Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko..bardzo ładne orliki i piękny irysek. ;:215 Irysków u mnie mało, tylko żółte..te szybko się rozrastają. Cieszę się bo jadą do mnie inne kolorki, ciekawe czy w przyszłym roku zechcą zakwitnąć. ;:224 . Pogoda dopisuje, życzę zdrówka abyś jak najszybciej swoją działeczkę mogła zobaczyć. ;:168
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko piękne orliki i irysek ;:63
No to załatwiłaś się na cacy - teraz musisz to wyleżeć , trochę przykro ale nie ma innej opcji , działeczka poczeka na Ciebie ;:108
Życzę abyś jak najszybciej do sił wróciła i mogła podziwiać swoje kwiatuszki ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko zdrowiej jak najszybciej,podejrzewam ze jednak dwa przemarznięcia w niewielkim odstępie dały znać o sobie ;:196
Trudno teraz po wyleguj się w ciepełku i wszystko minie. Pomidorkami się nie przejmuj ,rosną , a ze nie u Ciebie nic nie szkodzi wsadzisz z kwiatami i też zaowocują :)
Ślimaki to gorsza sprawa, ja od kilku lat chodzę z sekatorem i przecinam :pogon oszczędzając nasze winniczki , tez robią straty ale dodatkowo wyjadają jaja tych golasów. Na razie widzę lekkie efekty bo jest więcej tych w skorupach a mniej tych gołych.Nawet sałatę mam tylko w dolnych liściach lekko dziurawą a wiadomo dolne odrywam przed jedzeniem więc szkoda żadna ;:168
Już kwitnące irysy ;:oj moje jeszcze w pąkach.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie, Kochani! :wit
Wybaczcie mi przedłużające się milczenie. Ogromnie mi jest głupio, bo tyle ciepłych słów i dobrych życzeń otrzymuję, a zwlekam z odpowiedziami. Sytuacja wygląda tak, że jestem mocno osłabiona i choć wstałam z łóżka, to mimo wszystko raczej poleguję, by uniknąć siódmych potów. :oops:
Bardzo, ale to bardzo, najbardziej jak tylko to możliwe dziękuję Wam Wszystkim za szczere ;:167 ;:167 i obecność pomimo mojej absencji. ;:cm ;:cm ;:cm

Aniu [wsiania] - szczerze mówiąc, to nawet czytać mi się nie chciało. Dopiero od wczoraj wzięłam się za lekturę.
Liczę na warzywka, ale też na kwiatki. ;:108

Basiu [apus] - 'wiśta wio, łatwo powiedzieć' ;:306 Mnie nicnierobienie bardziej męczy niż robota.

Moniczko - cieszę się, że mogłam choć odrobinkę pomóc. Każde dobro wyświadczone innym kiedyś do człowieka wróci. ;:333 (Zło zresztą też.)

Iwonko1 - a kto lubi chorować? Dla mnie to makabra, ponieważ dotąd byłam okazem zdrowia i sądziłam, że tak już będzie zawsze. Jakże się myliłam! :oops:
Jak chodzi o czas, którego mamy coraz mniej, to im dłuższy dzień, tym krótsze wieczory i noce, a tym samym coraz bardziej kurczy się doba. Tak to sobie wydedukowałam. ;:224
Sama nie wiem, co z tymi dwiema liliami, bo one już z ziemi z pąkami wystartowały. No i zmarzły.

Aniu [anabuko] - dwa orliki kwitły już w poniedziałek, teraz może kwitnie ich więcej, ale ja tego nie widzę. ;:174

Danusiu [danuta z] - wydaje mi się, że te szkody w roślinach, o których napisałaś, to poczynił przymrozek. U mnie cała morela wygląda jakby zupełnie uschła. ;:223 A tak pięknie kwitła...

Iwciu - Ten irysek to całe moje bogactwo kosaćcowe, ;:303 więcej irysów nie posiadam.

