Moje storczyki - galeria zuzulec

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

zuzulec pisze:Joasiu - Art - wycieczka szykuje się we wrześniu, dlatego tak zakuwałam, aby żadnych poprawek we wrześniu nie było, bo nie chciałabym rezygnowac z takiej atrakcji ;) Poza tym w drugiej połowie sierpnia wraca mój mąż, więc to jemu wolę poświęcić czas niż książkom i nauce ;) hahahaha
Lucynko, świetna motywacja do nauki :) ! Już to przerabiałam z moim najstarszym synem, któremu marzył się Londyn -
pozdawał wtedy egzaminy w najwcześniejszych terminach... i mógł podszlifować język ang. Tobie też niech się uda ten wyjazd !
A dziś spotkałyśmy się przypadkowo z Renatką75 i miałam okazję przedstawić Jej mojego syna :)
W ogóle fajnie poznać tak osobiście kogoś z Forum :wink:
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Joasiu,

kto wie, moze i nam uda sie spotkać. To, że ja pochodzę z zachodniopomorskiego nie oznacza, ze nie bywam na południu Polski. Mam i rodzinę w Gliwicach, ale jej niestety od dłuższego czasu nie odwiedzam, ale także mój mąż pochodzi z Tarnowa, więc co jakiś czas odwiedzamy te strony, więc kto wie ... może i nam będzie pisane spotkanie .....
Pozdrawiam
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Lucynko :) :) :) !
Jak tylko będziesz wybierać się w moje strony, daj znać na pw - podam Ci namiary do mnie - będzie mi miło, jeśli zechcesz
mnie odwiedzić. Zapraszam ! :)
Życzę Ci też wspaniałego spędzenia drugiej połowy sierpnia (z Mężusiem 8) 8) ) :wink: !
Ja wyjeżdżam jutro i trochę się obawiam o moje storczyki - ale liczę na ich "wolę przetrwania", bo pod
opieką syna tak to będzie prawdopodobnie wyglądać :?

Pozdrawiam cieplutko, Joanna ;:100
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko, gratulacje.............fantastyczny wynik...tak trzymaj ;:215 ;:215 Moja córka zaliczyła w zerówkach drugi rok i wiem jak bardzo się z tego cieszyła.
Twoja kolekcja coraz piękniejsza.......i te Twoje kwitnienia......widok po prostu cudny :roll: :roll:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko jak inni spieszę z gratulacjami , kolekcja coraz to ładniejsza pozdrawiam Zosia
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja gratuluję i wyników i pięknych kwiatów. Fajne zdjęcia zrobiłaś. :lol:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Lucynko spieszę ze spóźnionymi gratulacjami edukacyjnymi ;:138 a kwitnienia Twoich podopiecznych są rewelacyjne ;:111
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Dziewczyny - dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa ;)
Wczoraj wreszcie poznałam ocenę z ostatniego egzaminu - dostałam 4. Szok kolejny, bo średnia wzrosła do 4,66. Padłam z wrażenia!!!
Ale teraz troszkę o storczykach. Obiecałam foteczki kolejnych, ale byłam dosyć zajęta a popołudniami nie czułam się najlepiej, więc wszystko było odstawione na bok.
Cambria, którą widać na zdjęciu w pierwszych moich postach w tym wątku zaczęła ponowne kwitnienie. Na chwilę obecną wygląda pięknie. Niestety dziś jest taki pochmurny dzień, że zdjęcia nie byłyby zbyt ciekawe, więc zrobię je wkrótce i zamieszczę tutaj. Kilka dni temu prezentowała sie tak:
Obrazek Obrazek

Falenopsis, który wypuścił tyle pędów z uśpionych oczek niestety miał starcie z Zuzią, która potrzebowała więcej miejsca na parapecie. Teraz wygląda tak:
Obrazek

Natomiast indywidualista kwitnie sobie nadal:
Obrazek

Nie uwierzycie - ale ten storczyk, którego dostałam od męża na dzien kobiet kwitnie nadal - niezły zawodnik!!
Obrazek

I jeszcze na koniec kilka foteczek białego dendrobium, które wygląda bajecznie. Dodatkowo zauważyłam, że jest nowy przyrost - z czego się niezmiernie cieszę ;)
Obrazek Obrazek

A jeżeli ciekawi Was czym zajmowałam się w ostatnim czasie - zajrzyjcie TUTAJ
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyno - hafty rewelacyjne, bo że storczyki rewelacyjne to wiadomo.. Niezły stukaczek jesteś - taka średnia. :shock:
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Lucyno !!
witajjjjjjjjjjj-dawno nie zagladałaś, ale pracowicie i tak czas leciał.

Wielkie gratulacje moje ;:215 -
za egzaminy (juz za Tobą)
za oceny
za storczyki
za hafty

Ojjjjjjjjjjjjjjjjjj tak wiele udało się ,w tak krótkim czasie. Zazdroszczę.
Ale prawdą jest ,ze im więcej się ma obowiązków i prac, tym więcej się ma luzu.
Troszkę przesadzam z tym luzem , ale zycie jest lepiej poukładane.
Dziwnie wiecej się robót zmieści w czasie.

Teraz masz luzik prawie absolutny - łap oddech ;:111
ciesz się kwiatami - podziwiam trwałość falenopsisa .
Sz.M. wiedział ,ze trzeba obdarować szczęście długodystansowcem :lol:
Wszystkie storczyki są piękne ,to oczywiste..

Pozdrawiam J :P VANKA
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Lucynko chwilowo czasu mi brakuje ;:171 ale muszę Cię pochwalić i za egzaminy i za te cudowne hafty, a ten misiu to mnie rozczulił, bo ja uwielbiam wszelkie misie ;:183 oczywiście storczyki brzydkie jak nie wiem co ;:224 a doprowadzenie cambrii do kwitnienia to juź mistrzostwo dla mnie, bo ja moją Nelly to powoli zabijam i nie wiem dlaczego ;:160 u mnie falenopsis najdłużej kwitł pół roku, a teraz regeneruje siły na kolejne kwitnienie - przynajmniej mam taką nadzieję
Zuza widzę, że rozrabia jak mój Kefir, który uważa, że okno w kuchni to jego okno, bo tam ma znakomity punkt obserwacyjny, a tak na marginesie to sama nauczyłam go wskakiwania przednimi łapkami na parapet, by widział co się dzieje przy wejściu, a teraz marudzę, że nie mogę tam nic postawić ;:225

pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Lucynko jakie ty cudenka potafisz robic przepiekne te hafty :wink:
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Lucynko pięknie masz kwitnienia, wielkie gratulacje :P
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Lucynko gratuluje; cuda w storczykach,nauce i haftach, jak tak dalej pójdzie to wrócę do igły :wink:
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Lucynko, masz wielki talent do haftów, ciasteczek i innych pyszności :lol: no i oczywiście wielkie serce dla storczyków za co się odwdzięczają tak wspaniałymi kwitnieniami :wink:
Też kiedyś haftowałam, ale to było daaaawno temu, kto wie, może jeszcze wrócę do tego relaksującego zajęcia :roll:

P.S. To Twoje "drzewko" kwitnące od Dnia Kobiet to taki długodystansowiec jak mój seledynek, od 8.03 nie zrzucił ani jednego kwiatu i wciąż puszczał nowe pączki :shock: teraz ma ok 20 kwiatów, rozwinęły się wszystkie, może jeszcze mnie zadziwi 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”