Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013
Jadziu wg mnie to jest skoczek różany, Ty masz dużo róż, ale powinnaś sobie z nim poradzić, szczególnie teraz na przełomie kwietnia i maja trzeba trzymać rękę na opryskiwaczu 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To coś takiego jest? Szkodek różany pierwszy raz słyszę
Muszę porozglądać sie czy i u mnie nie ma.

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu-dalie moczyłaś w samej wodzie czy z dodatkami?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dzisiaj kupiłam żółte tablice i powiesiłam blisko koron cesarskich .Złapało sie tego multum
tak samo tam przy siatce .Na różanecznikach też siadają .Niestety chyba skoczek też już się pojawił
, bo widziałam nakłute liście,które zaraz oberwałam http://www.szkodniki.ogrod-gardener.pl/ ... rozany.php .One są podobne do tych ,które latają u mnie w ogródku .
SYLWUŚ skoczek jest jaśniejszy prawie zółty ,ale podobny do tego zielonego stworka .Róża ma być karminowa ,ale co z niej wyrośnie to sie przekonamy
ZOSIU skoczek też już sie pojawił
gdyż zauważyłam podziurkowane liście .Trzymam cały czas rękę na pulsie a nie chcę używać chemii .Mydło potasowe z piołunem znów było w użyciu .Cuchnie potem w ogródku ,ale cóż
JADZIU walczę z całych sił ,ale nie chcę wytaczać ciężkich dział
BEATKO masz rację jest coraz więcej zieleni ,ale też coraz więcej szkodników różanych zaczyna sie zlatywać
PRZEMKU na pewno nie jest pożyteczny jak niszczy liście wypijając z nich soki. Potem one są marmurkowe .Zauważyłam go takze na Rh
EWCIU moczyłam w zwykłej wodzie .Dałam tam 2 tabletki nadmanganianu potasu .Mieczyki też posadziłam ,ale nie moczyłam w niczym .Mam ich tylko 4 szt i co będzie to będzie
ANIU za bardzo nie poszalałam tylko kupiłam potrzebne rzeczy i wrzośca bo tak sie do mnie uśmiechał WEŻ MNIE
Najważniejsze ,ze tablice powiesiłam i trochę tego tałatajstwa zniknie .Na razie zostaw hortensje zawsze zdążysz wyrzucić .Moje mają już listki
EWCIU dałam 2 tabletki nadmanganianu potasu .Nie wiem czy to coś da ,ale to środek odkażający

SYLWUŚ skoczek jest jaśniejszy prawie zółty ,ale podobny do tego zielonego stworka .Róża ma być karminowa ,ale co z niej wyrośnie to sie przekonamy
ZOSIU skoczek też już sie pojawił

JADZIU walczę z całych sił ,ale nie chcę wytaczać ciężkich dział
BEATKO masz rację jest coraz więcej zieleni ,ale też coraz więcej szkodników różanych zaczyna sie zlatywać

PRZEMKU na pewno nie jest pożyteczny jak niszczy liście wypijając z nich soki. Potem one są marmurkowe .Zauważyłam go takze na Rh
EWCIU moczyłam w zwykłej wodzie .Dałam tam 2 tabletki nadmanganianu potasu .Mieczyki też posadziłam ,ale nie moczyłam w niczym .Mam ich tylko 4 szt i co będzie to będzie
ANIU za bardzo nie poszalałam tylko kupiłam potrzebne rzeczy i wrzośca bo tak sie do mnie uśmiechał WEŻ MNIE

EWCIU dałam 2 tabletki nadmanganianu potasu .Nie wiem czy to coś da ,ale to środek odkażający

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Tablice lepne muszę się nimi zainteresować. Lepiej dmuchać na zimne i zapobiegać.Jadziu cieplutko pozdrawiam 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu kolorowe cudności
Ten żółty hiacynt jest niesamowity ..... ja w zeszłym roku dostałam cebulę też niby żółtego..... ale jaki kolorek będzie dopiero się okaże.....

