Gosiaczkowy ogród
-
- 200p
- Od: 13 cze 2010, o 13:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosiaczkowy ogród
Ojojoj... muszę Ci się przyznać, że podglądałam sobie kwiatki z Future Gardens i przymierzałam się do kupna co poniektóryc. Bardzo brzidko tak... 5 dych to masa pieniędzy za takiego liliputa!
- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Azalko oni mają mnóstwo dobrych opinii na naszym forum i myślę, że słusznie. Ale to tyczy się chyba wszystkich ich roślin za wyjątkiem nowości ( tu pewnie chodzi o zarobek) Także trzeba się tylko zastanowić co u nich kupować
Paulina
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Witaj
Podoba mi się Twój uporządkowany ogród , piękne wrzosowisko i pergola . 

- repas200
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
Raczej w tym roku kwiatów nie bd miały. szkoda kasy za takie liliputki 

My name is Daniel
- paola1a
To fakt, zostaje tylko nadzieja, że przez rok się rozrosną i w przyszłym sezonie coś z nich będzie
Paulina
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Gosiaczku dobrze ,ze trafiłam do Twojego wątku...a to przez róże...
Tyle placu do sadzenia ,rabatki przygotowane do nowych nasadzeń...a będzie ich pewnie wiele...
Róże nowe już puszczające pąki... trzeba je chronić,aby ewentualne przymrozki ich nie ścięły...
Horetnsji mam parę krzaczków -ogrodowe,jedne rosną na słońcu ,ale po południu maja cień i dosyć dobrze kwitną,te same w półcieniu mają mniej kwiatów,to krzaki pijaki...
Z drugiej strony ,gdy na słońcu się smażą,liście im więdną ,a i kwiaty również...
Pisałaś w wątku różanym ,że polewałaś Rosehumusem rośliny ,czy kupowałaś go przez internet...?

Tyle placu do sadzenia ,rabatki przygotowane do nowych nasadzeń...a będzie ich pewnie wiele...
Róże nowe już puszczające pąki... trzeba je chronić,aby ewentualne przymrozki ich nie ścięły...
Horetnsji mam parę krzaczków -ogrodowe,jedne rosną na słońcu ,ale po południu maja cień i dosyć dobrze kwitną,te same w półcieniu mają mniej kwiatów,to krzaki pijaki...

Pisałaś w wątku różanym ,że polewałaś Rosehumusem rośliny ,czy kupowałaś go przez internet...?

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 20:42
Witaj Nelu - Rosahumus kupiłam u nas w Rajskim. Sama jestem ciekawa efektów. Moja ziemia pod warstwą 20 cm.- gliniasta.
Mam nadzieję że to na nią zadziała. A hortensjom będzie musiało wystarczyć 3-4 godz słońca. Bo innego miejsca dla nich nie mam.
Paulinko - na razie trzymam te wszystkie hortensje przy oknie tarasowym. Maluchy puszczają listki, a Anabelki pączki.
Do maja na pewno podrosną, a ile to się okaże... Czy te maluchy będziesz przesadzać do większych donic ? I kiedy to zrobić ? Pozostałe mogą chyba zostać do maja w tych swoich , czy też je przesadzić ?
Dzwoniłam do Ros... , różyczki mają być w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję że pogoda się rozkręci, żeby je od razu posadzić.
Przyjdą też 2 Laguny od Pani K. ( super kontakt - polecam ) na moją pergolę :

Uploaded with ImageShack.us
No i jeszcze czekam na powojniki... Ło matko, najgorsze jest to że jeszcze nie mam planu gdzie je posadzić. Pełna improwizacja...
Aha, kto mi podpowie czy Rosarium Utersen potrzebuje słońca cały dzień , czy niekoniecznie. ?
Pozdrawiam wszystkich.
Mam nadzieję że to na nią zadziała. A hortensjom będzie musiało wystarczyć 3-4 godz słońca. Bo innego miejsca dla nich nie mam.
Paulinko - na razie trzymam te wszystkie hortensje przy oknie tarasowym. Maluchy puszczają listki, a Anabelki pączki.
Do maja na pewno podrosną, a ile to się okaże... Czy te maluchy będziesz przesadzać do większych donic ? I kiedy to zrobić ? Pozostałe mogą chyba zostać do maja w tych swoich , czy też je przesadzić ?
Dzwoniłam do Ros... , różyczki mają być w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję że pogoda się rozkręci, żeby je od razu posadzić.
Przyjdą też 2 Laguny od Pani K. ( super kontakt - polecam ) na moją pergolę :

Uploaded with ImageShack.us
No i jeszcze czekam na powojniki... Ło matko, najgorsze jest to że jeszcze nie mam planu gdzie je posadzić. Pełna improwizacja...
Aha, kto mi podpowie czy Rosarium Utersen potrzebuje słońca cały dzień , czy niekoniecznie. ?
Pozdrawiam wszystkich.
- paola1a
Gosiu ja wszystkie zakupione hortensje zostawiam na razie w takich doniczkach w jakich przyszły ale te dwa maluchy z całą pewnością przesadzę do większych doniczek, a do gruntu to nie wiem kiedy pójdą, zobaczymy jak się będą rozrastać. Ja na swoich anabelkach nie zauważyłam jeszcze pączków ale te akurat dostałam z innej firmy. Też przymierzam się do zakupu powojników na ten sezon, a Ty jakie odmiany wybrałaś. Co do miejsca posadzenia na pewno coś wymyślisz, bo widać że do tej pory planowanie szło ci wspaniale, wystarczy przecież spojrzeć na Twój ogród 

