Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

Obrazek
słynna Pashminka

Słynna bo to perełka, piękna jest ;:215
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciekawa jestem, czy zdecydowałaś się na dokarmianie roślin w strugach deszczu :D
U mnie nie dość, że leje, to jeszcze nieźle dmucha, więc nie ma szans, aby mnie ktoś wygonił do ogrodu.
Szkoda tylko, że w piątek nie zdążyłam posadzić kupionych bratków, bo teraz muszą czekać na lepszą pogodę, a w domu grzeję, bo zmarzluch u mnie okrutny.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ilonko,aż nie chce się wierzyć,że za chwilę w te rabaty nie będzie można palca wsadzić,tak będzie ciasno od roślin.Muszę pomyśleć o nowej pergoli,bo wczoraj wichura wyrwała mi tą starą,rozpadła się w drobny maczek.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, ze ulegliście magii wiosennego ciepła i posprzątane, poplewione, nowe kratki na winogron, no, no, dzieje się dzieje ;:oj Ale ze zdrowiem rzeczywiście trzeba uważać. :D
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Martuś, uważam, uważam i staram się nie grabić, do większych powierzchni wołam M, tak, że spokojnie, sama sobie kuku nie zrobię ;:306, wiosenka i owszem, chociaż ostatnie dwa dni brrr, ale deszcz był i jest potrzebny, udało mi się rozsypać nawozy, to tym bardziej jestem zadowolona, bo zawsze jak to robię boję się o psiaki, a tak nie ma już problemu, deszcz rozmoczył, granulek brak.

Wandziu, dziękuję kochana ;:196, za tyle pięknych słów, bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba, ale wiesz, że ja uwielbiam ten Twój busz i właśnie na tych posprzątanych rabatach, dążę poniekąd do niego, jeszcze troszkę i już nie będzie wyglądało tak czyściutko

Aniu, skłamałabym gdybym powiedziała, że mi się nie podobają, a że nie musiałam wydać na nie kasiory, mogę pozwolić sobie na coś innego, pompka do oczka, parasol na taras (właśnie do mnie jedzie :heja), marzy mi się jeszcze huśtawka do kompletu, dwie pergole do clematisów i jakaś latarenka, masakra jakby człowiek policzył ile ten ogród kosztuje, ale z drugiej strony jak on cieszy

Aguś, i Tobie bardzo, bardzo dziękuję ;:196, staram się, sprzątać na bieżąco, bo zauważyłam, że wówczas człowiek mniej się jednak narobi ;:108

Iwonko, oj tak perełka, zresztą nie ona jedna, ja już staram się nie oglądać róż (chociaż kiepsko mi to wychodzi), bo jak posadzę, to co przyjedzie, to nic już nie upcham ;:223

Iwonko, wyobraź sobie, że tak ;:306, ze mnie to taki straszny uparciuch jak sobie coś zaplanuję, to nie ma zmiłuj, co prawda wczoraj nie wyszłam, bo pomimo mojej wagi pewnie i mnie by wywiało :;230, ale dzisiaj i owszem. Choć lało dałam radę, papu dostały wszystkie roślinki i róże i hortensje, różaneczniki, azalie i clematisy, iglaczki te każdy inny odpowiedni dla danej roślinki, a potem jechałam już równo azofoską i takim ogólnym. Chociaż ja do zmarzluchów nie należę, to też jeszcze w kominku codziennie przepalamy, ze względu na wnuki i innych domowników.

Małgosiu, przykro mi z powodu Twojej pergoli jakby nie było to dodatkowy wydatek, masz rację za chwilę faktycznie nie będzie gdzie palca wepchnąć, całe szczęście, że zaczęłam stosować znaczniki, bo pewnie niejedno znów bym wykopała, na razie właśnie tylko po nich widzę, ile wszystkiego jest na tych rabatach

Ewuniu, chociaż na miejscu usiedzieć nie mogę, to naprawdę uważam na swój kręgosłup po tym jak wylądowałam kiedyś na różnych zabiegach, bo już chodzić nie mogłam, wówczas powiedzieli mi jak i co i do tego się stosuję i prawie od ośmiu lat mam spokój, a jak tylko go nadwyrężę to czuję i odpuszczam. Dzieje się dzieje, ale to dopiero początek ;:65 w piątek jadę po zamówione róże do Ewki, więc o ile pogoda dopisze, przyszła sobota będzie dopiero pracowita
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ilonko, pięknie wysprzątane rabatki! Miejsca na nowe róże gotowe, tylko sadzić :lol:
Oby w przyszły weekend dopisała pogoda, bo ten spisany na straty ;:223
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Lubię podglądać te Twoje ogrodowe zmiany, bo co która, to lepsza:)Kopiecie równiutkie dołeczki, a ja ryję jak kret :;230 i na razie pomysł na zagospodarowanie terenu mamżaden prawie... tylko jakies ogólniki ...
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jeszcze wszystko w słońcu! Od soboty podlewa :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Ilonko ogród wysprzątany, dołki czekają na różyczki . Jesteś dużo do przodu w stosunku do mnie. ;:138 Zakup żagwina ;:333 . Wiesz na jaki kolor będzie kwitł. ? Bardzo dekoracyjne ma listki. Lubię żagwin, ale takiego nie spotkałam w sprzedaży. ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Ilonko :wit witaj
Rabatki wysprzątane, i wszystko czeka na cieplejsze dni i słoneczko , bo teraz to deszczowo i nie zbyt nastrojowo.
Podpory pod winoroslna bardzo oryginalne i ładnie sie prezentują. Stanowia dodatkową dekorację ogrodu. ;:215
Uważaj na siebie i nie przemęczaj się, zdrowie, kregosłup najważniejszy.
Pozdrawiam cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Ilonko ,ale Ty zorganizowana jesteś ,dołki po róze przygotowane rabaty wysprzątane ślicznie :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKA....ja dopiero dzisiaj ujrzałam Twoją Pashminkę....ale urocza i wdzięczna.....a Twoja organizacja ogrodowa powala człeka z kolan.....ja dziś zostałam poinformowana o przygotowywaniu moje zamówienia różanego do wysyłki......że dołków nie mam to myślę, że nie problem ale jeszcze nie wiem gdzie jaka.....i tu widzę problem........ale nie raz czytałam , że biegałyście z różami po ogrodzie więc nie będę osamotniona w takich działaniach.......

zamówiłam sobie dwie pnące Flamentaz i tak się zastanawiam czy posadzić tuż obok siebie.......mają rosnąć na Domku Ogrodnika a tam powierzchnia nie taka mała więc chyba dwie nie za dużo :?: :?:

ale piesio wygląda na zdrowego....chyba gospodyni się raduje..... ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p
Od: 28 sie 2013, o 14:16

Post »

Po prostu PERFEKCYJNY OGRÓD PERFEKCYJNEJ OGRODNICZKI ;:195 ;:138 .
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ilonko Pashminkę masz cudowną. Jestem chora na tą różę. Piękny kolor masz tych iglaków. Czym je podsypujesz? Podpory bardzo ładne. Takie porządne. Tulipanek oczywiście też śliczny.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj :wit Ilonko, jak minął weekend? Jak przebiegają prace ogrodowe? Pozdrawiam cieplutko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”