Wiejski ogród cz.15
- Joanna_68
- 200p
- Od: 3 lip 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski ogród cz.15
Marysiu miłego tygodnia owocnego w piękne wschody i zachody słońca 

Pozdrawiam Aśka
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alicjo jak miałam pierwszego kotka to też tak robiłam że mały do żwirka a potem wypuszczałam go do ogrodu - zresztą razem urzędowaliśmy, dopóki Lola wracając ze spaceru nie załatwiła mi kotka, drugi poszedł sam do woliery i
i teraz żwirek i szlaban!
Asiu bardzo dziękuję słońce za oknem śliczne ale wschodu nie było, bo akurat jechaliśmy samochodem przez rozległe tereny. Zachód za to powinien być
Wspaniałego tygodnia 

Asiu bardzo dziękuję słońce za oknem śliczne ale wschodu nie było, bo akurat jechaliśmy samochodem przez rozległe tereny. Zachód za to powinien być

- Maska
- Kontakt:
Dzień był bardzo ładny - pogoda dopisała i tak jak prognozowali świeciło słońce i było +5 st ciepła. Wieczorem zrobiło się bardzo zimno, ale zgodnie z zamówieniem Asi machnęłam zachodzik. Muszę mieć zapas słonecznych zdjęć na pochmurne dni
Z radością zobaczyłam, że jeszcze coś kwitnie. Wykiełkowała poźno posiana gorczyca na poplon i żytko w tunelu, bo w polu coś mi chyba zjadło, bo nie widać ani kiełków ani ziarenek
No to jedziemy.....

naparstnica

floksik

tak wyglądają róże wsadzone miesiąc temu
Cały dzień było takie fantastyczne niebo, żeby po południu być jeszcze piękniejszym

No to jedziemy.....

naparstnica

floksik

tak wyglądają róże wsadzone miesiąc temu

Cały dzień było takie fantastyczne niebo, żeby po południu być jeszcze piękniejszym

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,piękny zachód słońca,ja z Egiptu mam tak sfotografowany,a tutaj to nawet nie mam czasu obserwować ,dobrze że ty to zatrzymujesz w swoim aparacie i mogę mieć gotowy do oglądania,po prostu cudo 

-
- 200p
- Od: 16 wrz 2010, o 23:37
Marysiu! Piękna jesień u Ciebie, a zachód słońca, jak zwykle rewelacyjny! U mnie zima - temperatury max. ok 0-1, śniegu wprawdzie niewiele, ale naprzeciwko mojego kuchennego okna sąsiadka ma dach z cementowej dachówki i jest w całości pokryty śniegiem, a w ogrodzie i na okolicznych nieużytkach tylko gdzieniegdzie prześwituje ziemia. Jeszcze w piątek byli koło mnie nartobiegacze. Taki to urok mieszkania na dużej wysokości. Serdecznie pozdrawiam.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Znalazłaś w ogrodzie jeszcze bardzo dużo kwitnących roślinek. U mnie już mniej kwitnień, bo zimne noce zmroziły większość kwiatów. Twoje popołudniowe niebo cudowne, bardzo mi się podoba, chociaż zachód słońca też piękny.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś tak sobie pomyślałam zacznę forum od Twojego wątku może słonko zobaczę nie myliłam się
sama radość w oglądaniu... cudne niebo
dziś miałam dzień bardzo męczący oj jak to bywa gdy w domu jest troszkę chorowity lud... 
sama radość w oglądaniu... cudne niebo

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu imię kotki rewelacyjne! Ją miałam kiedyś na działce dochodząca kotke Porażkę nawet się u mnie dwa razy okocila bardzo była podobna do Francy, Przekaż ode mnie kici wyrazy sympatii
Wybacz literowki ale jestem na wyjezdzie i mam tylko tablet ze sobą a on mnie nie chce słuchać i pisze jak sam chce

Wybacz literowki ale jestem na wyjezdzie i mam tylko tablet ze sobą a on mnie nie chce słuchać i pisze jak sam chce

Marysiu, mieszkasz w niesamowitym miejscu, gdzie mariaż nieba afrykańskiego ze skandynawskim się spotyka!
Jestem zachwycona zdjęciami
Jestem zachwycona zdjęciami