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ciekawa jestem czy sikorki,które buduja sobie właśnie gniazdko nad rabatka z rh będą zjadały skutecznie wszelkich nieproszonych gości 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu czytałam, czytałam 

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu-żółty hiacynt już zimował?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,czy ten miniaturowy rh to w biedronce kupiłas?U nas nic nie ma,byłam dziisiaj własnie.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Jadziu gdzie to wy sie spotykacie na targu...mam ochotę cie dopaść
Osz ty jestes sprytna z tymi tablicami...ja zielonego pojecia o tym nie miałam

Osz ty jestes sprytna z tymi tablicami...ja zielonego pojecia o tym nie miałam

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj Jadziu
cudnie kwieciście już u Ciebie , muszę i ja pomyśleć o tabliczkach, pozdrawiam:)

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MONISIU to tablice foromonowe .Kwieciście dopiero będzie jak ruszą piwonie i róże oraz powojniki ,floksy i floksy szydlaste .Na te poduchy ostatnich już nie mogę się doczekać
DORCIA ano spotykamy sie na targu ,bo zawsze mozna tam coś tanio kupić .Mamy też zaprzyjażnione babciusie z ogrodowymi roślinkami ,a także różaną panią .No to zapraszamy na spotkanko na targu w Chorzowie .Potem do Tosinego ogródka na kawkę i do chałupy
MAŁGOSIU masz rację kupiłam tego miniaturowego Rh Biedronce .Lada dzień zakwitnie, bo ma już na wpół otwarte pąki
MARZANKO ano wiosna na całego widać ją w każdym kącie
EWCIU tak mam go 2 albo 3 rok ,ale nie chce sie namnażać
Co oni teraz za cebule produkują .Moje stare hiacynty fajnie sie rozmnażają a te holenderskie nie mają zamiaru
ASIU u mnie jest mnóstwo sikorek ,ale w zimie teraz ich jakoś nie widzę .Może sroki je przeganiają ,bo jest ich zatrzęsienie
AGUŚ jak był żółty to powinien taki zostać chyba ,że zbieleje chociaż czy ja wiem
oranżowe zrobiły się żółte
JULIANNO czyli tablice zrobią furorę dzięki Grażynce z Kogrobuszu
TOSIA dzięki za patyczki Perowskii i za piękną prymulkę .Obcięłam w marcu derenia a teraz widzę ,ze te patyczki też już dostają listki
Dzisiaj nie robiłam fotek ,ale robotnicy powoli zaczynają się krochmalić z mojego ogródka .Jutro maja przywież ziemię bo polowa dołu zasypana jest gliną .Potem będzie mieszanie obornika ,kompostu gliny i ziemi, a potem ,,,,,,najprzyjemniejsza sprawa SADZENIE RÓŻ
Dobrze ,zeby jeszcze przed sadzeniem trochę popadało to ziemia by sie ubiła .Posadziłam dzisiaj sadzonki pietruszki ,kalarepki, sałaty,i selera W pojemnikach mam wysiane ogórki sałatkowe .Oj zaczyna sie sezon

DORCIA ano spotykamy sie na targu ,bo zawsze mozna tam coś tanio kupić .Mamy też zaprzyjażnione babciusie z ogrodowymi roślinkami ,a także różaną panią .No to zapraszamy na spotkanko na targu w Chorzowie .Potem do Tosinego ogródka na kawkę i do chałupy

MAŁGOSIU masz rację kupiłam tego miniaturowego Rh Biedronce .Lada dzień zakwitnie, bo ma już na wpół otwarte pąki
MARZANKO ano wiosna na całego widać ją w każdym kącie
EWCIU tak mam go 2 albo 3 rok ,ale nie chce sie namnażać

ASIU u mnie jest mnóstwo sikorek ,ale w zimie teraz ich jakoś nie widzę .Może sroki je przeganiają ,bo jest ich zatrzęsienie
AGUŚ jak był żółty to powinien taki zostać chyba ,że zbieleje chociaż czy ja wiem

JULIANNO czyli tablice zrobią furorę dzięki Grażynce z Kogrobuszu
TOSIA dzięki za patyczki Perowskii i za piękną prymulkę .Obcięłam w marcu derenia a teraz widzę ,ze te patyczki też już dostają listki