Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami -Wiosna 2013

Post »

Jadziu wg mnie to jest skoczek różany, Ty masz dużo róż, ale powinnaś sobie z nim poradzić, szczególnie teraz na przełomie kwietnia i maja trzeba trzymać rękę na opryskiwaczu :D
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To coś takiego jest? Szkodek różany pierwszy raz słyszę ;:oj Muszę porozglądać sie czy i u mnie nie ma.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu-dalie moczyłaś w samej wodzie czy z dodatkami?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj kupiłam żółte tablice i powiesiłam blisko koron cesarskich .Złapało sie tego multum ;:oj tak samo tam przy siatce .Na różanecznikach też siadają .Niestety chyba skoczek też już się pojawił :evil:, bo widziałam nakłute liście,które zaraz oberwałam http://www.szkodniki.ogrod-gardener.pl/ ... rozany.php .One są podobne do tych ,które latają u mnie w ogródku .
SYLWUŚ skoczek jest jaśniejszy prawie zółty ,ale podobny do tego zielonego stworka .Róża ma być karminowa ,ale co z niej wyrośnie to sie przekonamy
ZOSIU skoczek też już sie pojawił :evil: gdyż zauważyłam podziurkowane liście .Trzymam cały czas rękę na pulsie a nie chcę używać chemii .Mydło potasowe z piołunem znów było w użyciu .Cuchnie potem w ogródku ,ale cóż ;:224
JADZIU walczę z całych sił ,ale nie chcę wytaczać ciężkich dział
BEATKO masz rację jest coraz więcej zieleni ,ale też coraz więcej szkodników różanych zaczyna sie zlatywać ;:145
PRZEMKU na pewno nie jest pożyteczny jak niszczy liście wypijając z nich soki. Potem one są marmurkowe .Zauważyłam go takze na Rh
EWCIU moczyłam w zwykłej wodzie .Dałam tam 2 tabletki nadmanganianu potasu .Mieczyki też posadziłam ,ale nie moczyłam w niczym .Mam ich tylko 4 szt i co będzie to będzie
ANIU za bardzo nie poszalałam tylko kupiłam potrzebne rzeczy i wrzośca bo tak sie do mnie uśmiechał WEŻ MNIE :;230 Najważniejsze ,ze tablice powiesiłam i trochę tego tałatajstwa zniknie .Na razie zostaw hortensje zawsze zdążysz wyrzucić .Moje mają już listki
EWCIU dałam 2 tabletki nadmanganianu potasu .Nie wiem czy to coś da ,ale to środek odkażający
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Jadziu, a gdzie dostałaś te tablice? Posadziłam Ci 5 patyczków perowskiej i muszę Ci zawieźć. Czy jutro będziesz na targu? Ja muszę jechać. Będę gdzieś o 8,30. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Tablice lepne muszę się nimi zainteresować. Lepiej dmuchać na zimne i zapobiegać.Jadziu cieplutko pozdrawiam ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu kolorowe cudności :D Ten żółty hiacynt jest niesamowity ..... ja w zeszłym roku dostałam cebulę też niby żółtego..... ale jaki kolorek będzie dopiero się okaże.....
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ciekawa jestem czy sikorki,które buduja sobie właśnie gniazdko nad rabatka z rh będą zjadały skutecznie wszelkich nieproszonych gości ;:224
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu czytałam, czytałam ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-żółty hiacynt już zimował?
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Łał ale wiosna ;:3
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jadziu,czy ten miniaturowy rh to w biedronce kupiłas?U nas nic nie ma,byłam dziisiaj własnie.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jadziu gdzie to wy sie spotykacie na targu...mam ochotę cie dopaść ;:130
Osz ty jestes sprytna z tymi tablicami...ja zielonego pojecia o tym nie miałam ;:224
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Jadziu ;:196 cudnie kwieciście już u Ciebie , muszę i ja pomyśleć o tabliczkach, pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MONISIU to tablice foromonowe .Kwieciście dopiero będzie jak ruszą piwonie i róże oraz powojniki ,floksy i floksy szydlaste .Na te poduchy ostatnich już nie mogę się doczekać ;:196
DORCIA ano spotykamy sie na targu ,bo zawsze mozna tam coś tanio kupić .Mamy też zaprzyjażnione babciusie z ogrodowymi roślinkami ,a także różaną panią .No to zapraszamy na spotkanko na targu w Chorzowie .Potem do Tosinego ogródka na kawkę i do chałupy :;230
MAŁGOSIU masz rację kupiłam tego miniaturowego Rh Biedronce .Lada dzień zakwitnie, bo ma już na wpół otwarte pąki
MARZANKO ano wiosna na całego widać ją w każdym kącie
EWCIU tak mam go 2 albo 3 rok ,ale nie chce sie namnażać ;:224 Co oni teraz za cebule produkują .Moje stare hiacynty fajnie sie rozmnażają a te holenderskie nie mają zamiaru
ASIU u mnie jest mnóstwo sikorek ,ale w zimie teraz ich jakoś nie widzę .Może sroki je przeganiają ,bo jest ich zatrzęsienie
AGUŚ jak był żółty to powinien taki zostać chyba ,że zbieleje chociaż czy ja wiem ;:224 oranżowe zrobiły się żółte
JULIANNO czyli tablice zrobią furorę dzięki Grażynce z Kogrobuszu
TOSIA dzięki za patyczki Perowskii i za piękną prymulkę .Obcięłam w marcu derenia a teraz widzę ,ze te patyczki też już dostają listki :heja Dzisiaj nie robiłam fotek ,ale robotnicy powoli zaczynają się krochmalić z mojego ogródka .Jutro maja przywież ziemię bo polowa dołu zasypana jest gliną .Potem będzie mieszanie obornika ,kompostu gliny i ziemi, a potem ,,,,,,najprzyjemniejsza sprawa SADZENIE RÓŻ :heja Dobrze ,zeby jeszcze przed sadzeniem trochę popadało to ziemia by sie ubiła .Posadziłam dzisiaj sadzonki pietruszki ,kalarepki, sałaty,i selera W pojemnikach mam wysiane ogórki sałatkowe .Oj zaczyna sie sezon :heja
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”