Aguniu [witch] - zgadłaś, dostrzegam niewielką poprawę samopoczucia. Z dnia na dzień będzie lepiej. ;:218

Zuziu111 - orliki to jakieś stare odmiany, z których zostały mi tylko dwa. One się, niestety, nie sieją. A irysów mam tyle, ile widać na zdjęciu. ;:204

Tereniu [TerDob] - dziękuję w imieniu kwiatków. ;:180
Masz rację. Załatwiłam się na własne życzenie. Myślałam, że jestem niezniszczalna, więc moja pycha została wreszcie ukarana. ;:7

Julio - jak napisałam Tereni, zgubiło mnie przekonanie, że choroby mogą dotykać innych, nie mnie. Tak było przez ponad pół wieku, bo tyle czasu nie chorowałam tak naprawdę. Kataru czy kaszelku nie uznawałam za chorobę i zlekceważyłam sobie te pierwsze delikatne objawy. Pomyślałam, jak zawsze: samo weszło, samo wyjdzie. A tu bęcki - nie wyszło.
Mój M też zbiera te nagie ślimaczyska i wkłada do wiaderka ze słoną wodą. Tam giną, sól je zabija.
Raptem dwa iryski posiadam i wszystkie kwitną. ;:306

Dobrego, słonecznego popołudnia!

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko wiem, że nic tak nie mierzi, jak chęć żeby co zrobić a sił nie ma, albo zdrowie nie dopisuje, ale pomyśl, że to stan przejściowy i za kilka dni będziesz mogła pracę działkowe popychać dalej. Fajna pogoda dalej ma się utrzymać więc odpoczywaj i łap siły. ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko ;:3 świeci chyba wszystkim ... u mnie, aż za bardzo :roll: Jak pracuję na działce z rana to mam cień, ale po południu muszę zakładać coś na głowę bo grozi poparzeniem ...Mam nadzieję że z dnia na dzień będzie lepiej ;:168 i dokończysz chorowanie na leżaczku, na działeczce ... Kto to powiedział, że działka to tylko praca... a gdzie relaks ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kochani, tak się cieszę, :tan bo zdrowie mi wraca. ;:63
W tym momencie czuję już lekkość w oskrzelach, ustąpił nieprzyjemny zgrzytający kaszel, nos czyściutki, a ja cała w skowronkach. ;:33
Jutro będzie więc bliskie spotkanie z działeczką. ;:303

Basiu [apus] - już jutro nadejdzie ten wyczekiwany przeze mnie dzień! ;:138
A w sobotę liczę na wielkie grillowanie. ;:333

Ewuniu [ewarost] - ja już się doczekać nie mogę jutrzejszej wyprawy na działeczkę. ;:65 ;:65
Już po chorobie. Czuję się tak lekko, swobodnie, że aż sama sobie nie dowierzam. ;:218 Jeszcze rano miałam kłopoty z oddychaniem, a teraz nowe życie we mnie wstępuje. :tan
Uważaj na palące ;:3 , bo jak się już przekonałaś, łatwo o poparzenia. ;:108

Były kwiatki, to teraz może zwierzaczki.

Obrazek Ona wita nas.

Miśka albo znika gdzieś, albo szuka cienia...Obrazek

...albo buszuje w kocimiętce.
Obrazek

ObrazekDziadzio Mikrus leniwie wyciągnięty najchętniej wyleguje się na trawie.
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Kicia słodka! ;:167 Mój pieseczek, chociaż ma 6 lat, to też lubi wygrzewać się na słońcu... czasami to zastanawiam się czy ja mam psa czy kota... bo przecież koty się wygrzewają... :D
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucyllo cieszę się że już zdrówko wróciło ;:196
Zwierzątka pięknie wyglądają w trawce i na trawce ;:333
Pozdrawiam i miłego grilowania i odpoczynku na działeczce ;:168
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

