Poczekam jaki będzie tego efekt, bo wtedy zamiast amfory greckiej będę miała rusałkowy dzban ze strumienia

Piterek, a czego Ty nie masz? Chyba wszystko jest u Ciebie

Krysieńko, czyżby ta zima była bardziej ciężka na skalniaczku? Jakie pnącza Ci wymarzły kochanie? Może jeszcze ruszą?
Ja też już traciłam nadzieję na wiele bylinek i w sumie ruszyły tylko dużo później niż zazwyczaj. Cały czas liczę na jeżówki, cały
czas je podglądam, ale coś mało ich widać jak do tej pory. Trzymaj się dzielnie,
Buziaczki

Grażynko, lubię kolorowe liście, one dłużej nas cieszą niż przelotne kwiaty. Właśnie posadziłam na przemian ciemne i złoto liściaste
bylinki. Liczę na przepiekny efekt, jeśli się przyjmą i będą chciały rosnąć

Dzisiaj pojawiły się pierwsze tegoroczne kwiaty clematisa. Oczywiście to powojnik alpejski jest najszybszy ze wszystkich

Zaczął też kwitnąć złotlin. Zazwyczaj kwitnie w marcu przed wszystkimi innymi, a w tym roku jest bardzo leniwy.

Mam też pierwsze kwiatki brunnery wielkolistnej Brunnera macrophylla 'Looking Glass' posadzonej w zeszłym roku. Tylko nie wiem
czemu listki są na razie takie małe? Czy jeszcze urosną? W zeszłym roku były dużo większe :P

A to nowa aranżacja z szafirkami. Nie mam pod ręką cynowych doniczek więc koszyk musiał spełnić zadanie.