Ogród ?po 30-tce?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ?po 30-tce?
Coś ostatnio narzekałaś , że masz mało kwitnących? Czy mi się zdawało?
Te żurawki w igłach fajnie wyglądają. Przyniosłam sobie trochę z lasu, ale miałam za małą reklamówkę
i zniknęły na rabacie. Do twarzy żurawkom i hostom w igiełkach. Co to za żółty kwiat z fajnymi liśćmi? 12 fotka 

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
PEPSI- Po raz trzeci zaczynam ten post
. Za każdym razem coś nie tak nacisnę
.
Kwiatów jest bardzo mało, trzeba się nachodzić i nagapić, żeby je znaleźć. Kolory są, ale w liściach. Jeszcze, jak zakwitną chryzantemy i reszta jesiennych astrów, to trochę będzie.
Igły są z sosny żółtej, która u mnie jest ogromnym drzewem, ale łysawym i szczerze mówiąc, nie wiem czemu
. Nie sprzątam ogrodu jesienią; ewentualnie tylko liście z magnolii i miłorzębu, bo są grube i ciężkie. Nie przepadam za wymuskanymi grządkami - w przyrodzie ziemia jest cały czas okryta
. No nie, na filozofowanie mi sie zebrało
.
Jak masz blisko las, to przynoś sobie po trochu też szyszek sosnowych.Świetnie wyglądają w żurawkach i funkiach.
Kwiatek to słoneczniczek szorstki 'Loraine Sunshine'., inaczej variegata.
Marzena77- dziękuję

Kolorowych snów

Kwiatów jest bardzo mało, trzeba się nachodzić i nagapić, żeby je znaleźć. Kolory są, ale w liściach. Jeszcze, jak zakwitną chryzantemy i reszta jesiennych astrów, to trochę będzie.
Igły są z sosny żółtej, która u mnie jest ogromnym drzewem, ale łysawym i szczerze mówiąc, nie wiem czemu

Jak masz blisko las, to przynoś sobie po trochu też szyszek sosnowych.Świetnie wyglądają w żurawkach i funkiach.
Kwiatek to słoneczniczek szorstki 'Loraine Sunshine'., inaczej variegata.
Marzena77- dziękuję

Kolorowych snów

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Przy zdjęciu trzmieliny zastanawiałam się przez 5 min co to za żuczek na zdjęciu . Dopiero potem zorientowałam się ze to owoc(?) trzmieliny
Powinnam chodzić wcześniej spać 

Patrycja
Czterej pancerni cz.1
Czterej pancerni cz.1
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, to pewnie Cherry Cola
Tylko ona ma takie czerwone śliczne kwiatuszki.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Hosty u Ciebie w doskonałaym stanie, u mnie i sucho i słońce,podniszyło zieleń,poprzypalało ich, zżółciło juz
Ceglasta chryzantemka sliczna.
floksy jesiennie tez pieknie wygladają, no i zurwaki masz ładniutkie, ja tez je bardzo lubię

Ceglasta chryzantemka sliczna.
floksy jesiennie tez pieknie wygladają, no i zurwaki masz ładniutkie, ja tez je bardzo lubię

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Skalnica zarzyczkolistna , taka jak moja
O swojej zapomniałam i ukryła się pod hostowym liściem
Dzisiaj smętna sobota pogoda anito...nie lubię takich dni. Wypada coś w domu zrobić ale weny na razie nie mam ... pierogi bym zjadła jakby mnie ktoś poczęstował
ale mam krokiety z kapustą i pieczarkami i żurek...
Miłego dnia , u mnie się chmurzy ale jest ciepło!

Miłego dnia , u mnie się chmurzy ale jest ciepło!

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu witaj
Twój piękny ogród powala mnie na kolana
,piękne kwiaty i bardzo ładnie harmonijnie posadzone ,
po prostu bajka
Jeśli pozwolisz też będę zaglądać
Miłego dnia 

po prostu bajka

Pozdrawiam Alicja
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No te hosty pięknie się prezentują! Chyba cyknę kilka zdjęć swoim, bo przez dalie, całkiem o nich zapomniałam
Piękne ta czerwona żurawka! One zdobią ogród niemal przez cały rok!
Ta skalnica też wygląda jak żurawka!