;:196 cieszę się,że lepiej się czujesz, nie przeszarżuj tylko ,bo od razu po chorobie lepiej jednak uważać. Masz fajnego płaza w ogrodzie ,chociaż kot za trawką też świetny. ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, nie szalej ;:108 Jeszcze rano czułaś się źle, wieczorem trochę lepiej i już na działkę ;:202 Oj, ciągnie wilka do lasu :;230
Raptem dwa iryski posiadam i wszystkie kwitną. ;:306
Czyli masz 100% sukcesu ;:138
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Sporo masz tych zwierzaczków ;:224 , Misia ma cudne futerko już chyba o tym wspominałam :lol: . Czarna sierść w takiej temperaturze bywa pewnie męcząca ale Twój pies wie jak sobie poradzić ;:108 . Irysek i orliki piękne ;:138 . Pogodę mamy bardzo ładną i oby tak pozostało. Pozdrawiam :wit .
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko cieszę się bardzo ,że już lepiej się czujesz ,teraz tylko się oszczędzaj i nie szalej .Ja na działeczkę nie jadę ,bo druga zmiana i dzisiaj w końcu skończyłam zabiegi więc wszystko wróci do normy ,a tak to dzień rozwalony ,teraz gotuje miodek z mniszka ,bardzo jestem ciekawa jego smaku.Serdecznie pozdrawiam i uważaj na palące ;:3 . :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Właśnie wróciłam z działeczki. Nie powiem, że dobrze mi ten wyjazd zrobił, bo bym skłamała.
Przede wszystkim spotkałam działkę tak zarośniętą, że zastanawiam się, czy nie czmychnąć gdzieś na któryś biegun albo gdzie, żeby nie widzieć potwornie zapuszczonych rabat. Jak nie rosło zielsko, to nie rosło, ale jak już ruszyło, to klękajcie narody... ;:145
Niestety, nic dzisiaj nie robiłam, bo wcale taka zdrowa jeszcze nie jestem, więc musiałam się trochę pooszczędzać.
Jakaś chrypa się teraz przyplątała. Wprawdzie mówić cichutko mogę, ale pokrzyczeć sobie nie dam rady. M zadowolony. ;:306
Tulipany kończą pokaz, większość już zakończyła, ale za moment nowe kolory i kształty będą cieszyły oczy.
Niektóre już się pokazują.

Obrazek

Obrazek

Witajcie! :wit

Basiu [apus] - kotuś, pieski też kochają słonko i tylko gdy jest im za gorąco, szukają cienia. ;:108

Tereniu [TerDob] - dziękuję za ciepłe słowa. ;:196
Mam nadzieję bawić się jutro dobrze, choć chrypię jak zardzewiały zawias. ;:7

Obrazek

Iwciu - zdaje się, że właśnie przeszarżowałam, opuszczając domowe pielesze za wcześnie. ;:131
Teraz za to płacę chrypieniem. ;:174

Iwonko1 - no i poszalałam, a teraz żałuję. Mogłam jeszcze ździebko poczekać.
W sprawie irysków zgadzam się z Tobą w 200% ;:303

Obrazek

Ewelinko - witaj. ;:196
Zwierzaczki potrafią sobie radzić w różnych sytuacjach. Na szczęście instynkt im podpowiada. ;:333
Na pogodę to chętnie już bym sobie ponarzekała, ;:306 gdyby nie było mi wstyd, bo jeszcze tak bardzo niedawno psioczyłam na ziąb. ;:24

Tereniu [tencia] - nie szalałam, ale i tak wypad na działkę mi nie posłużył. Cóż: cierp ciało, jakeś chciało. ;:224
Miodek z mniszka dobra rzecz. Będziesz zadowolona. ;:333
Dobrej niedzieli na działeczce. ;:196

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No to sobie Pańcia dogodziłaś! ;:oj Teraz się ostro kuruj ,zwolnij, ze zdrowiem nie ma żartów ! Póty dzban wodę nosi... ;:131
I u mnie chwast na chwaście i chwastem pogania...walka trwa! Ale nie damy się!
Zdrówka życzę Lucynko! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”