Ogródek Pszczółki cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.3

Post »

Ewelinko, tak liczyłam na to że dzban się spatynuje, ale jak na razie to ma tylko tendencję na zarośnięcie mchem.
Poczekam jaki będzie tego efekt, bo wtedy zamiast amfory greckiej będę miała rusałkowy dzban ze strumienia :;230
Piterek, a czego Ty nie masz? Chyba wszystko jest u Ciebie ;:138

Krysieńko, czyżby ta zima była bardziej ciężka na skalniaczku? Jakie pnącza Ci wymarzły kochanie? Może jeszcze ruszą?
Ja też już traciłam nadzieję na wiele bylinek i w sumie ruszyły tylko dużo później niż zazwyczaj. Cały czas liczę na jeżówki, cały
czas je podglądam, ale coś mało ich widać jak do tej pory. Trzymaj się dzielnie,
Buziaczki ;:196

Grażynko, lubię kolorowe liście, one dłużej nas cieszą niż przelotne kwiaty. Właśnie posadziłam na przemian ciemne i złoto liściaste
bylinki. Liczę na przepiekny efekt, jeśli się przyjmą i będą chciały rosnąć :heja bo to nigdy nie wiadomo. ;:65
Dzisiaj pojawiły się pierwsze tegoroczne kwiaty clematisa. Oczywiście to powojnik alpejski jest najszybszy ze wszystkich

Obrazek

Zaczął też kwitnąć złotlin. Zazwyczaj kwitnie w marcu przed wszystkimi innymi, a w tym roku jest bardzo leniwy.

Obrazek

Mam też pierwsze kwiatki brunnery wielkolistnej Brunnera macrophylla 'Looking Glass' posadzonej w zeszłym roku. Tylko nie wiem
czemu listki są na razie takie małe? Czy jeszcze urosną? W zeszłym roku były dużo większe :P

Obrazek

A to nowa aranżacja z szafirkami. Nie mam pod ręką cynowych doniczek więc koszyk musiał spełnić zadanie.

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu, już nie po raz pierwszy jestem w Twoim ogrodzie, zwłaszcza ostatnio wpadam często, żeby sobie popatrzeć na wiosnę, z którą u nas są jeszcze pewne niedobory :) , Ty jesteś w uprzywilejowanym miejscu :) No właśnie, złotlin! U nas jeszcze nawet nie ma co wypatrywać jego kwitnienia :(
A co bo brunnery, to ona te wielkie liście wypuści po przekwitnięciu, wtedy dopiero będzie się czym zachwycać :) Chociaż te wdzięczne niezapominajkowe kwiaty też niczego sobie :) Naprawdę piękny masz ogród... I te Twoje aranżacje....Tak dobrany kosz do szafirka czy szafirek do kosza? :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja już nie mogę się doczekać mojego złotlina.
Ma dopiero pączki, a ta zimna aura jakoś mu nie sprzyja.
No i cały czas leje - nie rozpieszcza nas ta wiosna, oj nie....... :?
Grażyna.
kogro-linki
x-d-a

Post »

Wiesiu, jak zwykle piękne aranżacje pokazujesz, a kolor koszyka dobrałaś do koloru szafirków rewelacyjnie ;:63
Tak miło popatrzeć na Twoją dojrzałą wiosenkę, tym bardziej, że u nas zimno i deszczowo :evil:
Pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Martuś, bardzo mnie cieszą Twoje wizyty, a nasza wiosenka może trochę w przodzie w porównaniu do polskiej, ale tez jakaś
taka niemrawa. Szczególnie że tego prawdziwego wiosennego ciepła jeszcze nie widać. ;:223 a szkoda bo czas leci i jest coraz bliżej lata
Dzięki za pochwały :oops: dodają chęci do nastepnych poczynań. A szafirki i kosz to chyba razem sie dobrały :;230

Dzisiaj mam jeszcze kilka kwitnących w ogrodzie. Następne tulipanki tarda, jeszcze drugi rzut fiołeczków i tawuła Van Houtte'a 'Spiraea x vanhoutte'i

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z dnia na dzień coraz więcej kwiatów i ogród powoli się wypełnia zielonością. NIECH ŻYJE WIOSNA.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Grażynko, na ładna pogodę będziemy musieli niestety jeszcze trochę poczekać ;:65 ;:65 ;:65
Może w maju bedzie lepiej
Buziaczki ;:196

