Ogród na śmietniku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na śmietniku

Post »

Ewuś ja dałam ogłoszenie na Olx dawnej tablicy i czekam zawsze znajdowałam domy dla działkowych kociaków 2 z maluchów zostawię ,a jak trzeci nie znajdzie domu to też zostanie .A Wiesz że te moje maluchy to od małego bardziej na mój głos reagują niż na od swojej mamy nie widziały a jak mnie słyszały główki do góry i słuchały . :wit
wentylator
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 18 sie 2014, o 21:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam.
Jestem nowy na forum, i Twój wątek przejrzałem jako pierwszy, gdyż zaintrygował mnie tytuł.
Naprawdę świetna robota, gratuluję zapału i wytrwałości.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Dzięki Justyna, za podpowiedź. Na tablicy też spróbuję :)

Witaj Wentylator :wit Forum to fajne miejsce dla zakręconych na zielono :wink:
Miło mi że swój pierwszy ślad zostawiłeś u mnie :D
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam nad morzem i zaintrygował mnie ten kwietnik.
Może ktoś pomyśli, że tandetny, może i ja też nie chciałabym go w swoim ogrodzie, ale zaintrygował mnie na tyle, że zrobiłam mu zdjęcie. Oceńcie sami:
Obrazek

Odwiedziłam też nowe ogrody Hotrulusa. Bateria padła więc zdjęć niewiele ale też i nie było co fotografować :|
Znam te ogrody od lat, jeżdżę tam z przyjemnością i podziwiam. W tym roku wybrałam się do nowo otwartej części z labiryntem, który jest mocno reklamowany.
I pomyślałam, że podzielę się wrażeniami- może ktoś skorzysta ;:136

Na początek bilety- dorosły 17zł, dziecko 13!!! tylko do 3 lat dziecko wchodzi za darmo. Tak się zastanawiałam co dziecko 4,5, czy 6 letnie wyniesie z takiego ogrodu, żeby je w ogóle kasować za wstęp ??? Ścieżki im podepcze??? A na całym terenie nie ma żadnego miejsca dla dzieci, żadnej huśtawki - NIC.

Wieża widokowa i labirynty z buka godne podziwu i dopracowane. Żeby wszystko wiernie oddać, muszę przyznać, że jest mały labirynt z bukszpanu dla dzieci:
Obrazek

Teren jest ogromny i będzie to na pewno piękne miejsce, za kilka lat, jak zostanie skończone, ale teraz są jakieś rabaty porobione ale rozrzucone po polu, trochę może więcej przy samym labiryncie. Kwiaty są piękne, nietypowe, dużo gatunków ale większość świeżo posadzona, nierozrośnięta, jak tu:
Obrazek

są też i takie miejsca, jak to poniżej, ale trzeba w dobrym miejscu stanąć, żeby taką kompozycję w kadrze uzyskać :;230
Obrazek

Ja uważam, że miejsce przereklamowane i odwiedzę je nie wcześniej jak za 3-4 lata, bo samo wejście na wieżę widokową z dzieckiem nie jest warte 30 zł ;:185

Nie chciałabym, Was zniechęcać do całego Hortulusa, bo stare ogrody są piękne o każdej porze roku i tam warto pójść. Jest tam plac zabaw, szkółka roślin, restauracja, sklep-ogromny i oczopląsu można tam dostać. Jestem tylko bardzo rozczarowana tą nową częścią (a za każdą płaci się osobno). Uważam, że te nowe ogrody są za mało dopracowane, żeby tyle za nie kasować.
A to kilka fotek ładnych roślin, które były już nieźle rozrośnięte:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jeszcze jedno niedociągnięcie: przy roślinach jest informacja, co kawałek, że można je kupić w sklepie przy "Starych" ogrodach a nigdzie nie ma tabliczek z nazwami ;:306. Zaczepiali mnie ludzie czy może wiem jaka to roślina bo chcą kupić ale nie wiedzą o co się pytać ;:223
Obsługa gdzieniegdzie była ale albo studenci albo rosyjskojęzyczni i też nie bardzo w temacie. Dla mnie rozczarowanie, niestety ;:222
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mamusia
Obrazek

i jej dzieci :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Niezły przychówek ;:215
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oryginalne rzeźby ;:108

