Kupiłam kilkanaście drzewek owocowych, głównie jabłonie (Rubinola, Rajka, Grawsztynek Prawdziwy, James Grieve, papierówka) na podkładce M26. Jak gęsto można je posadzić? Czy wystarczy 4mx2,5? Jak długo zostawić im paliki?
Mam też do posadzenia brzoskwinię Saturn (podkładka Syberian C) , wiśnię Hortensję (Antypka) , Grusza Konferencja (pigwa MA) Węgierka Dąbrowicka (na podładce z Ałyczy)- jaki rozstaw byłby ok?
Mam dwie zeszłoroczne jabłonki Szampion i Janogold, zdecydowałam się je zostawić, mimo że trzeba je pryskać na parcha. Zostawiłam sobie etykiety, ale nie wiem, na czym są zaszczepione, bo nic o podkładce na etykiecie nie ma

Sadziłam je marcu rok temu, każde drzewko przy trzech palikach, jak długo zostawić im paliki? Może można jakoś rozpoznać podkładkę, nie znam się, ale może coś widać po korze, albo po tym jak w rok urosły (jak tak, to jakie zdjęcia można w tym celu zrobić ), a jeśli to niemożliwe, to kiedy najwcześniej ja odpalikować? Teraz te podpory przydałyby mi się dla nowych drzewek.