Paulina
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Gosiu też zrobiłam zakupy w tym sklepie internetowym ...ciekawa jestem co ja dostanę ...ja myślę że w tym tygodniu będziesz mogła wszystko wysadzić do gruntu ...dzisiaj ostatnia noc z przymrozkami a potem to już tylko ciepełko . Szkoda że nie można zobaczyć co się kupuje / adrianic z forum jak sprzedaje swoje to pokazuje zdjęcia jak wyglądają / chociaż w Rajskim też były hortensje drzewiaste i też żadna rewelacja .
Myślę że będzie dobrze dostaną dobrej ziemi , nawozu i pani będzie z nimi gadała
to od razu ładnie urosną .
Myślę że będzie dobrze dostaną dobrej ziemi , nawozu i pani będzie z nimi gadała

-
- 200p
Ewuniu - masz cudowną kolekcję przylaszczek !!!!
A nie za wcześnie na wysadzanie tych hortensji do gruntu. Może niech podrosną, bo jak przyjdą mrozy...
A do Rajskiego jeżdżę coraz częściej,kiedyś nie tak często... ale teraz jak oglądam wasze ogrody to chciejstw jest strasznie dużo...
Pozdrawiam , czekając na wiosnę...
A nie za wcześnie na wysadzanie tych hortensji do gruntu. Może niech podrosną, bo jak przyjdą mrozy...
A do Rajskiego jeżdżę coraz częściej,kiedyś nie tak często... ale teraz jak oglądam wasze ogrody to chciejstw jest strasznie dużo...
Pozdrawiam , czekając na wiosnę...
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Gosiu myślę że nie za wcześnie ale zawsze możesz się wstrzymać ...tak zapobiegawczo ...niby ma być już ładnie ale kwiecień też potrafi być kapryśny ...to niech sobie stoją spokojnie w doniczkach nawet na dworze ... jak by co to można schować .../ja tak cały czas latam ze swoimi roślinkami / Co do Rajskiego też go często odwiedzam... zaczynają być fajne roślinki , ostatnio fajne prymulki trafiłyśmy .
-
- 200p
- Od: 13 cze 2010, o 13:19
Gosiaczku, skąd wióry rogowe wzięłaś? Jakie jest ich przeznaczenie/działanie?
-
- 200p
Wióry z Lidla. Dziewczyny pisały że jest to bardzo dobry nawóz.
Kupiłam 1 worek, niektórzy mięszają z ziemią, a inni rozsypują pod różami.
Ja jeszcze nie sypałam, bo nie mam pod co ? A kiedy przychodzą Twoje różyczki ?
A z Clematisków zamówiłam u Pana Tomszaka.
Ale jeszcze nie przyszły, rozmawiałam z nim i czekał na trochę cieplejsze dni. Także mam nadzieję że na dniach przyjdą ....
A wybrała :
- Jan Paweł II
- Matka Siedliska
- Multi Blue
- Andromeda
- Asao
- Arabella
- Flamino
- Cecile
- Constance
- ville de Lyon
Aha i już kupiłam Pilu w Rajskim ( rośnie jak na drożdżach )
Pozdrawiam
Kupiłam 1 worek, niektórzy mięszają z ziemią, a inni rozsypują pod różami.
Ja jeszcze nie sypałam, bo nie mam pod co ? A kiedy przychodzą Twoje różyczki ?
A z Clematisków zamówiłam u Pana Tomszaka.
Ale jeszcze nie przyszły, rozmawiałam z nim i czekał na trochę cieplejsze dni. Także mam nadzieję że na dniach przyjdą ....
A wybrała :
- Jan Paweł II
- Matka Siedliska
- Multi Blue
- Andromeda
- Asao
- Arabella
- Flamino
- Cecile
- Constance
- ville de Lyon
Aha i już kupiłam Pilu w Rajskim ( rośnie jak na drożdżach )
Pozdrawiam
- paola1a
Jan Paweł II i multi blue też jest na mojej liście, a co do reszty to się zobaczy. Powojniki mam zamiar kupować osobiście, nie przez internet a już niedługo na pewno pojawią się w sklepach
Paulina
-
- 200p
Paulinko mam nadzieję że będziemy wymieniać się doświadczeniami. W grupie zawsze raźniej.
Dzisiaj dostałam przesyłkę z Rosa.... i od Pani Kamili.
Jutro wstawię zdjątka.
Obcięłam połowę wrzosów i lekko się zmachałam.
Pozdrawiam
Dzisiaj dostałam przesyłkę z Rosa.... i od Pani Kamili.
Jutro wstawię zdjątka.
Obcięłam połowę wrzosów i lekko się zmachałam.
Pozdrawiam