Moje storczyki - galeria Eweliny
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewelinko, czekam na Twojego nowego Felusia.
Kiedy kupowałam swoje na giełdzie, specjalnego wyboru falków nie było. Pytałam o cambrie i dendrobium, ale okazało się, że bardzo rzadko coś takiego zamawiają. Większy wybór jest jednak w LM czy OBI. A jak przetrwało lato Twoje cudne cymbidium?
Kiedy kupowałam swoje na giełdzie, specjalnego wyboru falków nie było. Pytałam o cambrie i dendrobium, ale okazało się, że bardzo rzadko coś takiego zamawiają. Większy wybór jest jednak w LM czy OBI. A jak przetrwało lato Twoje cudne cymbidium?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Nowa wiadomość ze storczykowego parapetu : kolejny Phalaenopsis wypuścił pęd kwiatowy !
(nie wiem , jaki to może być kolor - będzie kwiatek - niespodzianka.To najłatwiejsza w uprawie amatorskiej odmiana Storczyka , ale i tak bardzo się cieszę ,że zdecydował się zakwitnąć.

A to nowe Storczyki o bladoróżowym kolorze - też "Felki":

A to nowe Storczyki o bladoróżowym kolorze - też "Felki":

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Ewelinko, pięknie podrósł!
Ja do dzisiaj nie mogę wyjść z podziwu, że tak szybko rozwijają się kwiaty u storczyków.
Mój pierwszy storczyk stał sobie w mało uczęszczanym pokoju i nigdy nie zwracałam na to uwagi.
Ostatnie zdobycze mam w kuchni na parapecie, więc codziennie rano patrzę i jestem totalnie zauroczona!
Ja do dzisiaj nie mogę wyjść z podziwu, że tak szybko rozwijają się kwiaty u storczyków.
Mój pierwszy storczyk stał sobie w mało uczęszczanym pokoju i nigdy nie zwracałam na to uwagi.
Ostatnie zdobycze mam w kuchni na parapecie, więc codziennie rano patrzę i jestem totalnie zauroczona!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny ten łososiowy
I jaki wielki
a jego kolega Łatek dzielnie sie trzyma 

I jaki wielki

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
ILE ? 20 SZTUK !!!
Oczywiście aktualnie kwitną nieliczne ( konkretnie 5, a na dwu są zawiązane ponownie pąki kwiatowe, co mnie bardzo cieszy)
, oczywiście mam w większości najłatwiejsze w uprawie i najpopularniejsze ze Storczyków - Phalaenopsisy, a 3 kolory się powtarzają, ale i tak moja mała kolekcja sprawia mi WIEEEELKĄ radość
Jakoś pomalutku nauczyłam się nie zabijać tych pięknych roślin " na śmierć" , w czym niemała jest zasługa porad mądrych ludzi z tego forum( na czele z Anyą i Jovanką).Teraz przystopowałam z zakupami, ale wkrótce...mam imieniny, a rodzinka i przyjaciele wiedzą , jakie kwiatki lubię najbardziej...

Oczywiście aktualnie kwitną nieliczne ( konkretnie 5, a na dwu są zawiązane ponownie pąki kwiatowe, co mnie bardzo cieszy)

Jakoś pomalutku nauczyłam się nie zabijać tych pięknych roślin " na śmierć" , w czym niemała jest zasługa porad mądrych ludzi z tego forum( na czele z Anyą i Jovanką).Teraz przystopowałam z zakupami, ale wkrótce...mam imieniny, a rodzinka i przyjaciele wiedzą , jakie kwiatki lubię najbardziej...