ABEILLE ? Witaj Wiesiu ! Dziękuję, bardzo lubię jesienne klimaty... Dziś ogród wygląda zupełnie inaczej ? wszędzie tony śniegu...Też ładnie...Jutro wkleję zdjęcia.
HALINA - Halinko, jestem z tych krzewów bardzo zadowolona ! Ciekawa jestem, jak u Ciebie będzie z fotergilią ? moja kosztowała wyjątkowo drogo , jak na liściasty krzew.
IZA ? Dziękuję Izo ! Mój perukowiec też był malutki , ale bardzo się rozrasta. Będę go brutalnie przycinać wiosną . Co skończy się kiepskim kwitnieniem...
A mostek osypany śniegiem wygląda malowniczo ? widzę go przez okno salonu...Trochę się martwiłam ,że jest za duży , ale teraz myślę ,że stanowi jakby ozdobną rzeźbę, szczególnie jak na powyginanych czarnych prętach leży warstewka bielutkiego śniegu...
RIANE ? Witaj Spostrzegawcza Agato ! Oczywiście, zdjęcia nie wszystkie są ?ostatnie?, ale staram się nie pokazywać rzeczy, których już nie ma w ogrodzie. Uznałam, że skoro dopiero wprowadzam swój ogród na FO , mogę pokazać i coś z poprzedniego sezonu.
Co do Twojego pytania ? ponieważ oba krzewy są młode i zostawiłam trochę miejsca na ?rozrost? ( pewnie za mało...) , zapełniam dziury roślinami tymczasowymi. Tu akurat są zmarznięte kanny, na dole miały nagietki. Już zostały wyrzucone...Nie będzie kann w moim ogrodzie w ogóle... Tu krzewy mają się połączyć , a u ich stóp...jeszcze nie wiem co będzie. Może nachyłek.
ANDZIA ? Jak miło ! Mam nowego gościa ! Dziękuję za pochwały. Aniu, ciekawa jestem , jak odpoczywasz w ogrodzie ? Bo ja głównie pracując...Ale wychodząc, wystarczy ,że stanę na tarasie i popatrzę... ? od razu buzia się uśmiecha ! Ale za chwilę zaczynam się krzywić, bo zauważam szczegóły ? tu chwasty ... tu jakaś dziura na rabacie...i w ogóle to dlaczego te rośliny tak wolno rosną ???
Ciekawa jestem Twojego ogrodu, na pewno wkrótce zawitam do Ciebie !
I pytaj o wszystko, dyskutuj o wszystkim ? bardzo to lubię !
FELA ? Feeluuu...! No, wiesz...Jeśli atmosfera taka nieprzyjazna , to BARDZO mi przykro...Nie tak miało być...
Mam nadzieję, że troszkę żartujesz...Pamiętasz, co pisałam na początku..? Jeszcze nie tak dawno nie odróżniałam bylin od jednorocznych , pewnie nikt nie uwierzył... Jak czytam rozmowy naszych fachowców o różach czy liliach, to czuję się taka malutka...ale zadaję pytania, licząc na wyrozumiałość. Zresztą nigdy na tym forum nie spotkałam się z inną , niż życzliwa , reakcją .
GORYCZKA ? Krysiu , w tym też może coś być...Pewnie zwracałaś uwagę na system korzeniowy po wyjęciu z doniczki...?
A może rację ma Wiesia... Miała podobne doświadczenia, jak Ty.
Tak na przekór temu, co za oknem...
Dalia
niecierpek
powojnik tangucki
begonia wieczniekwitnąca
tawuła
róża okrywowa Amber Cover
róża - nie wiem ,jaka...