Moje różne zakątki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje różne zakątki....

Post »

Aniu! jestem i ja! Wiernie towarzyszyłam Ci w poprzednich wątkach, teraz nie może być inaczej. Serduszko, przepraszam , jakoś tak się stało,że przeoczyłam Twój post. Już poprawiłam się ;:168 Dałam odpowiedź w swoim wątku ,ale powtórzę - to tawułka. Z wielką przyjemnością będę śledziła Twoje zmagania w dwóch ogrodach ;:215 Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wreszcie doczekaliśmy się prawdziwej, pięknej, kolorowej, pachnącej już wiosny !!

ASK_anulla-Anuś ;Pashmina2006-Madziula Ja te żonkile trąbkowe bardzo lubię .I te strzępiaste.I te narcyzki baccine Actea .
A pomyłki zawsze się zdarzają. I to chyba we wszystkim. Szkoda ;:222
O ty masz rodzeństwo w Londynie.A ja córcię Jedyną w Blackburn.Ale córcia to nie to samo co rodzeństwo.
Ech tylko tęsknoty i rozmowy przez skaypa zostają :roll: Mam nadzieję,że zdrowie mi pozwoli , że dam radę na tych ogrodach ;:129

Berberys -Maria-. teraz jest taki, latem będzie inny.
A jesienią jak go kupowałam był pomarańczowy
Obrazek

semper-Jurku Witaj!!
Kwanso mam.Wiem na pomarańczowo kwitnie.Ale on nie mam pstrych liśtków.A ten ma.Może w tym roku pokaże jakiegoś , chociaż jednego ;:173
Obrazek
Obrazek
bwoj54-Bogusiu Witam cię !!
Zaraz zajrzę do ciebie :)

są piwonie w nowym ogrodzie - ciekawe jakie?
Jedne sa takie już

Obrazek
A jedne nawet takie
Obrazek
Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ANIU w tym sezonie będziesz wyczekiwała niespodzianek na swoim ogrodzie domowym ;:108 ;:108
Korona lada moment się rozwinie, piwonia majowa też już w dużych pąkach, jej mankament że szybko przekwita.

:wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu, fajnie tak przychodzić do Ciebie i być w dwóch ogrodach,piwonia majowa ta z pączkami niedługo zakwitnie ,u mnie też taka już zapączkowana ,fajnie ,że masz na nowej działce piwonie ,narcyzy i inne roślinki ,już coś do przodu jest,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu piwonia już tak zaawansowana. ;:oj Berberysy pięknie się przebarwiają. Też je lubię, ale właśnie likwiduję obwódkę z Admiration, bo niebezpieczny dla dzieci. :) Słońce jednak wprawia przyrodę w ruch, a nas nastraja optymistycznie.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu - ten berberys jest bardzo ładny, cudny wręcz - rzeczywiście przebarwia się jesienią ślicznie.
Mój troszkę ucierpiał przez zeszłoroczną suszę, ścięłam go przy samej ziemi i odbił. Teraz jest jeszcze niziutki bo ma zaledwie 20 cm, ale ważne, że jest. Jakbym go straciła - na pewno kupiłabym ponownie - właśnie przez ten pomarańczowy kolor ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj tak Aniu, pachnącej coraz bardziej, a niech no jeszcze zakwitną nam bzy, oj będzie cudny festiwal zapachów ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu, podziwiam pąki na piwonii- ogromne. Kupiłam jesienią 7 odmian , wszystkie przyjęły się ale na kwiatowy efekt trzeba będzie poczekać. Czy w pierwszym roku kwitną??? Czytałam u jakimś wątku,ze zamówiona kilka różnych odmian a okazało śię,ze zakwitły wszystkie jednakowo/ oszustwo ;:222 /Berberysu uwielbiam , zdobią ogród cały rok. Te starsze trzeba odmladzać/ wycinam gałęzie/ ale trzeba dobrze zabezpieczyć się od kolców ;:306 Posyłam serdeczności! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu ja byłam święcie przekonana, że Ty masz dwie córki. Nie wiem, co mi się ubzdurało. Pamiętam jak piekłaś tort z jej podobizną na urodziny. 18 chyba...
Fajnie że nowy ogród zaskakuje i pokazuje co nowego skrywa. Ciekawe jakie te piwonie będą. Można powiedzieć, że dostałaś gratis od poprzednich właścicieli :lol: .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

hiacynt , nowy, posadzony w nowym ogrodzie, jesienią.Czy on przypomina wam hiacynta??
Bo mi nie :roll:
Obrazek

leszczyna-Krysiu; koziorozec-Martuś Witajcie!!!
No tak jest troszseńkę roślin,I jakieś 2 róze.zobaczymy jak one kwitną.Jak ładnie - zostaną.Jak nie- pójdą pod szpadel ;:219
Na koronę nawet czekam.Bo na działce nie mam.Kiedyś miałam,ale mi przepadła. :evil:
Hosty dzielone jesienią i sadzone maleńkie.Zaczynają wychodzić.to fajnie :)

