Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Post »

Agnieszko, czekając na wytęsknioną wiosnę "buszuję" po internecie w poszukiwaniu swoich "chciejstw", a że zawsze przy okazji jeszcze coś w oko wpadnie, to już trochę się tego nazbierało, więc teraz myślę gdzie to posadzę, jak to wszystko zacznie przychodzić :;230 , ale ile radości już nie mogę się po prostu doczekać. Muszę zebrać to wszystko w całość to napiszę na co czekam.

Marzenko ja nie wyobrażam sobie, aby tego forum miało nie być, jak przeczytałam tę informację, to zrobiło mi się bardzo smutno i miejsca nie mogłam sobie znależć, tu jest tylu wspaniałych ludzi, tyle ciekawych informacji, pięknych ogrodów, roślin i aranżacji i w ogóle ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja już nie mogę chorować na chciejstwa,bo jak dostane to,co zamówiłam to bedę sadzić pietrowo.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, to zupełnie tak samo jak ja :;230, właśnie się nad tym zastanawiałam jak wykorzystać maksymalnie dany kawałek ziemi i wymyśliłam, że innego wyjścia nie ma jak piętrowo, a jeszcze wybieram się na Gardenię, chociaż nie bardzo mi pasuje muszę tam, bo właśnie tam umówiłam sie na odbiór niektórych roślinek, a jak już tam będę to wiadomo ..... ;:223
Szkoda tylko, że zabraknie mi czasu na na spotkanie forumowiczów, na które bardzo się cieszyłam, ale nie przewidziałam, że właśnie na ten dzień dostanę zaproszenie na osiemnastkę chrześniaka więc będę się uwijać jak w "ukropie". Prawdopodobnie o 9.00 już wyjadę, żeby na 10.00 być już w środku (a jeszcze muszę załatwić sobie wolną sobotę) najdłużej do 14.00 szybki powrót, obiad, chwila na "zrobienie siebie" i wyjazd, bo na 17.00 powinnam być, a muszę jeszcze dojechać więc pewnie i tak się spóźnię, a właściwie spóźnimy, bo piszę tak jakbym jechała sama, a i na Gardenii i na osiemnastce będę razem z moim M, my już tak mamy, że wszędzie razem, wszystko razem, jakby nie było super, że po tylu latach wciąż ;:167 ;:167 ;:167
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no to kochana może gdzieś się na siebie napatoczymy :;230 - kocham to słówko :;230
bo ja też ide w sobotę i gdzieś koło 10-10.30 ;:196

no musisz załatwiać dni wolne a mi przymusowo dano dzień wolny......miałam iść we wtorek na miesięczną do pracy na tylko 6 godzin ale to zawsze coś i .........guzik, się dowiedziałam, że bedzie za dużo osób i mam wolne....... ;:223 jako jedyna ze wszystkich ;:223
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

No to ładnie ,a tak myślałam o spotkaniu z Toba na Gardeni - ale może choć na chwilkę wpadniemy na siebie :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę, że gdzieś na siebie "wpadniemy" w końcu będziemy buszować głównie po ogrodniczych, sprawdzałam plan Gardenii wydaje mi się, że przede wszystkim pawilon 7/8, a kiermasz ogrodniczy w 6 jak będę wiedziała coś więcej to jeszcze przed samą wystawą napiszę ;:196
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetnie :wit
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Ilono :wit
Wpadłam w odwiedziny :) i jestem pod ogromnym wrażeniem :shock: Masz niesamowitą ilość kwiatów !!! Ale też musisz mieć chyba znakomite podłoże :shock: Twoje roślinki są takie jędrne i dorodne, że jestem w szoku.
Poza tym chwila buszowania u ciebie i zdaje się, że dotychczasowa koncepcja mojego cieku wodnego legła w gruzach. Co poniektórzy będą pewnie zadowoleni :) Twoja maszyna do szycia spowodowała, że mój stary magiel wyląduje jako ciek :;230
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie, że moje pomysły mogą być też inspiracją dla innych, ja również czasami ogladając inne ogrody co nieco podpatruję. Moje roślinki nie mają niestety za ciekawej ziemi, ale staram się jak mogę, bardzo się cieszę, że Ci się podobają. Co do cieku wodnego na mojej działce oczywiście, to ja mam troszkę inny pomysł, częściowo już nawet zrealizowany, ale pracy jeszcze trzeba. Kiedy mój M budował grillowędzarnię wymysliłam sobie, że jego tył będzie ala kaskadą, ala fontanną sama nie wiem jak to nazwać :;230. Kamienie są już wmurowane, a pomiędzy nimi ( w środku) chyba rurka(dokładnie nie wiem) umożliwiająca póżniej spływanie wody z góry po tych kamieniach do małego oczka, którego jeszcze nie ma :;230. Jakaś pompa jakaś wysepka a może mały mostek, planów i pomysłów mam co niemiara niestety wszystko oprócz pracy ( którą po prostu uwielbiam, jeśli chodzi o ogród) wiąże się z finansami więc zobaczymy czy w tym roku się uda. Jak znajdę zdjęcie to przy okazji wstawię.

