Dom w odcieniach zieleni (2)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dom w odcieniach zieleni (2)

Post »

;:oj
Te nowe bąbelkowe koperty są dość mocne, nie wiem co trzeba robić z taka paczką żeby "niby" się rozerwała, więc patrzac obiektywnie i tak żle (że się podarła) i tak niedobrze (że była jednak przetrzepana).
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ ty masz duży piękny balkon...a kwiatuszki nowe niech pięknie rosną :wit
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Jejku fioletowe anturium och ;:oj zazdroszczę pozytywnie! nowości z obi niech szybko się aklimatyzują :)
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Śliczne nowości pokazałaś. Niech szybciutko rosną.
A te panie z poczty są niesamowite, żeby zaglądać co w środku koperty jest.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no ten dopisek to mnie rozbawił teraz na całego :;230 ależ ktoś tam spostrzegawczy pracuje ;:224 swoją drogą to wiele osób nie może uwierzyć w to, że pocztą można kwiatki słać :;230 i uznają to za ;:124 nawet moja mama się ze mnie śmiała jak przywiozłam jej kwiatka od Moniki i zakomunikowałam, że przyjechał pocztą ;:172
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękne paczuszki, a z tą pocztą, to nic tylko ich ;:125
Ładne kolorki storczyków, a listki pewnie u Ciebie ładnie odżyją i będą cieszyć kwitnieniem.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Kochane ;:196 .
Mniodkowa, Fiskomp (jak Cię odmieniać? Czyżby "fiskompie"?), Anik, Stokrotkaniu - ;:196 Staram się nie denerwować tym, co się stało i tak mi wychodzi, że najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Roślinki do mnie dotarły i to jest najważniejsze. Ciekawość niektórych osób została zaspokojona i być może nikt więcej do moich przesyłek nie będzie zaglądać :) . A przy okazji: widać, że tam ktoś wrażliwy na los zieleninek pracuje, bo jak zawsze na awizie jest napisane, że odbiór od godziny 19.00, to tym razem było napisane, że od 18.00 ;:oj .
Filigranowa - dziękuję bardzo :) , a z tą wielkością balkonu to oczywiście żartowałaś? :wink:
Trzynastko - dziękuję ;:196 . Czeka mnie przemeblowanie w pokoju i być może dzięki temu anturium wyląduje bliżej okna, i będę mogła szybciej podziwiać te kwiaty na żywo :) .

Ostatnio u mnie głównie dzięki siewkom i rewolucji przedświątecznej większość roślin zmieniła swoje miejsce, wysokość itp. :wink: i nie bardzo wiedzą, co mają ze sobą zrobić. Kalamondyna, z wdzięczności za to, że przeniosłam ją bliżej okna, znów zakwitła, Obrazek
Z kolei kwiaty aeschynanthusa to już historia (za ciemno mu było w Święta na szafie).
Obrazek
Rosiczka też poczuła wiosnę, dzięki czemu dziś znalazłam jej odrobinę miejsca na parapecie, wśród storczyków:
Obrazek
Pocięłam na kawałki moją pozawijaną jukę i widzę, że jeden z kawałków już zaczyna wypuszczać młode pióropusze:
Obrazek
Na koniec dwa młode fiołki (pierwszy - pokazywany już wcześniej, a drugi to tzw. "świeżynka" :wink: ):
Obrazek Obrazek
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Prawdziwa wiosna jak fiołki się szybko puszczają :tan ;:108
brawa wielkie ;:138 nie tylko dla nich ale i dla juki!

Zastanawiam się jak Ty to robisz:
Wiktoria_W pisze:Rosiczka też poczuła wiosnę, dzięki czemu dziś znalazłam jej odrobinę miejsca na parapecie, wśród storczyków:

:?: :?: :?:
ja tak nie potrafię! wczoraj porozsadzałam dzieci od liści fiołków i chodziłam po całym domu z tacką i wściekła na siebie, że szklarza nie poszukałam jeszcze (bo mam wizję szklanej półki na parapet) i teraz to sobie mogę postawić, ale na półce w głowie ;:223 :;230
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj faktycznie, przydały by się kolejne półki ;:108 (choć chyba dobrze zapamiętałam, że właśnie się dorobiłaś :roll: :) ?).
Niespodziewane miejsce na parapecie zawdzięczam mojemu mężczyźnie, bo to on ostatnio, po kąpieli, wynosił storczyki do pokoju i ustawiał. Mnie one zawsze zajmują cały parapet i na dodatek nie chcą się na nim zmieścić, a on wygospodarował tam miejsce jeszcze na mniej więcej dwie malutkie doniczki :shock: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiktoria to on ma odwagę dotykać Twoje kwiatki??? ;:154 mój za żadne skarby nie da się namówić aby coś wziąść czy przesunąć, nie ma opcji już od kilku miesięcy, krzyczy zdecydowane "nie!" i już nawet nie odkurza parapetów jak to robił kiedyś, choć w sumie, ja też nie, bo tam to chyba pędzelkiem grubości 5mm trzeba by było ;:223
Półkę na ścianę sobie zakupiłam, ale taką co obmyśliłam, żeby na nóżkach na parapet postawić to nie ;:222 pomysł jest, ale M kazał szklarza znaleźć bo z tego szkła co np w dziale łazienkowym w markecie :;230 to mogą kwiatuszki nie mieć zbyt długo pożytku ;:224
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

;:oj całe przedszkole pióropuszy wypuszcza ta juka ;:138 ;:138 chyba ja moją obetnę może się ruszy wkońcu
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Wiktorio, czy dobrze wnioskuję, ze i twój eschynantus z Lidla już bez kwiatów? Widzę, ze twój kwitł identycznie jak mój, tylko szkoda, że tak krótko. mam nadzieję, ze miałaś przynajmniej więcej kwiatków niż ja, ale o to raczej nie trudno. :wink:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mniodkowa - ;:196 Czasami nie ma wyjścia :wink: , na przykład, kiedy chce skorzystać z wanny, a tam stoją rośliny. Poza tym podlewa je, kiedy mnie nie ma w domu, choć muszę przyznać, że nie robi tego zbyt chętnie :lol: .
A co do półeczki, to czekam z niecierpliwością na tą właściwą, okienną ;:108 . Może mi wtedy też wpadnie do głowy jakieś rozwiązanie.
Monik - ;:196 . Te młode pióropusze faktycznie wyglądają dość zachęcająco, jednak czytałam, że najprawdopodobniej i tak zostaną najwyżej tylko dwa z nich, a reszta nie będzie się dalej rozwijać :? . Póki co, czekam z niecierpliwością na korzenie.
Rapunzel - ;:196 Zgadza się. Najpierw się przystosowywał do nowych warunków i zgubił kilka kwiatów. Kiedy już się zaaklimatyzował i zaczął rozkwitać, nadeszły Święta i musiałam zrobić trochę miejsca w mieszkaniu, więc postawiłam go wysoko, tuż pod sufitem, na szafie, a tam zasuszył wszystko, co miało się jeszcze rozwinąć :( .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Wiktorio, odbijemy sobie w przyszłym sezonie. :uszy Orientujesz się może, czy one kwitną tylko raz w roku czy jest może szansa, że zakwitną jeszcze za jakiś czas na nowo?
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

;:196 Wiktorio - u Ciebe, jak zwykle tzw "ciekawostki przyrodnicze. Kalamondyna ma śliczny ten kwiatuszek.
Aeschynantus dla mnie atrakcja nadzwyczajna ponieważ mnie nie lubi, podobnie jak fiołki. Miło pobuszować po Twoich doniczkach. ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”