Wspomnienie Lata cz.1
- nelly.trott
- 100p
- Od: 10 lip 2008, o 14:54
O kurcze pieczone na grilu , jak cudownie i buszowo =)
Bardzo przepraszam za brak polskich liter ale takich nie mam
Zapraszam do mojego watku

- chabermona
- 500p
- Od: 30 sty 2009, o 11:58
I co tu dodać jeszcze.......... ja też chcę taki balkon!!
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Doniczkowi domownicy Moniki
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Codzienne podlewanie to u mnie konieczność - zwłaszcza pomidorków. Mam nadzieję mieć cerwone i żółciutkie. Wilce jakoś w zeszłym roku zawiodły, były nietrwałe i bardzo sypały liśćmi. Może faktycznie mojej starej babcinej pelaśce jakieś koleżanki dokupię w innych kolorach. Rojniczki miałam i były boskie, ale mało prztrwało zimę, a w sklepach jeszcze się nie pojawiły (albo nie trafiłam). Pooglądam jeszcze Twój wątek szukając inspiracji. Całe lato na balkonie spędza moje geranium.
A które z tych roślin są wieloletnie - poza pelaśkami? Wolałabym takie niż jednoroczne - chyba, że takie, z których samemu można nasionka zebrać.
A które z tych roślin są wieloletnie - poza pelaśkami? Wolałabym takie niż jednoroczne - chyba, że takie, z których samemu można nasionka zebrać.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Skalnice i kapryfolium na pewno wieloletnie, a reszta też wytwarza nasiona - u mnie z 5 nasturcji było hm.. ponad 200 nasion;) więc nie masz się co martwić
Podobnie z innymi naszymi roślinami.
A nasiona większości naszych roślin widziałam w ogrodniczym;) muszę spisać nazwy;)

A nasiona większości naszych roślin widziałam w ogrodniczym;) muszę spisać nazwy;)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Ilonko oto spis
pnących kobee-jednoroczna-nasiona,tungbergie-wieloletnie,pssiflorę-wieloletnie,minę-jednoroczne nasiona.
z stojących to fuksje,-wieloletniepetunie-jednoroczne,osteospermum,-jednorocznepelargonie tzw krakowiaki-wieloletnie,koleusy,-wieloletnieaksamitki-jednoroczne nasiona,begonie-wieloletnie,heliotrop-jednoroczne
z zwisających pelargonie-wieloletnie,fuksje-wieloletnie,surfinie-jednoroczne,lobelie-jednoroczne,bakope-wieloletnie,werbene-wieloletnie,bidens-jednoroczne-nasiona,surfinie,begonie-wieloletnie,sanwitalie-jednoroczne,kocanke-wieloletnie,czubatkę-jednoroczne nasiona.
Tu masz cały spis .
pnących kobee-jednoroczna-nasiona,tungbergie-wieloletnie,pssiflorę-wieloletnie,minę-jednoroczne nasiona.
z stojących to fuksje,-wieloletniepetunie-jednoroczne,osteospermum,-jednorocznepelargonie tzw krakowiaki-wieloletnie,koleusy,-wieloletnieaksamitki-jednoroczne nasiona,begonie-wieloletnie,heliotrop-jednoroczne
z zwisających pelargonie-wieloletnie,fuksje-wieloletnie,surfinie-jednoroczne,lobelie-jednoroczne,bakope-wieloletnie,werbene-wieloletnie,bidens-jednoroczne-nasiona,surfinie,begonie-wieloletnie,sanwitalie-jednoroczne,kocanke-wieloletnie,czubatkę-jednoroczne nasiona.
Tu masz cały spis .