Rano było -10.
Moni, u mnie w sumie też podobnie, ile ja się naprzesadzam tych biednych róż.. wciąż przez to nie mam okazałych krzewów, nie mają kiedy się zbudować, bo ciągle je przekopujęvertigo pisze: Aniu, mój ogród ciągle niedokończony, ale może kiedyś doczekam się, że będzie taki jak tego oczekuję![]()
Przez to, że czasami różowy nie pasuje do drugiego różowego, wciąż przenoszę, przesadzam, wykopuję i wszystko rośnie wolniej, bo nie może się dobrze zadomowić. W tym roku powinno już być mniej zmian, tylko kosmetyka, więc mam nadzieję, że w końcu rośliny zaczną rosnąć
Ja też myślę, że będzie dobrzeewamaj66 pisze:Wczoraj przeszłam się między różami-na razie uszkodzeń nie widać. Ale to jak zwykle okaże się wiosną, kiedy rozgarnę kopce. Na ND widziałam uszkodzone czubki pędów, ale nie mam zamiaru teraz tego ruszać. Generalnie wydaje się, że nie jest źle![]()
Rano było -10.
Tak, Comte de Chambord jest bardzo ładna i kupiona kilka lat temu w krajowej szkółce - u ChodunówAnaAn pisze:Moni, takimi widoczkami się ratujemy, żeby przetrwać![]()
Zachwyciła mnie Twoja Comte de Chambord; pięknie wypełniona. Kupowałaś ją w polskiej szkółce?
Będziesz jeszcze sadziła bukszpan, czy wykonałaś plan jesienią?
Witaj, AguśAGNESS pisze:Moniś masz piękne elementy dekoracyjne w ogrodzie..... ławka i jej otoczenie zapiera dech w piersiach....coś wspaniałego![]()
Ogólne krajobrazy bujne, ukwiecone.....piękne....
To prawda, architektura ogrodowa spełnia ważną rolę w ogrodzie. W tym roku metalowepodpory zmienią miejsce, ale to zaraz wiosną, żeby latem zdążyły zarosnąć pnączami.Rozeta pisze:O tak ...!!! Ja np. uwielbiam te wszystkie pergole i trejaże u Moni. Dają niesamowity akcent w ogrodzie
.
Na pewno będą piękne. Prawdę powiedziawszy najładniejze są te starsze odmiany - mają większe kwiaty i szybciej się rozrastająw kępy. Ja bardzo lubię floksy i mam ich bardzo dużo w ogrodzie.majka411 pisze:Cześć Moniczko jak pooglądałam oferty na floksy, to zamówiłam kilka różnych.
Mam nadzieję, że ładnie mi się rozrosną.
Dziękuję, Majeczkoedulkot pisze:Moniko nie ma wśród nas mistrzów fotografii, ja przeglądając swoje dzieła przypomniałam sobie jakie miałam problemy z rozstrojonym aparatem do sporo zdjęć wcale nie nadaje się do prezentacji.
Mnie chodziło o te cudne widoki pełne kolorowego kwiecia, i te pergole i trejaże okwiecone, i ławeczki ozdobne, to wszystko stanowi o całym klimacie ogrodu, który u Ciebie jest wspaniały. Wszyscy to powtarzają więc uwierz w to![]()
Margo2 pisze:Monia, nie mogę się doczekać nowego sezonu, żeby zobaczyć jak to wszystko u Ciebie się rozrosło.
To nic, że zdjęcia mogą się powtarzac. Ja mogę na nie patrzeć non stop
Jeśli tło, to ciemnozielone - ładnie oddaje urok innych roślinAniaDS pisze:Moni, u mnie w sumie też podobnie, ile ja się naprzesadzam tych biednych róż.. wciąż przez to nie mam okazałych krzewów, nie mają kiedy się zbudować, bo ciągle je przekopujęvertigo pisze: Aniu, mój ogród ciągle niedokończony, ale może kiedyś doczekam się, że będzie taki jak tego oczekuję![]()
Przez to, że czasami różowy nie pasuje do drugiego różowego, wciąż przenoszę, przesadzam, wykopuję i wszystko rośnie wolniej, bo nie może się dobrze zadomowić. W tym roku powinno już być mniej zmian, tylko kosmetyka, więc mam nadzieję, że w końcu rośliny zaczną rosnąć
![]()
W tym roku niestety dalsze przekopki, doszłam do wniosku, że i za domem muszę posadzić tło