Kupiłaś piilu? Super, mi też się bardzo podoba

A masz już plan w co go posadzisz i gdzie?
Dobry wieczórNiunia1981 pisze:Cześć Alicjo![]()
Kupiłaś piilu? Super, mi też się bardzo podoba![]()
Nie mam żadnego planu, myślałam nad ceramiczną donicą - tak jak tu http://www.google.pl/imgres?q=clematis+ ... =31&ty=102 w sumie to to zdjęcie mnie przekonało do PiiluNiunia1981 pisze:A masz już plan w co go posadzisz i gdzie?
oj takLineta pisze:Niech ten Twój kwitnie równie bogato.
Dziękuję, też mi się podobaNiunia1981 pisze:Bardzo ładnie się prezentuje powojnik![]()
Kochana nie jednegoNiunia1981 pisze:I ma pączka
wzięłam go przy kasie w Lidlu nie np. w Obi gdzie kwiaty są na zewnątrz. No to stopniowo będę go wynosiła w takim razie choć póki co mamy temp. na plusieNiunia1981 pisze:Alicjo moje powojniki są na balkonie od sierpnia zeszłego roku![]()
Nie wiem gdzie był przechowywany Twój w sklepie ale chyba pod daszkiem skoro ma tyle liści to może go hartuj powoli żeby jakiegoś szoku nie dostał
Dziękuję za opinię!!!!! Wiesz no możliwe, kurde idę zmierzyć i najwyżej kupię innąNiunia1981 pisze:I tak teraz myślę - czy ta doniczka nie jest za mała? Jak ja kupowałam powojniki to zalecono kupić doniczkę głęboką conajmniej na 40 cm - musiałam pogłębić moją drewnianą przez podwyższenie boków bo była za płytka.
Dziękuję kobitki za cenne uwagiLineta pisze:Tak, tak samo jak Niunia chyba dałabym go do większego pojemnika.
No i obserwowałabym termometr: gdyby temperatura spadała poniżej 5 stopni, to już bym go na noc czymś owinęła, choćby papierem. Kilkoma warstwami.
Jejku sama się doczekać nie mogębaiana pisze:Ależ on już jest piękny, ten Twoj clematis! A co dopiero jak się zadomowi i dostanie ciepełka i słoneczka