Piękne rośliny, czy na pierwszym zdjęciu to rudbekia, bo jeszcze takiej nie widziałam :uszy
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Hmm ta Twoja kotka to prawie jak moja Zuza
Obrazek
a ten jej mały to jak mój Lucek

Obrazek
w pierwszym momencie pomyślałam że to moje koty ;:306
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Ale słodkie te kociaki.
Piękne kwiaty Ci porosły w ogrodzie, a co do zwiedzania to już tak jest u nas w Polsce że dzieci niby połowa a zawsze to jest trochę więcej niż połowa biletu normalnego. U nas ceny biletów są wszędzie wysokie a w okresie letnim to sami nie wiedzą ile kasować... ;:174 smutne to ale taka jest u nas rzeczywistość. :wit
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iw dzięki, dobrze, że towarzystwo kocie jeszcze mało mobilne ;:306 a jak się rozrusza i dorośnie to będzie już koniec sezonu, bo taka gromadka, to niezła banda szkodników i rośliny biedne by były ;:223

Smolka- to jest właśnie problem, że w Hortulusie zachęcają do kupna ale nie ma tabliczek przy roślinach i nie wiadomo co to jest. Ja myślę, że to rudbekia, bo w tym zkątku były rudbekie, dzielżany i jeżówki, tylko wiekszość wykwitnięta i tylko z pojedynczymi kwiatami już ale gatunków było sporo i to właśnie takich niespotykanych, nietypowych. Szkoda, że nie mogłam zrobić zdjęć wszystkim bo wybrałam się z końcówką baterii ;:223
Wszystko od Ciebie wygląda na pięknie przyjęte :tan

Roza333- Faktycznie i Zuza i Lucek jak przez kalkę robione :;230 jak byśmy je wymieszały, to nie wiadomo który czyj ;:306

123katex- fakt, to tylko Polska a czasem wstyd za nią ;:131 i za naszą pazerność. Nie mam nic przeciwko płaceniu za to za co warto zapłacić i za ogrody tematyczne płacę bez mrugnięcia okiem ale ta niedoruba za którą tyle kasują mnie wkurzyła :twisted:
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, jestem gotowa na małą wymianę czosnków :) mogę zaproponować jeszcze to:
Obrazek
to maczki jednoroczne i mają już dojrzałe makówki. Chcesz ? ;:168
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ewciu maczki sa śliczne i nasionka mile widziane choc jednorocznych prawie nie sieję.
Jakiej są wysokości i jak długo kwitną ?
W środę odpiszę na PW i dogramy wszystko na "poniedzieli" :D
Ozdoby w typie tego łabędzia wykonane ze starych opon widywałam już w ogrodach ... kolory i kształty różne, jak dobrze wkomponowane to nawet pasują .
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu,
Maczki są u mnie do kolan i kwitną na przełomie wiosny i lata. Moim zdaniem dosyć długo są ozdobne - jak na maki oczywiście :wink:
Jak ci się nie spodobają to wyrwiesz siewki w kolejnym sezonie albo obetniesz makówki zanim dojrzeją i po kłopocie :)

Do zobaczenia :wit czekam na PW
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Ewciu wybacz , że z poślizgiem potwierdzam ... szczypiorek już rośnie na działce.
Nasionka też dokoptowane do reszty i czekają na wiosnę .
W nowym sezonie będziemy bogatsze o jedną odmianę szczypiorku - dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

:wit jaka ogromna zmiana i ile pracy włożone ;:180 ja też podobnie zaczynałem ale nie na ''śmietniku'' tylko na gruzowisku :lol: piękne kwiaty takie dorodne ;:138 pełen podziw ;:180 ;:180 ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”