- Joanna_68
- 200p
- Od: 3 lip 2008, o 20:42
Marysiu pięknie
Powiedz mi jak wkładasz patyczki róż to coś im podsypujesz? Chodzi mi nie sadzonki tylko patyczki

Powiedz mi jak wkładasz patyczki róż to coś im podsypujesz? Chodzi mi nie sadzonki tylko patyczki

Pozdrawiam Aśka
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Widzę, że ogród nie daje się zimie 

- Maska
- Kontakt:
Wiedziałam czym przyciągnąć Waszą uwagę i żeby nie wiem jaki leń mnie ogarniał to wstaję i lecę do ogrodu
Iwonko byłam zdziwiona, że po zejściu śniegu i po tym dość wysokim mrozie jeszcze rośliny rwą się do życia. Dzięki
Martusiu właśnie pokazałam synowi zdjęcia i powiedział, że słońce jak na sawannie
Halinko a taka nieduża odległość nas dzieli, u mnie śladu śniegu nie ma ale słońce grzało trochę jak w zimie. U nas nartobiegaczy jeszcze nie było
a na jakiej wysokości mieszkasz, bo ja 460 m npm
Pozdrawiam
Lidziu powtórzę, że sama byłam zdziwiona tymi kolorkami
a słońce to chyba jak widzi obiektyw to tak pozuje
Misiu to po trudnym dniu taki widok to balsam na serducho! Zdrowia dla domowników i siły dla Ciebie!
Marysieńko ja wiem, że Ty kotce nie przepuścisz więc nie przejmuj się literówkami, kicia gdyby wiedziała o co chodzi dopiero byłaby dumna
Agnieszko dziękuję! mamy układy z tą piękną kulką
ja jej każę zrobić śliczną minę i zdjęcie gotowe
Asiu to dzięki Tobie, bo zdopingowałaś mnie żeby nie przegapić zachodu
Patyczki wsadziłam nawet w październiku i mają już listeczki, a niczym nie posypuję tylko ziemia musi być pulchna nie zbita. I nakryj butelką plastikową albo słoikiem odsyp od dołu ziemią, a na to kupka liści. Nie wiem jaka będzie zima ale poprzednią wszystkie przetrwały, a jedna roślina nawet kwitła.
Natalko dzielnie się trzyma, bo nie ma śladu śniegu

Iwonko byłam zdziwiona, że po zejściu śniegu i po tym dość wysokim mrozie jeszcze rośliny rwą się do życia. Dzięki

Martusiu właśnie pokazałam synowi zdjęcia i powiedział, że słońce jak na sawannie

Halinko a taka nieduża odległość nas dzieli, u mnie śladu śniegu nie ma ale słońce grzało trochę jak w zimie. U nas nartobiegaczy jeszcze nie było

Lidziu powtórzę, że sama byłam zdziwiona tymi kolorkami

Misiu to po trudnym dniu taki widok to balsam na serducho! Zdrowia dla domowników i siły dla Ciebie!
Marysieńko ja wiem, że Ty kotce nie przepuścisz więc nie przejmuj się literówkami, kicia gdyby wiedziała o co chodzi dopiero byłaby dumna

Agnieszko dziękuję! mamy układy z tą piękną kulką

Asiu to dzięki Tobie, bo zdopingowałaś mnie żeby nie przegapić zachodu

Patyczki wsadziłam nawet w październiku i mają już listeczki, a niczym nie posypuję tylko ziemia musi być pulchna nie zbita. I nakryj butelką plastikową albo słoikiem odsyp od dołu ziemią, a na to kupka liści. Nie wiem jaka będzie zima ale poprzednią wszystkie przetrwały, a jedna roślina nawet kwitła.
Natalko dzielnie się trzyma, bo nie ma śladu śniegu

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
No i znowu trafiłam w afrykańskie klimaty
, Maryś z takimi pejzażami to powinna strusie hodować a nie kurki
Przyleciałam podziękować za konika i Marysia

Przyleciałam podziękować za konika i Marysia

- Maska
- Kontakt:
Ewcia nie dziękuj, bo tylko wklejony a Ty chciałaś zmaterializowane
Mam za wąską działkę i pstrusie nie wzięłyby zakrętu