym pić herbatę

Obrazek

No i zaczyna się koncert zapachu:

Obrazek ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jagno, Chippendal ślicznot! ;:138 I przewija się w kilku ogrodach i też mam na tę różę chętkę.
Zresztą... co ja już o tych chętkach będę. To wasza wina, wasza... że sandałów na lato nowych nie mam, bo mi ciągle róż mało... :;230 :;230 :;230
Ale po co mi nowe sandały, skoro stare całkiem dorzeczy ;:224

A zmieniać temat, to śliczna pysznogłówka u Ciebie. Moja niestety przepadła, tak zwyczajnie jej nie ma a lat była kilka. ;:174
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
x-al-ia

Post »

Jagno, piękna fotorelacja z Twojego ogrodu i na dodatek rozpoczyna ją moja pożądana Baronesse. Ślicznie wygląda. Moje faworytki, to jak zwykle te różowe. :wink: Pomponella - bajeczna fotka :!: A może to obraz, który namalował bardzo utalentowany malarz... ? :wink:
Z Minervą już kombinowałam. Ona właściwie cały czas miała "parasol". Ustawiłam ją w cieniu, który daje winobluszcz, ale to chyba nie tylko o to chodziło. Zdaje się, że ona nie jest tak silna, by dać sobie radę w donicy.
x-ja-a

Post »

Basiu, jak zaprosisz do siebie Chippendale, to po pierwsze nie będziesz nawet przez minutę żałowała wyboru a po drugie już po pierwszym sezonie z tym przystojniakiem, nie będziesz sobie wyobrażała ogrodu bez niego. To super róża, słowo. U mnie pysznogłówki czują się dobrze, mam jeszcze fioletową, ale dopiero zaczyna kwitnąć.

Alegorio, szkoda, że Minerva nie może pokazać swojej urody u Ciebie, ja jestem nią zauroczona, tyle, że nawet dzisiaj próbowałam zrobić jej zdjęcie, ale nie jestem w stanie oddać tego niesamowitego koloru a szkoda. No i zapachu też nie przekażę. Ja już myślę gdzie posadzić drugą.... ;:224 Pomponella rzeczywiście wygląda jak malowana, nie jest to moja ukochana róża, ale nie mam pojęcia dlaczego. Rośnie, kwitnie, dbam o nią i tyle. Jest silna i słodka jednocześnie, ale nie ma w sobie tego czegoś delikatnego. Ona bardziej w stronę różanego kiczu troszkę zmierza :D

A ja dzisiaj pojechałam do Kamili po Lavender Flower Circus, bo kupiona jakiś czas temu Patricia Flower Circus, która miała być siostrą bliźniaczką Pashminy, ale jeżeli nawet nią jest, to z pewnością dwujajową. Nijak Pashminy nie przypominała, więc wyleciała do zaprzyjaźnionego ogrodu. Tak więc postanowiłam w to miejsce wsadzić Lavender FC i tyle. No i kupiłam i posadziłam w innym miejscu niż planowałam:

Obrazek

Jalitah od razu odwróciła głowę i zapytała "Te, coś ty za jedna?"

Obrazek

.... a planowane wcześniej miejsce zajęła ślicznotka, której zupełnie nie mogłam się oprzeć ;:131

Obrazek

... i już prawie wychodziłam, kiedy zobaczyłam z daleka coś cukierkowego. Podchodzę, a tam sobie jakby nigdy nic stoi sobie ten pan, o którym mówiłam, że nie kupię nigdy a potem to odszczekałam, ale i tak nie sądziłam, że tak szybko u mnie zamieszka...

Obrazek

Obrazek

żeby sadzonka była kiepska, to bym się opanowała, ale on jest taaaaki obieeecuuująąącyyyy..... ;:167

Obrazek

Ale nie zapominam o moich innych ukochanych, które pachną wieczorami z daleka:

Obrazek

a niektóre nie pachną, ale są śliczne i pożytecznie:

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Jagna czytając śmiałam się z Ciebie :;230 ale jak zobaczyłam Jasmine F.C. to mi zrobiło się
o tak ;:218 podoba mi się ona bardzo kusicielko ;:196 Wygląda na niską różyczkę czy mi się wydaje :D
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7 Jagna, super zakupy... fajnie mieć blisko źródło...
Nie dziwię się, że nie mogłaś ich nie kupić ;:108 .
Jasmina F.C. dużo ładniejsza niż na zdjęciach sprzedawców ;:224
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Naprawdę możesz być z siebie dumna, że się NIE oparłaś pokusie :;230 Same ślicznotki zaprosiłaś. Będziesz zadowolona ;:108
x-ja-a

