Mój kącik storczykowy :)
Re: Mój kącik storczykowy :)
A pewnie
.Zeszyt mam gdzie każdy ma swoja fiszke z datami moczen ,zmian podloza ,i bla bla 
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pytając o storczykowy dziennik, bardziej miałam na myśli Janeczkę, bo miała zdradzić swój patent
a tu proszę.. Kasieńka nasza sobie notuje wszystko
W sumie nie głupie to, zrobiłabym zdjęcia każdemu storczykowi, wkleiła do zeszytu i zostawiła kilka stron na notkę dla każdego
hehe.. na początku zrobiłam sobie w wordzie taki kalendarzyk i zaznaczałam kolorami, który kiedy był moczony, ale kolory zaczęły się dublować i zrezygnowałam 
A czemu nie? "Zółty z czerwoną warżką" "różowa multiflora" no a te nazwane, po nazwieDufin pisze:No ale na takich fiszkach tez trzeba coś napisaćNapiszesz "ten taki różowy"?
Tylko się zastanawiam w czym ma mi to w ogóle pomóc, bo ja tam wszystkie traktuje tak samo.
Chyba tylko w tym, że niekwitące nie zaskoczyły by mnie niczym, bo z góry bym wiedział jakie są
- Dufin

hmm.. mnie by wkurzały takie karteczki, nie lubię jak coś jest powtykane do storczyka bo nie mogę go sobie swobodnie oglądać ze wszystkich stron
Bardziej do mnie przemawiają własnie takie karteczki podrukowane i naklejone na doniczkę
Ale to o czym mówisz, faktycznie pomoże Ci tylko w zidentyfikowaniu niekwitnących, ja z tym w sumie nie mam problemu, tez poznaję je po liściach, bardziej przydałyby się im imiona na potrzeby tego forum
Tak to rach ciach ciach weszłabym i napisała, ze Józek wypuszcza korzonki, Franek listki a Marcysia otwiera pączka
a tak.. trzeba tłumaczyć, o którego białaska chodzi albo szukać i wklejać zdjęcia 
No niby masz racje Tomek ale jakos tak fajnie wiedziec ktory pedzik puszcza i zakwitnie.Jak mowie ja z moimi botanikami nie doszlabym do ladu gdyby nie byly opisane
-- 1 maja 2013, o 18:31 --

-- 1 maja 2013, o 18:31 --
Dufin pisze:hmm.. mnie by wkurzały takie karteczki, nie lubię jak coś jest powtykane do storczyka bo nie mogę go sobie swobodnie oglądać ze wszystkich stronBardziej do mnie przemawiają własnie takie karteczki podrukowane i naklejone na doniczkę
Ale to o czym mówisz, faktycznie pomoże Ci tylko w zidentyfikowaniu niekwitnących, ja z tym w sumie nie mam problemu, tez poznaję je po liściach, bardziej przydałyby się im imiona na potrzeby tego forum
Tak to rach ciach ciach weszłabym i napisała, ze Józek wypuszcza korzonki, Franek listki a Marcysia otwiera pączka
a tak.. trzeba tłumaczyć, o którego białaska chodzi albo szukać i wklejać zdjęcia
Skoro nie fiszki (jeśli to się tak nazywa), to można wykorzystać pomysł Kasi, tylko tę wydrukowaną karteczkę okleić taśmą klejącą, żeby się nie zalewała przy moczeniu. Albo markerem na doniczce je ponumerować, a odniesienia do tych numerków faktycznie mieć spisane w jakimś kajeciku.
Kiedy pamięć zawodzi... podpowiedź w moim wątku
.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Ja wlasnie tak nakleilam i jak mocze wszystko trzyma idealniefurious pisze:Skoro nie fiszki (jeśli to się tak nazywa), to można wykorzystać pomysł Kasi, tylko tę wydrukowaną karteczkę okleić taśmą klejącą, żeby się nie zalewała przy moczeniu. Albo markerem na doniczce je ponumerować, a odniesienia do tych numerków faktycznie mieć spisane w jakimś kajeciku.
- busybees
- 100p

- Od: 21 lip 2010, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu, od A do Z przeczytałam Twój wątek i jestem pełna podziwu do Twojego sposobu pielęgnacji storczyków a zwarzywszy, że dzielisz swój czas na 2 domki to 
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
- Dufin

busybess bardzo mi milo, ze chciałaś poświęcić swój czas na czytanie całego mojego wątku
Wiesz z hybrydami nie mam problemu jeśli chodzi o dwa domki, ale apetyt rośnie na botaniki i tu się boję, ze tydzień/dwa beze mnie może się dla nich źle skończyć
a mama nie chce mnie słuchać i wiem, ze cokolwiek powiem ona podleje po swojemu, więc jest ryzyko 
- busybees
- 100p

a no jest i to spore... wiem coś na ten tematDufin pisze:a mama nie chce mnie słuchać i wiem, ze cokolwiek powiem ona podleje po swojemu, więc jest ryzyko
botaniki sa raczej delikatniejsze niż zwykłe hybrydy ale może uda Ci sie znalezć jakiś połśrodek ;)
Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Beata.
- Dufin

Beatko za niedługo kończę studia więc skończy się mieszkanie na dwa domy, myślę, że wstrzymam się do tego czasu z botanikami 
- busybees
- 100p

Do czerwca juz nie długo aż boję się pomyśleć jak będziesz szaleć 
Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Beata.
- Dufin

hmm.. pod warunkiem, że od razu znajdę pracę
a patrząc na to co się w Polsce dzieje.. oj, nie wiem co to ze mną będzie, nie wiem ;)
Ania, w kwiaciarni lub centrum ogrodniczym masz pracę pewną: roślinki "rozpoznajesz po liściach", a to już ważny punkt w liście motywacyjnym
i tuż po dostawie zawsze będziesz pierwsza w kolejce po storczyki ...
Z pozdrowieniami - Janka