Miłą niespodzianką, jaką znalazłam,że sa tutaj sasanki takie
Obrazek
i takie
Obrazek
Obrazek
Obrazek

cyma2704-Soniu Tak taka jedna szybka piwonijka z pączkami wciąż ładnie rozwijającymi się jest.Chyba nawet c wcześniej zakwitnie niż w maju :D
No tak, zawsze trzeba mieć uwagę na to co rośnie tuż pod domem.zwłaszcza jak się ma mniejsze dzieci.Moje już prawie dorosłe.
Dzisiaj właśnie mam słonko od rana.Całkiem inne życie.
Mam nadzieję,że będzie jeszcze jak wrócę do domku.to jeszcze coś w ogrodzie podziałam.wracam po 17.Ale póki zjem, przebiorę się to jeszcze ciut można popracować ;:108
Beaby-Beatko Ten Berberys mnie uwiódł tą pomarańczową barwą na jesieni.Jak zobaczyłam go w ogrodniczym, nie mogłam oczu oderwać.I kupiłam :)
Twój tez urośnie. najważniejsze,że żyje,Mój będę przycinała na kulę -może :)

i tulipanki zaczynają u mnie jakoś pomału
Obrazek
Obrazek

iwona0042-Iwonko Drzewa juz zaczynają kwitnąc ,i pachnie już cuudnie ;:118 To jest cudna wiosna.Zapachy intensywne,, w powietrzu zapach wiosny,Umm miodzio ;:173
Niektóre już w pąkach ciekawie wyglądają
Obrazek

bwoj54-Bogusiu To sporo piwonii kupiłaś.
Ja kupiłam 3.Jakąs pomarańczowa i żółte.ciekawa jestem, czy się sprawdzą odmianowo.Bo z tym rożnie bywa. :uszy
Berberys tez mam zamiar ciąć na zwarty , mniejszy krzaczek :wink:
Pashmina2006-Madziu Mam dwóch chłopaków.A córcię jedną, pośrodku.
A tak, to był torcik na 18 z jej zdjęcia :)
Mało tutaj jest roślin.Bardzo.ale cóż. dobrze,ze chociaż deko jest.
Teraz ciągle się przyglądam co jest.I potem ,, czy zostaje czy nie( w tym miejscu)

Biała sasanka , kwitnie mi jak na razie jednym kwiatkiem,Kupiona w tamtym roku, jakoś słabo się rozrosła.Czy one tak maja ???
Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Aniu! Dwa ogrody ;:oj Ja nie daję rady z jednym. ;:131
Masa roślinek już pięknie Ci kwitnie. A hiacyntem się nie przejmuj. Daj mu papu i w kolejnych latach będzie piękny. :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu ;:167 berberys też w podobnym kolorze posadziłam, przesadzany był chyba ze trzy razy...na szczęście przeżył, chociaż nic na to nie wskazywało. Susza prawie go w tamtym roku wykończyła. Jak Twój rośnie do góry czy bardziej w szerz...przycinasz go, czy rośnie tak jak chce :?: Fotografie jak zwykle ;:215 :D
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj Aniu wpadłam na chwileczkę z rewizyta..piękny to czas kiedy się tworzy coś nowego..fajne masz te rabatki w kamieniach.. ;:138 ja teraz mam małe zmiany w ogrodzie ale to związane z przesadzaniem pod nowy ogrodowy domek..i pracy przy tym dużo więcej..dziękuję za odwiedziny ;:196
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ten berberys jest świetny ;:oj
Co do hiacynta,może i ma tylko trzy kwiatki,ale lepsze to niż moje które nawet nie wyszły nad poziom ziemi ;:224
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aniu, to znaczy ze dopiero odkrywasz swój ogród. jeszcze pewnie sporo miłych niespodzianek Cię czeka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”