Widziałam go już u Ewy (evastyl) i zapamiętałam Kupuje się cebulki w wybranych miejscach czy trzeba liczyć na ofertę sklepu ogrodniczego?
Botaniczne kwitną i u mnie, ale nie takie ładne
Przecież taki królewicz nie może sie tak rozsiewać jak pospólstwo On jest Marysiu jednorazowy .U mnie dalej zimny lodowaty wiatr wieje .Może obejrzysz też moją wiosenkę
Ewo u mnie już rośnie prawie 20 lat ta większa kępka a ta mniejsza to kupiłam w ogrodniczym ale miały być inne, niestety to te same Jadziu masz rację nawet obok pospólstwa nie rosną tylko w przedogródku już do Ciebie
Marysiu botaniki się rozsiewają a te późniejsze nie zanikają ale się przemieszczają i liczba ich się nie zwiększa
dziękuję za pozdrowienia z Kołobrzegu, widoku wody wokół mam dość po pewnej podróży wolę góry i jeziora bo przynajmniej brzeg widać Reniu chyba jesień najodpowiedniejsza będzie
galanthus elwesii
galanthus nivalis
galanthus nivalis 'Flore Pleno'
leucojum vernum
przylaszczki
żywiec gruczołkowaty
miodunki 'Rachel Vernie' i plamista
? coś się wychyla ale co to nie mam pojęcia sroki zjadły tabliczkę
Nie chce mi się wierzyć,że nie wiesz co to za kwiatek Wyglada to to na główkę szafirka jakiejś lepszej odmiany. Moje nowe szafirki też mają inne liście niż te stare odmiany . Flore pleno ma jak na razie tylko listki i zamiast sie mnożyć zanika .Dlatego nie ma jak stare wypróbowane odmiany .
Reniu to irys żyłkowany tylko w tym roku jest po jednym kwiatku i tylko te dwa kolorki Jadziu to nie jest szafirek bo ja za nimi nie przepadam i nie kupowałam, możejakaś cebulica ale w księgach wieczystych też nie zapisane zobaczymy jak zakwitnie
A u mnie nie tylko sroki ale i sojki wyciągają znaczniki.
Zauważyłam, że kosy też je wyrzucają w trakcie poszukiwań pokarmu.
A niektóre w ogóle dostały nogi, bo nie mogę ich znależć.