Małgoś jeżówki zamawiałam w Bylinowym Raju....Ale pamiętaj, że wchodzisz na własną odpowiedzialność..dziewczyny wiedzą o co chodzi.. i lepiej miej wcześniej przygotowaną listę

Martuś, jak pewnie doczytałaś śniegu już nie ma..zniknęło wszystko w ciągu jednej nocy plus kawałek dnia. Łubiny i Naparstnice są niezawodne, też je uwielbiam

Aneczko, może i masz rację, szkoda krokusów skoro nie bywasz tak wczesną wiosną na działce..a jakbyś posadziła sobie w skrzynce czy w dużej donicy na balkonie..ty wiesz jak one cieszą oczy na Przedwiośniu

Witam Bogdanie

April, nawet nie wiesz jak mi ulżyło, że nie jestem sama z dziwnymi pomysłami..Chociaż ciężko określić czy to tak do końca normalne

Tulap, do forsycji jeszcze chwila, chociaż pączki ma już bardzo spore. Sadź krokusy, "trochę" to zdecydowanie za mało

Aniu, wiesz, pospieszyłam się odrobinę, ale ile można innym zaśmiecać wątki swoimi wywodami

Annes, krokusy "rozjaśniają świat", pięknie to ujęłaś, Niby takie maleństwa, że chcąc się bliżej przyjrzeć musimy praktycznie położyć się na ziemi. Jednak mają w sobie taki urok, jakąś magię, że człowiek za każdym razem jak na nie spojrzy to się uśmiecha

Maryś, u mnie już po śniegu. Wytrzymało zaledwie dwa dni i poszło w ziemię..Jak tak dalej pójdzie, to pierwsze kwiaty zobaczymy szybciej niż nam się wydaje.
Soniu, u mnie te ż było ciepło..wykorzystałam moment i pogrzebałam sobie w ziemi..a co, niech sąsiedzi się utwierdzają w przekonaniu, że choroba postępuje

Basiu, bardzo mi miło, że mogłam ci poprawić humor. Czasem mam wrażenie, że najwyższy czas odrobinę spoważnieć.. Swoje latka już mam, dzieci, męża.. a w głowie jak było pstro tak jest do dzisiaj. Czasem nawet mam wrażenie, że to się pogłębia

Panie i panowie, a teraz hit dnia. Przyszła paczka z drobnicą cebulkową.

Przeglądnęłam i oświadczam, że stałam się właścicielką następujących odmian..Piszę, bo pewnie więcej tych nazw nie użyję (mam pamięć jedynie do róż, lilii i powojników..ach jakie to wygodne tłumaczenie

Cesarska korona Aurora 2szt
Kamasja semiplena 1 szt
Snieżnik Alba 10 szt
Mieczyk bizantyjski 10 szt
Szachownica mix 15 szt
Szafirki (Bling Bling, Lady Blue, Siberian Tiger, Blue Spike) nawet nie liczyłam wszystkich, bo w paczce jest różnie od 20 do nawet ponad 30 szt
Krokusy ( Whitewell Purple, Firefly, Grand Maitre, Ruby Giant, Snow Bunting, Ard Schenk, Yalta) z tymi to już jest totalny meksyk, niektórych odmian jest nawet po 40 szt, niektórych tradycyjnie 10
Jak oceniam kondycję cebulek? Ku mojemu zdziwieniu są twarde i jędrne z około centymetrowym kiełkiem. Pewne jest jedno. Zabrałam te krokusy i poszłam wsadzać w rabatę, dobrze, że śnieg stopniał i rozmroził ziemie

Zapowiadało się, że będziemy mieć zimę..tak było jeszcze wczorajszym rankiem..(Aniu, Aneczko..cierpliwości..)

a teraz specjalnie dla Aneczki.. śnieg w maju