pozdrawiam
Ilona
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha już to widzę Ilonko u Ciebie z przody grill ,a jego tył będzie ala-kaskadą coś do ochłody ,ale kombinujesz ,chyba bedę e zmuszona pofatygować się osobiście do Ciebie :wit :wit :wit przy okazji buziaki z okazji dzisiejszego święta ;:167 ;:167 ;:167
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Marzenko za buziaczki, kombinuję, kombinuję :;230, a tak naprawdę to, te pomysły są już w mojej głowie od pewnego czasu, ale jak już pisałam nie wszystko niestety bez kasiory da się zrobić więc to co można i owszem, reszta musi poczekać. Oczywiście na kawkę zapraszam jakby inaczej najwyżej zastaniecie mnie w ferworze "walki" :;230. Mam nadzieję, że przedtem jeszcze spotkamy się na Gardenii, a to już niedługo ;:138 zgadamy się jeszcze na pw.
Awatar użytkownika
cykada
50p
50p
Od: 18 lut 2011, o 13:40
Kontakt:

Post »

Wpadłam podziękować za wysłane nasionka.
Obejrzałam ogród. Piękne kwiaty i krzewy .
Ślicznie zagospodarowany teren.Moc kwiatów i te rabatki ;:63
Podoba mi się szalenie wierzba chyba hakuro i krzewuszka.
Rzuciła mi się też w oczy fajna ścieżka z plastrów drzewa.Nie jest śliska po deszczu??
Może kiedyś też będę mogła pokazać tak dopracowany ogród jak twój.
Chciałam zapytać czy pieski nie robia duzych szkód?
Mam labladorkę i dwa kocury po prostu szaleją.
Koty krzaki pomidorów atakowały ,chodzą za mną krok w krok :roll:
Są zazdrosne chyba ,że poświecam czas roślinkom. :;230
Dom z dzieciństwa
Pozdrawiam Monika:)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Moniczko za odwiedziny, cieszę się, że Ci się u mnie podoba, chociaż ja wciąż twierdzę, że jeszcze dużo pracy przede mną, ale z tego co widzę to my już tak po prostu mamy :;230.
Nie zauważyłam, aby ta ścieżka była śliska może dlatego, że to prawdziwe drewno, a nie podróba z plastiku, bo takie właśnie widziałam i stąd wziął się ten pomysł. O pieskach już gdzieś pisałam, że raczej szkód nie robią, a gdy powstaje nowa rabata lub wsadzam roślinkę o którą sie boję to robimy specjalne płotki, ogrodzenia, aż sie nie przyzwyczają albo dopóki to cosik nie urosnie tak, że nie połamia. Oglądając moje zdjęcia można je gdzie niegdzie zobaczyć, gorzej z kotami i dlatego ich nie mam choć strasznie lubię, bo są okropnie na nie zawzięte.

A teraz pierwsza próba wstawienia zdjęcia z Picasa

Obrazek
zasypane śniegiem pnące truskawki w doniczkach
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Udało się !!!
Więc jeszcze kilka odsłon w zimowej szacie, zdjęcia wykonane wczoraj o godz 15.00

Zanim jednak to nastąpi najpierw ogromne buziaki ;:196 dla Elki (kajpej), która podała dokładną instrukcję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5&start=84 i dzięki Jej dodatkowej pomocy przebrnęłam przez te wszystkie "zawiłości"

Obrazek
krokusowy wąż

Obrazek
żarnowiec

Obrazek
z Bajrą w tle

Obrazek
świerk

Obrazek
Bajra

Obrazek
Engel

Obrazek
białobok

Obrazek
tata z córeczką razem
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p
Od: 21 lut 2011, o 10:00

Post »

Piękne pieski :) I jak im dobrze w śniegu :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”