Na leśnym balkonie cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

Stasiu, niestety nawet w mieście nie jest dobrze.. u mnie na osiedlu wytryto wszystkie koty oprócz 2, które zdąrzyłam wziąć do domu.

A co do roślinek.. wystawiłam na balkon papirus od Grażynki - ot tak, by miał wakacje. Po 2. dniach przychodzę, i co? Kot mi go obżarł... zostały łodyżki i kikutki listków.. Nie jest chyba trujący, pewnie jak zwykła trawa, prawda? A czy komuś odrósł w takiej sytuacji?:)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podlewaj, od korzeni powinien odrosnąć. Jak nie, to daj znać. Ja mam i przyślę, mały ale w doniczce. Albo szczepki, co będziesz wolała. Pa.
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
madosa
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 maja 2009, o 20:23

Post »

Moje koty obżerają papirus systematycznie, jakoś sobie radzi (chociaż piękny nie jest...), a kotom zdecydowanie nic złego się nie dzieje. Czyli trujący nie jest :-)
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

O żesz! Się wnerwiłam znów... Nie będę wdawać się w szczegóły. Powiem tyle: polska wieś, bardzo katolicka, jest całkowitym zaprzeczeniem idei Jezusa, który chodził w tych swoich rzemykach na nogach, był człowiekiem skromnym, z wielką miłością i szacunkiem do wszelkich istot. Księża w naszym kraju również są zaprzeczeniem idei tego człowieka, którym osłaniają się jak tarczą, przywołują jego wizerunek ciemniakom, którzy w ogóle nie wiedzą kto to był. Dla nich był to jakiś idiota, który robił rzeczy niezrozumiałe. Ale skoro ksiądz mówi, że dobre, to ok. Najważniejszy i tak jest ksiądz. Ksiądz też jest ze wsi /najczęściej. Chciał się wyrwać z biedy do lepszego życia, a inaczej nie umiał/. No więc mamy księdza. Ksiądz też ma zwierzęta głęboko..., bo nie umie inaczej. Tak było w domu, a z domu wynosimy nasze pojmowanie życia. A szkoda. Bo gdyby on - guru dla wiejskich mas krzyczał z ambony, że zwierzęta to też żywe istoty, a nie przedmioty, to może by do tej ciemnej masy dotarło. A tak - ksiądz nie mówi, znaczy popiera. Powiem Wam dziewczyny, że nienawidzę katolicyzmu w wydaniu polskim. Nie chodzę do kościoła, nie cierpię księży, a moje zwłoki, jak umrę mogą włóczyć po lesie aż do zdarcia, bez żadnych poświęceń itd. :lol: . Mam to głęboko ... Znalazłam raz zastrzelonego szpaka na mojej działce i już nie wytrzymałam. Poszłam do baby, która strzelała, z tym szpakiem w dłoni i powiedziałam, że nie życzę sobie mieć "czegoś takiego" na działce. Rozmowa była długa. Ona się tłumaczyła, ja namawiałam na inne metody /siatki na drzewach/. Ona była trochę wystraszona, bo ja się wcześniej przygotowałam do tej rozmowy i spytałam ją, czy wie, że strzelanie do zwierząt jest w Polsce nielegalne. Wiedziała. Przestała strzelać, jak ja byłam na działce /chociaż tyle/. Niemniej polska wieś mnie przeraża nadal. Nie bardzo chcę mieszkać wśród tych ludzi. I boję się ich w sensie mieszkania tam na stałe, bo są okrutni, a kto nie chodzi do kościoła to jakiś potwór musi być. Nieważne, że to oni sami są potworami...
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Stasiu kochana - dziękuję za propozycję - mam nadzieję, że mój się podniesie :) A madoso dziękuję za info - o tyle dobrze, że zwierzak bezpieczny. Ale kwiata to raczej gdzieś przestawię, co prawda jak zasmakował, to znajdzie pewnie i na szafie ;-)
Gosiejko - zgadzam się, ale myślę, że ten wątek lepiej kontynuować na pw, żeby ktoś się nie oburzył (wiesz, jak to jest ;))
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p

Post »