Daluś, cieszę się bardzo że moje aranżancje Ci się podobają. Teraz muszę sie postarać aby po posadzeniu
aranżacja była równie udana :D
Życzę szybkiego powrotu słoneczka ;:3
Uściski :wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Wiesiu ,pięknie u Ciebie , no i zakupy wspaniałe.Po wizycie w Twoim ogrodzie od razu jest mi weselej . :D
Takiej wiosny już i nam tu potrzeba ;:3
pozdrawiam Małgosia
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Wiesiu,
skąd ja znam tą słabość do purpurowych liści? ;) Możemy podac sobie ręce ;:136
Takiego zawciągu jeszcze nie spotkałam :shock: Ciekawe jak zakwitnie?
Ty masz wieksze możliwosci nabycia takich piekności ale i u nas cos się rusza.
Coraz więcej oferują szkółkarze. Czekam już na nasz majowy kiermasz ;:65
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Podziwiam Wiesiu Twoje pochylenie nad każdą roślinką.
:wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wiesiu, u Ciebie zawsze na wdechu oglądam wszystkie fotki ;:63 ;:63 ;:63 Przepiękne rabatki!!
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

abeille pisze:
Piterek, a czego Ty nie masz? Chyba wszystko jest u Ciebie ;:138

Wiesiu, nie przesadzajmy - nie mam bardzo wielu roślin. O wiele większe i ciekawsze kolekcje są u ludzi z forum (mariasen czy andowan!) :wink:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Małgosiu, ja nie mam aż takiego wielkiego wiosennego wyprzedzenia jak by się wydawało, Ot może ze dwa albo trzy tygodnie
do przodu, to wszystko. I na dokładkę dalej nam brak tej ładnej ciepłej pogody ;:65

Ewciu, własnie oglądałam żółte kwiaty psiząba na tle purpurowych liści i trzeba przyznać że wygladają uroczo ;:108 różowe
kwiatki też bardzo dobrze wygladają w ciemnych liściach. Ten purpurowy zawciąg ma właśnie mieć różowe kwiatki. ;:138
Jestem zdziwiona czasami jak szybko teraz nowości dochodzą do Was, ale przecież ogrodnictwo w Polsce zawsze stało na bardzo
dobrym poziomie i Dzięki temu jest co ogladać w ogródkach :heja Powodzenia w łowach na majowym kiermaszu ;:196

Krysiu, fakt że to moje miłe podopieczne. Mam maleńki ogródek więc sadzę wiele różności, uwielbiam obserwować jak każde maleństwo
rośnie, jak kwitnie, jak się rozwija. Lecę co rano jak tylko sie ociepli, by zobaczyć co się zmieniło. To moja prawdziwa przyjemność. :P

Moniu, dziękuję ;:196 staram się jak mogę, dla oka i dla ducha :heja

Piterek, nie bądż znów taki skromny ;:224 byłam widziałam na własne oczy :;230

A tu jeszcze nowe kolorowe przyszły do ogródka. Uwielbiam ten pomarańczowy, nie oklepany kolor. Będzie znowu nad czym sie pochylić :;230
Żuraweczka 'Tiramisu' tej właśnie mi brakowało. teraz chyba będzie koniec z zakupami żurawek. No chyba żeby...

Obrazek

Jeszcze jedna nowozelandzka trawka Libertia która jest bardzo na modzie. Bardzo architecturalna na taras ale dopiero jak się rozrośnie :;230
Szukałam jej od roku a teraz nie wiem gdzie ją posadzić

Obrazek
Wątki Pszczółki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj WIESIU!
Wszyscy kuszą żurawkami a ja nie mam na nie miejsca. Ta, którą pokazujesz bardzo ładna.
Wiesiu te małe szachownice są bezzapachowe. ;:196
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Wiesiu, trochę Ci zazdroszczę tylu kwitnących już roślin.
U mnie od dłuższego czasu ciągle leje deszcz, jest pochmurno i wszystko jakby stanęło w miejscu.
Nie martw się że nie wiesz gdzie posadzić trawę... ja tez tak mam...
Najpierw kupię, a potem latam pół dnia i szukam miejsca.

Koszyczek z szafirkami uroczy... :wit
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Wiesiu - ta żurawka jest naprawdę spektakularna, ja ją lubię najbardziej właśnie wiosną, ma fantastyczne kolorki. Potem bardziej już łapie kolor żółty, ale też jest ładna!
A libertię można u Ciebie uprawiać w gruncie? Bo niestety w Polsce to nierealne, a szkoda - już mi kiedyś w łapki wpadła na kiermaszu, ale pokornie odłożyłem bo nie mam gdzie zimować takich roślin :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”