Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Marysiu miłego tygodnia owocnego w piękne wschody i zachody słońca ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alicjo jak miałam pierwszego kotka to też tak robiłam że mały do żwirka a potem wypuszczałam go do ogrodu - zresztą razem urzędowaliśmy, dopóki Lola wracając ze spaceru nie załatwiła mi kotka, drugi poszedł sam do woliery i ;:124 i teraz żwirek i szlaban!
Asiu bardzo dziękuję słońce za oknem śliczne ale wschodu nie było, bo akurat jechaliśmy samochodem przez rozległe tereny. Zachód za to powinien być :lol: Wspaniałego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień był bardzo ładny - pogoda dopisała i tak jak prognozowali świeciło słońce i było +5 st ciepła. Wieczorem zrobiło się bardzo zimno, ale zgodnie z zamówieniem Asi machnęłam zachodzik. Muszę mieć zapas słonecznych zdjęć na pochmurne dni :wink: Z radością zobaczyłam, że jeszcze coś kwitnie. Wykiełkowała poźno posiana gorczyca na poplon i żytko w tunelu, bo w polu coś mi chyba zjadło, bo nie widać ani kiełków ani ziarenek ;:oj
No to jedziemy.....
Obrazek
naparstnica
Obrazek
floksik
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tak wyglądają róże wsadzone miesiąc temu :wink:

Cały dzień było takie fantastyczne niebo, żeby po południu być jeszcze piękniejszym
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

[quote="Maska"Obrazek[/quote]
;:167 dziękuję ;:196
a do Ciebie to wiosna już przyszła :?: ;:224
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,piękny zachód słońca,ja z Egiptu mam tak sfotografowany,a tutaj to nawet nie mam czasu obserwować ,dobrze że ty to zatrzymujesz w swoim aparacie i mogę mieć gotowy do oglądania,po prostu cudo ;:180
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Marysiu! Piękna jesień u Ciebie, a zachód słońca, jak zwykle rewelacyjny! U mnie zima - temperatury max. ok 0-1, śniegu wprawdzie niewiele, ale naprzeciwko mojego kuchennego okna sąsiadka ma dach z cementowej dachówki i jest w całości pokryty śniegiem, a w ogrodzie i na okolicznych nieużytkach tylko gdzieniegdzie prześwituje ziemia. Jeszcze w piątek byli koło mnie nartobiegacze. Taki to urok mieszkania na dużej wysokości. Serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Znalazłaś w ogrodzie jeszcze bardzo dużo kwitnących roślinek. U mnie już mniej kwitnień, bo zimne noce zmroziły większość kwiatów. Twoje popołudniowe niebo cudowne, bardzo mi się podoba, chociaż zachód słońca też piękny.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś tak sobie pomyślałam zacznę forum od Twojego wątku może słonko zobaczę nie myliłam się
sama radość w oglądaniu... cudne niebo :) dziś miałam dzień bardzo męczący oj jak to bywa gdy w domu jest troszkę chorowity lud... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Marysiu imię kotki rewelacyjne! Ją miałam kiedyś na działce dochodząca kotke Porażkę nawet się u mnie dwa razy okocila bardzo była podobna do Francy, Przekaż ode mnie kici wyrazy sympatii :lol:
Wybacz literowki ale jestem na wyjezdzie i mam tylko tablet ze sobą a on mnie nie chce słuchać i pisze jak sam chce :evil:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, mieszkasz w niesamowitym miejscu, gdzie mariaż nieba afrykańskiego ze skandynawskim się spotyka!
Jestem zachwycona zdjęciami ;:167
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Marysiu pięknie ;:196
Powiedz mi jak wkładasz patyczki róż to coś im podsypujesz? Chodzi mi nie sadzonki tylko patyczki :)
Pozdrawiam Aśka
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Widzę, że ogród nie daje się zimie ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiedziałam czym przyciągnąć Waszą uwagę i żeby nie wiem jaki leń mnie ogarniał to wstaję i lecę do ogrodu ;:65
Iwonko byłam zdziwiona, że po zejściu śniegu i po tym dość wysokim mrozie jeszcze rośliny rwą się do życia. Dzięki ;:196
Martusiu właśnie pokazałam synowi zdjęcia i powiedział, że słońce jak na sawannie ;:306
Halinko a taka nieduża odległość nas dzieli, u mnie śladu śniegu nie ma ale słońce grzało trochę jak w zimie. U nas nartobiegaczy jeszcze nie było ;:185 a na jakiej wysokości mieszkasz, bo ja 460 m npm :uszy Pozdrawiam ;:168
Lidziu powtórzę, że sama byłam zdziwiona tymi kolorkami :wink: a słońce to chyba jak widzi obiektyw to tak pozuje ;:306
Misiu to po trudnym dniu taki widok to balsam na serducho! Zdrowia dla domowników i siły dla Ciebie!
Marysieńko ja wiem, że Ty kotce nie przepuścisz więc nie przejmuj się literówkami, kicia gdyby wiedziała o co chodzi dopiero byłaby dumna ;:306
Agnieszko dziękuję! mamy układy z tą piękną kulką :uszy ja jej każę zrobić śliczną minę i zdjęcie gotowe ;:306
Asiu to dzięki Tobie, bo zdopingowałaś mnie żeby nie przegapić zachodu ;:196
Patyczki wsadziłam nawet w październiku i mają już listeczki, a niczym nie posypuję tylko ziemia musi być pulchna nie zbita. I nakryj butelką plastikową albo słoikiem odsyp od dołu ziemią, a na to kupka liści. Nie wiem jaka będzie zima ale poprzednią wszystkie przetrwały, a jedna roślina nawet kwitła.
Natalko dzielnie się trzyma, bo nie ma śladu śniegu :uszy
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

No i znowu trafiłam w afrykańskie klimaty ;:oj , Maryś z takimi pejzażami to powinna strusie hodować a nie kurki ;:112
Przyleciałam podziękować za konika i Marysia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewcia nie dziękuj, bo tylko wklejony a Ty chciałaś zmaterializowane :oops: Mam za wąską działkę i pstrusie nie wzięłyby zakrętu ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”