Piękne ta czerwona żurawka! One zdobią ogród niemal przez cały rok!
Ta skalnica też wygląda jak żurawka!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No tak, ale to trzeba mieć "po 30-tce", żeby mieć taki śliczny ogród
skalnica zarzyczkolistna

skalnica zarzyczkolistna

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu ja po dwóch to się nie liczy 

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Rano było zimno, ciemno i mżyło
. Wybrałam się więc do Warszawy do koleżanki, która... prowadzi sklep ogrodniczy
. Wszakże nieduży, ale cebulki były
. Ja jednak nie o tym; w międzyczasie zrobiła się śliczna pogoda i jest cieplutko
. Do ogrodu nie idę, bo mój 'superkoliotyczny' kręgosłup daje 'czadu' po klejeniu ponad 150 pierogów. Do 'setki' się z nim dogaduję, potem już boli. Ciekawe, że w ogrodzie o nim zapominam
.
obita-super, że jesteś, a ta trzmielina mnie wkurza, bo nie chce być taka czerwona, jak na obrazkach
.
Annes77- witaj, Wanda Ci odpowiedziała, ja miałabym problem
Wandziu - serdeczne dzięki, uratowałaś mnie
.
anabuko1 - dziękuję za pochwały
.
marpa Maryniu - bardzo lubię tę skalnicę; to moja jedyna w ogrodzie
. Pogoda j/w. A pierogi były ze szpinakiem i z czosnkiem (dużo czosnku); też nie lubisz?
.
Twoje jadło w moich smakach
.
alicjad31- cieszy mnie, że Ci się u mnie podoba
. Chętnie będę Cię widziała u siebie i na pewno powędruję do Ciebie, bo Ty to dopiero masz kolorków
.
takasobie- tak to jest z fascynacją. Zapominamy o naszych roślinach, które zbudowały szkielet ogrodu
. Szybciutko je 'obfoć' (jest takie słowo?) i pokazuj obok swoich 'ulubienic'. Z tego, co się zdążyłam zorientować, ulubienic masz niemało
.
A skalnica 'robiła' u mnie przez kilka lat za żurawkę, tylko kwiatek cosik nie taki był i zbyt późno kwitła. Dopiero koleżanka mnie 'oświeciła'
.
Marysiu i Alicjo - Panie sobie tu żarty z PESEL-u urządzają, a za mną lata Alzheimer i SKS mnie dopada. Powiem, jak mój ojciec mawiał, że "psy na lata się nie gryzą", ale czy mi lepiej po tym; bo ja wiem?
Jak chcecie rozmawiać o wieku, to proszę. Gorzej, jak mnie z FO wyrzucą
Rozmawiają dwie staruszki:
- jak się kumo trzymacie?
- trzymać się trzymam, ale puścić to się już nie mogę.

obita-super, że jesteś, a ta trzmielina mnie wkurza, bo nie chce być taka czerwona, jak na obrazkach

Annes77- witaj, Wanda Ci odpowiedziała, ja miałabym problem

Wandziu - serdeczne dzięki, uratowałaś mnie

anabuko1 - dziękuję za pochwały

marpa Maryniu - bardzo lubię tę skalnicę; to moja jedyna w ogrodzie

Twoje jadło w moich smakach

alicjad31- cieszy mnie, że Ci się u mnie podoba

takasobie- tak to jest z fascynacją. Zapominamy o naszych roślinach, które zbudowały szkielet ogrodu

A skalnica 'robiła' u mnie przez kilka lat za żurawkę, tylko kwiatek cosik nie taki był i zbyt późno kwitła. Dopiero koleżanka mnie 'oświeciła'

Marysiu i Alicjo - Panie sobie tu żarty z PESEL-u urządzają, a za mną lata Alzheimer i SKS mnie dopada. Powiem, jak mój ojciec mawiał, że "psy na lata się nie gryzą", ale czy mi lepiej po tym; bo ja wiem?

Jak chcecie rozmawiać o wieku, to proszę. Gorzej, jak mnie z FO wyrzucą

Rozmawiają dwie staruszki:
- jak się kumo trzymacie?
- trzymać się trzymam, ale puścić to się już nie mogę.
Pozdrawiam Ania