Storczyki takie takie :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki takie takie :)

Post »

Pierwszą mini kupiłam 15 września, teraz wypuszcza listek, drugą miesiąc później i ta właśnie rozwinęła u mnie z zalążka odbicia pączki, ciągle rosną, jeden niedługo się rozwinie :D następne dwie w tą niedzielę, także nadal się rozwijają :wink: wszystkie we mchu, świeżym, bo przesadzałam/ ciachałam jeśli trzeba było. Po prostu nie doczekałam się u żadnej wypuszczania pędziki od podstaw :lol:

Pisałam, że nie jestem ekspertem :D

Ale po 2 m-cach, to korzonki miniaturki na bank uschną :wink:
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20

Post »

Spoko damy radę jakoś wspólnymi siłami, żeby ponownie zakwitły :heja
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33

Post »

skąd ja znam te śladki po ząbkach ehhh :) moja ma zakaz wstępu na parapet! a storczyki w moim domu są świętością :D
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p

Post »

krokusik164 całe szczęście koty łobuziaki zostały u mamy, więc storczyk reanimek ma na reszcie chwilę wytchnienia!

A oto przdstawiam Wam zeszłotygodniowe nowe nabytki z przeceny. Szybko je uwieczniłam na zdjęciach, bo nie wiem ile się będę mogła nimi nacieszyć, raczej krótko zważywszy na cenę ...

Obrazek

Obrazek

:wit
Josephine_83 ;)
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Masz przepiękne i bardzo zadbane falki,ten z OIOM-u na pewno wyzdrowieje-nie martw się bo masz rekę do falków a nowe nabytki równie piękne jak te zadomowione i na pewno przetrwają.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny ten ''maczek'' ;:167
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

Witaj Josephine_83 :wit
Masz bardzo ładną kolekcję, szklarenka mnie zauroczyła! Identyczny biały phal. z pomarańczowo-różową warżką w różowe kropeczki znajduje się u mnie. Mam go od roku i jest niezwykły - kupiłam go tylko z jednym pędzikiem, a teraz doczekał się już w sumie 3, a w tym tygodniu zauważyłam, że wyrasta 4 pędzik. Twardy z niego zawodnik! :D Mam nadzieję, że Twój też obdarzy Cię takimi kwitnieniami!
Pozdrawiam.
Marta
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p

Post »

Arkadius121 dziękuję za odwiedziny oraz za miłe słowa, czekam na jakieś nowe zdjęcia Twoich storczyków, pozdrawiam :wit

Marta25 4 pędy powiadasz ? To gratuluję, mi się to jeszcze nigdy nie udało, ale do niedawna miałam tylko 3 storczyki, teraz wolę nie liczyć. Już brakuje dla nich powoli miejsca, a mój S zapytał dziś, czy my mieszkamy w jakiejś Storczykolandii? ;:oj A ja na to jeszcze nie ... ale będziemy! ;:224 Teraz przy większonej liczbie storczyków, może i ja doczekam się 4 pędzików :wink:

amatorka015 Z tym maczkiem to była miłość od pierwszego wejrzenia, szybko wylądował w koszyku! Niestety jak to falki z przeceny, kończy się powoli jego kwitnienie :cry:

A teraz zdjęcie z sanatorium. Jeden z dzieciaków keików wypuszcza nowy listek! Czyli chyba podoba mu się w szklarence

Obrazek

A tu mój również kończący kwitnienie różowiutki falek(a to od niego wszystko się zaczęło)

Obrazek

Po zakończeniu kwitnienia czym prędzej zostanie przesadzony do świeżego podłoża oraz odłączony zostanie młody różowy, który pojawił się obok mamusi...

Obrazek

Na zdjęciu poniżej falek, który został już przesadzony, a w tej chwili wypuszcza nowy listeczek i korzonki.
Nie mogę się doczekać kwitnienia.Jego kolor jest biały z różową warżką, ale bardzo długo nie kwitł, był zaniedbany, ale teraz chyba zaczyna się budzić do życia!

Obrazek

Obrazek

A na koniec ostatnie szaleństwa, musiałam obiecać S, że będą to już ostatnie.. bo miejsca brak, chyba,że jakoś nowe miejsce wygospodaruję.
Oczywiście kwiatuchy z przeceny. Miltonię dorwałam za 9,99 ;:oj

Obrazek

Obrazek

Na dziś to tyle pozdrawiam wszystkich odwiedzających ! ;:3
Josephine_83 ;)
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31

Post »

Ale duże to keiki już :D niech moje MM też tak pięknie rosną ;:173 na razie mają po jednym większym listku i chyba siły kumulują na korzonki :)

Miltoni gratuluję, mnie też się strasznie podobają, ale jakoś się boję zabrać za inne niż Phal.. :lol:
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

Skąd masz miltonię za 9,99? :)
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p

Post »

krokusik164 z Obi :wit
Josephine_83 ;)
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

Kurcze a ja najbliższe mam we Wrocławiu :( Jak bym dodała kwotę na paliwo to bardziej opłaca się iść do bezdomki kupić po 21,99 ;) Zazdroszczę, bo wiem, że tam często fajne rzeczy tanio można dostać :(
Awatar użytkownika
Judi
200p
200p
Od: 7 cze 2011, o 23:36

Post »

Ale masz się dobrze, tyle pięknych storczyków w tak krótkim czasie i jeszcze w przystępnych cenach ;:138 Trzymam kciuki za reanimację falka i dziękuję za poradę ;:196
Moje storczyki - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=47876" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p

Post »

3velyna Trzymam kciuki za Twoje MM, żeby ładnie rosły i szybciutko zakwitły :wit

Judi Dziękuję za ponowne odwiedziny :tan

krokusik164 To prawda jedna z niewielu zalet dużego miasta... Ile masz do Wrocławia z 30 km? Po same kwiatuchy jechać to rzeczywiście się nie opłaca, ale "przy okazji" na pewno obskakujesz wszystkie markety wrocławskie ;:224

Ja do pracy dojeżdżam ponad 15km, a jak się mam nadzieję niedługo przeprowadzę za miasto, to do OBI też będę miała ok. 15km, ale biorąc pod uwagę korki jakie u nas panują... to wychodzi prawie na to samo :D
Josephine_83 ;)
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

No niby tak, ale z małym dzieckiem taka wyprawa to pół dnia i człowiek wraca zmęczony, jakby kilka hektarów przeorał ręcznie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”