Zrobiłam mały przegląd Waszych kwiatków i widzę, że wiosna już tam zawitała na dobre ? nowe pędy, świeże listki, nowe odmiany, zdobyczne szczepki i rozmaite sadzoneczki....

Słoneczko świeci już wysoko ( a dziś świeciło mocno ) więc roślinki ruszyły z kopyta !

I u mnie coś zaczęło się dziać.... ale dziś chciałabym pokazać fotki, zrobione tydzień temu ? roślinek, które mieszkają u mnie od dawna i z jakiegoś powodu obdarzyłam je sympatią.

1.Kordylina australijska - kupiona dawno temu a to maleństwo to jej "dziecko" które wyrosło z ziemi przy pieńku

2.DIFENBACHIA- kupiona ale na zdjęciu już po rozsadzie z nowymi przyrostami (mam jedną małą sadzonkę do wydania)

3. Szeflera u mnie od szczepki ( mam sadzoneczkę do wydania )

4.Kaktus... ?... - z Biedronki - po prostu gotowiec

5.Kaktus... ?...- u mnie od małej kuleczki wielkości grochu.

6.Kompozycja z katusików - jako podarunek dla "Przyjaciela" tu już ze sporymi przyrostami.

7.Anturium - po przejściach ale odratowane

8.Wielkanocnik - zdjęcie zrobione wiosną zeszłego roku ( mam małą sadzonkę do wydania )- wiem, że istnieją inne kolory - bardzo bym chciała mieć np pomarańczową.... ach.... może się kiedyś uda

9. Paproć karbowana - miniaturka - lubię tą roślinkę chociaż ona mnie...to już różnie...

10. Sadzoneczki paproci karbowanej - w średnio dobrym stanie - na wydanie