P. S. Mój powyższy tekst nie dotyczy osób ze wsi, które są wrażliwe na krzywdę ludzi i zwierząt. Wszyscy wiemy, jakich ludzi dotyczy i niestety chyba wszyscy mamy takich w swoim otoczeniu :(.
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p

Post »

Przepraszam Joasiu ale dopiero teraz przeczytałam Twój ostatni post. No trudno, napisałam wcześniej, co myślę. Z drugiej strony, może trzeba czasem podyskutować, żeby świat był lepszy. I przykre, że tak się boimy katolików, którzy podobno są dobrymi ludźmi...
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

[b]Gosiejka, [/b]choć wiele goryczy w Twoich słowach to masz..... wiele racji! Ja też powtarzam: Pan Jezus rozdawał ludziom co miał; pomagał; był ubogi.... Nasi księża, to królewicze z bajki. Na mojego księdza-proboszcza nie narzekam. (choc rzadko chodzę do kościoła. Jeszcze w opolu, na spowiedzi ksiądz odpowiedział mi że jak rzadko tu zaglądam, to jestem dupa, a nie katolik. Właśnie tak. )"Mój" to wspaniały człowiek, bardzo ludzki i do tego ma taki piękny głos.
Prosiłam kiedyś moją znajomą z TOnZ, aby właśnie interweniować w kościołach, bo jak ksiądz powie, to może trochę ludziska będę księdza słychać. Ale moja znajoma odpowiedziała: chodziliśmy do księży po parafiach, ale to jak ;:223 .
Ja się tak nie raz zastanawiam, co by było gdym poszła do kościoła i "poprosiła" o mszę w intencji zwierząt? Czy ksiądz by sie zgodził? Będę musiała tak zrobić, bo kiedyś mnie szlak trafi. Jak idę do mięsnego i są kostumachy ze schabu lub karczku, (te wielkie kości są nic nie warte), idę po wsi i jak nikt nie widzi, to rzucam psom. Nie mogę też powiedzieć, że wszystkie zwierzeta są zabiedzone, tu bym skłamała, ale wieksza większość (!) TAK! I jak patrzysz na takiego bidulę, to serce Ci z bólu pęka. Potem sie zastanawiasz, jak tacy ludzie są wzgledem innego czlowieka. Bo jak nie szanujesz zwierząt to czego uczysz dzieci, też takiego niechlujstwa, nieposzanowania innej istoty? Trzymaj się Gosieńka, a ja razem z Tobą. Pa, pozdrawiam stasia ze wsi szczedrzyk ;:98 ;:96 ;:98
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Stasiu, Gosiejko - jestem duchem z Wami, bo dokładnie rozumiem niestety, co macie na myśli..

Oglądałam dziś swoją h. australis w nadzieji, że może jakiś zaczątek kwiatka zobaczę.. Mój wzrok zahaczył o maleńką multiflorkę i co? Będą 2 kwiatki!! Widać już małe kuleczki na końcu "pałeczki" kwiatowej, ale maciupkie ;-) a ja głupia okręciłam doniczkę o kilka cm.. czy nie zrzuci?? To były by pierwsze w życiu kwiatki na hoji u mnie..
Na leśnym balkonie
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Trochę spóźniona reakcja:D:D ale dopiero zajrzałam w ten post:)
Niezła ta wróżka:))))))))) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Joasiu! :D
Właśnie przeczytałam wiadomośc od Ciebie na PW
i nawet nie wiesz, jak cieplutko mi się zrobiło na serduszku. ;:1
No i poleciałam szybciutko do Twojego wąteczku. :D
Przyznaję, że nie przejrzałam go jeszcze dokładnie, ale już mi się u Ciebie
bardzo podoba. :lol: :lol: :lol:
Będę zaglądac tu wiele, wiele razy!
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i słonecznie! (chociaż u mnie słoneczko gdzieś za chmurami :evil: :wink: )
;:2
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Ulu - niezła wróźka tak ;-) na szczęście na codzień tak nie chodzi :lol: :lol:
Elciu - dziękuję Ci serdecznie :-)
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

Asiu kwitną ci nadal miniaturki fiołeczków :) .
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Tak kochana - biały kwitnie, ale już powoli chyba będzie kończył, a za to fioletowy rozkwitł :-)
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

To ja poproszę o zdjątka :D .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”