Post »

Majeczko, tak to się kończy jak się jedzie do szkółki a nie klika w necie ;:306 Jasmina tej chwili malutka jest zupełnie, tak max 40cm a jaka będzie w przyszłości to nie wiem, ale też liczę na to, że wysoka nie urośnie, bo posadzona jest z samiusieńkiego brzegu rabaty a za sąsiadkę ma Garden of Roses i chciałabym, żeby były podobne wzrostem. Kusicielko??? I kto to mówi! ;:oj Obrazek Połowę ogrodu mam przez....eee... dzięki Tobie, włączając w to Mareczka Obrazek

Alexia, no nie wiem czy tak fajnie, zawsze trzeba mieć więcej kasy w portfelu niż się planowało wydać :;230 Dzięki, że mnie rozumiesz, siła woli - zero Obrazek, ale na widok kilku donic z Jasminą FC, zestawionych razem, szczęka mi opadła. Nawet mój nie-mąż nic nie komentował tylko grzecznie wystawiał doniczki, żebym mogła wybrać tę naj. Tyle, że jak poprosiłam, żeby sobie jeszcze jakąś różę wybrał, to powiedział, że jak pojedziemy po cement to też mi każe wybierać najładniejszy worek... Zupełnie nie rozumiem o co mu chodziło Obrazek Ja Jasminę FC zobaczyłam w ogóle pierwszy raz, mam nadzieję, że nie zawiedzie i będzie taka śliczna i pod moją opieką w następnych sezonach.

Iwonko, powiem szczerze, że wróciłam baaaardzo szczęśliwa i kompletnie bez wyrzutów sumienia Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Czy, Marc Chagall Ma takie cróżowe paseczki? Masz wile rż, które bardzo mi się podobają, a których nie kupię z braku miejsca. Kusi mnie od wielu lat Pomponella, ale ona musi mieć fajne miejsce, żeby nią się nacieszyć. :wink: Urocza jest również MariaTheresia... ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
x-ja-a

Post »

Miłka, tak Marc ma takie różowo-pastelowe paseczki, ale one są jakby rozmyte, delikatne, praktycznie niewidoczne z odległości. I dlatego go kupiłam, bo nie przepadam za pasiastymi różami i tylko ze zdjęć nie mogłam się zdecydować, ale "na żywo" jest zjawiskowy. Pomponella faktycznie powinna mieć "swoje" miejsce, bo to tak naprawdę duża róża jest, opisywana jako rabatowa, ale to mija się z rzeczywistością. Mariatheresia nie jest aż tak pokaźna (chociaż do małych nie należy) i warta posiadania, gdyby Ci się udało wygospodarować dla niej miejsce to byłoby fajnie.
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jak zawszę sie usmiechłam czytając Twoje ogrodowe i nie tylko działania :-) Twoje panny mają sie dobrze, nie dziwie sie , że Jasmina FC Cie urzekła , nie dziwie sie, ładna jest i raczej nie aż mała :-).Widziałaś Jacarandę FC ? jaki ma kolorek w rzeczywistości?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wracając jeszcze do Crown Princess Margareta... Z tych trzech Austinek, które wtedy kupiłam, jest najsłabsza. Pędy ma cieniutkie i tak jakoś ogólnie marnie wygląda. Przesadziłam ją do większej donicy i czekam aż raczy się lepiej ukorzenić. Kiepskie ma korzonki i to mnie powstrzymało przed posadzeniem jej do gruntu.Najpierw musi nabrać trochę ciałka. Pozostałe też na razie dostały większe donice. Podrosną, wzmocnią się odrobinę i wtedy pójdą na stałe miejsca.

Moja Ambridge Rose wygląda dokładnie jak Twoja. Też bada podłoże ;:306 W tym przypadku nie podoba jej się niewykończony taras. Podejrzewam, że spodziewała się czegoś lepszego, a stoi jak na razie na betonie :wink:

He, he, następna, która nie oparła się słynnemu Mareczkowi :;230 I co, ładniutki jest, prawda?
A Jasminę FC będę podglądała u Ciebie. Zapowiada się bardzo obiecująco ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”