Gosiaczkowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Azalka
200p
200p
Od: 13 cze 2010, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiaczkowy ogród

Post »

Ojojoj... muszę Ci się przyznać, że podglądałam sobie kwiatki z Future Gardens i przymierzałam się do kupna co poniektóryc. Bardzo brzidko tak... 5 dych to masa pieniędzy za takiego liliputa!
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Azalko oni mają mnóstwo dobrych opinii na naszym forum i myślę, że słusznie. Ale to tyczy się chyba wszystkich ich roślin za wyjątkiem nowości ( tu pewnie chodzi o zarobek) Także trzeba się tylko zastanowić co u nich kupować
Paulina
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Witaj :wit Podoba mi się Twój uporządkowany ogród , piękne wrzosowisko i pergola . ;:138
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

Raczej w tym roku kwiatów nie bd miały. szkoda kasy za takie liliputki :?
My name is Daniel
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To fakt, zostaje tylko nadzieja, że przez rok się rozrosną i w przyszłym sezonie coś z nich będzie
Paulina
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Gosiaczku dobrze ,ze trafiłam do Twojego wątku...a to przez róże... :D
Tyle placu do sadzenia ,rabatki przygotowane do nowych nasadzeń...a będzie ich pewnie wiele...
Róże nowe już puszczające pąki... trzeba je chronić,aby ewentualne przymrozki ich nie ścięły...
Horetnsji mam parę krzaczków -ogrodowe,jedne rosną na słońcu ,ale po południu maja cień i dosyć dobrze kwitną,te same w półcieniu mają mniej kwiatów,to krzaki pijaki... :wink: Z drugiej strony ,gdy na słońcu się smażą,liście im więdną ,a i kwiaty również...
Pisałaś w wątku różanym ,że polewałaś Rosehumusem rośliny ,czy kupowałaś go przez internet...? :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
gosiaczek23
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 20:42

Post »

Witaj Nelu - Rosahumus kupiłam u nas w Rajskim. Sama jestem ciekawa efektów. Moja ziemia pod warstwą 20 cm.- gliniasta.
Mam nadzieję że to na nią zadziała. A hortensjom będzie musiało wystarczyć 3-4 godz słońca. Bo innego miejsca dla nich nie mam.

Paulinko - na razie trzymam te wszystkie hortensje przy oknie tarasowym. Maluchy puszczają listki, a Anabelki pączki.
Do maja na pewno podrosną, a ile to się okaże... Czy te maluchy będziesz przesadzać do większych donic ? I kiedy to zrobić ? Pozostałe mogą chyba zostać do maja w tych swoich , czy też je przesadzić ?

Dzwoniłam do Ros... , różyczki mają być w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję że pogoda się rozkręci, żeby je od razu posadzić.
Przyjdą też 2 Laguny od Pani K. ( super kontakt - polecam ) na moją pergolę :
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

No i jeszcze czekam na powojniki... Ło matko, najgorsze jest to że jeszcze nie mam planu gdzie je posadzić. Pełna improwizacja...
Aha, kto mi podpowie czy Rosarium Utersen potrzebuje słońca cały dzień , czy niekoniecznie. ?

Pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ja wszystkie zakupione hortensje zostawiam na razie w takich doniczkach w jakich przyszły ale te dwa maluchy z całą pewnością przesadzę do większych doniczek, a do gruntu to nie wiem kiedy pójdą, zobaczymy jak się będą rozrastać. Ja na swoich anabelkach nie zauważyłam jeszcze pączków ale te akurat dostałam z innej firmy. Też przymierzam się do zakupu powojników na ten sezon, a Ty jakie odmiany wybrałaś. Co do miejsca posadzenia na pewno coś wymyślisz, bo widać że do tej pory planowanie szło ci wspaniale, wystarczy przecież spojrzeć na Twój ogród :lol:
Paulina
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Gosiu też zrobiłam zakupy w tym sklepie internetowym ...ciekawa jestem co ja dostanę ...ja myślę że w tym tygodniu będziesz mogła wszystko wysadzić do gruntu ...dzisiaj ostatnia noc z przymrozkami a potem to już tylko ciepełko . Szkoda że nie można zobaczyć co się kupuje / adrianic z forum jak sprzedaje swoje to pokazuje zdjęcia jak wyglądają / chociaż w Rajskim też były hortensje drzewiaste i też żadna rewelacja .
Myślę że będzie dobrze dostaną dobrej ziemi , nawozu i pani będzie z nimi gadała :wink: to od razu ładnie urosną .
gosiaczek23
200p
200p

Post »

Ewuniu - masz cudowną kolekcję przylaszczek !!!!
A nie za wcześnie na wysadzanie tych hortensji do gruntu. Może niech podrosną, bo jak przyjdą mrozy...
A do Rajskiego jeżdżę coraz częściej,kiedyś nie tak często... ale teraz jak oglądam wasze ogrody to chciejstw jest strasznie dużo...

Pozdrawiam , czekając na wiosnę...
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Gosiu myślę że nie za wcześnie ale zawsze możesz się wstrzymać ...tak zapobiegawczo ...niby ma być już ładnie ale kwiecień też potrafi być kapryśny ...to niech sobie stoją spokojnie w doniczkach nawet na dworze ... jak by co to można schować .../ja tak cały czas latam ze swoimi roślinkami / Co do Rajskiego też go często odwiedzam... zaczynają być fajne roślinki , ostatnio fajne prymulki trafiłyśmy .
Azalka
200p
200p
Od: 13 cze 2010, o 13:19

Post »

Gosiaczku, skąd wióry rogowe wzięłaś? Jakie jest ich przeznaczenie/działanie?
gosiaczek23
200p
200p

Post »

Wióry z Lidla. Dziewczyny pisały że jest to bardzo dobry nawóz.
Kupiłam 1 worek, niektórzy mięszają z ziemią, a inni rozsypują pod różami.
Ja jeszcze nie sypałam, bo nie mam pod co ? A kiedy przychodzą Twoje różyczki ?
A z Clematisków zamówiłam u Pana Tomszaka.
Ale jeszcze nie przyszły, rozmawiałam z nim i czekał na trochę cieplejsze dni. Także mam nadzieję że na dniach przyjdą ....
A wybrała :

- Jan Paweł II
- Matka Siedliska
- Multi Blue
- Andromeda
- Asao
- Arabella
- Flamino
- Cecile
- Constance
- ville de Lyon

Aha i już kupiłam Pilu w Rajskim ( rośnie jak na drożdżach )

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jan Paweł II i multi blue też jest na mojej liście, a co do reszty to się zobaczy. Powojniki mam zamiar kupować osobiście, nie przez internet a już niedługo na pewno pojawią się w sklepach
Paulina
gosiaczek23
200p
200p

Post »

Paulinko mam nadzieję że będziemy wymieniać się doświadczeniami. W grupie zawsze raźniej.
Dzisiaj dostałam przesyłkę z Rosa.... i od Pani Kamili.
Jutro wstawię zdjątka.
Obcięłam połowę wrzosów i lekko się zmachałam.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”