A czemu nie? "Zółty z czerwoną warżką" "różowa multiflora" no a te nazwane, po nazwieDufin pisze:No ale na takich fiszkach tez trzeba coś napisaćNapiszesz "ten taki różowy"?
Dufin pisze:hmm.. mnie by wkurzały takie karteczki, nie lubię jak coś jest powtykane do storczyka bo nie mogę go sobie swobodnie oglądać ze wszystkich stronBardziej do mnie przemawiają własnie takie karteczki podrukowane i naklejone na doniczkę
Ale to o czym mówisz, faktycznie pomoże Ci tylko w zidentyfikowaniu niekwitnących, ja z tym w sumie nie mam problemu, tez poznaję je po liściach, bardziej przydałyby się im imiona na potrzeby tego forum
Tak to rach ciach ciach weszłabym i napisała, ze Józek wypuszcza korzonki, Franek listki a Marcysia otwiera pączka
a tak.. trzeba tłumaczyć, o którego białaska chodzi albo szukać i wklejać zdjęcia
Ja wlasnie tak nakleilam i jak mocze wszystko trzyma idealniefurious pisze:Skoro nie fiszki (jeśli to się tak nazywa), to można wykorzystać pomysł Kasi, tylko tę wydrukowaną karteczkę okleić taśmą klejącą, żeby się nie zalewała przy moczeniu. Albo markerem na doniczce je ponumerować, a odniesienia do tych numerków faktycznie mieć spisane w jakimś kajeciku.
a no jest i to spore... wiem coś na ten tematDufin pisze:a mama nie chce mnie słuchać i wiem, ze cokolwiek powiem ona podleje po swojemu, więc jest ryzyko