Wypoczynek wśród mojej zieleni
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wypoczynek wśród mojej zieleni
Wszystko piękne i w bardzo pięknych osłonkach
no a synuś tak słodki, że faktycznie można się pomylić i wziąć go za dziewczynkę tym bardziej z tymi kwiatuszkami za uszkami 
Nieśmiało zasugeruję, że ta "Haworthia" to może być Adromischus cristatus.
pozdrawiam, Agata
moje parapetowce
moje parapetowce
- sari
- 1000p

- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Upss.. myśle że w tym wieku jeszcze mi wybaczyobserwator pisze: BeatkoTa buzia roześmiana to chłopczyk.![]()
Iwonko zazdroszczę Ci kapturnicy :P
Długo ją masz w swoich rękach?
Długo ją masz w swoich rękach?
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Iwono
Super ze założyłaś swój wątek, mi osobiście najbardziej podoba się anturium, choć inne kwiatki nie mniej piękne
Super ze założyłaś swój wątek, mi osobiście najbardziej podoba się anturium, choć inne kwiatki nie mniej piękne
- britvictango
- 200p

- Od: 3 cze 2010, o 17:05
Kwiaty wprost jak z ilustracji książkowych
piękne, okazałe, powabne, pożądane. na samym początku takie wspaniałe okazy, ciekawe co będzie później ? Nieśmiało napiszę, iż będę stałym bywalcem tego wątku 
"Głupota też jest pewnym sposobem używania umysłu"
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
-
obserwator

- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Beatko-Nic mu nie powiem więc się nie dowie że wygląda jak dziewczynka.
Renatko,Krysiu,Arletko.Dziękuję za mile słowa;:196
Elu-Ja też lubię jak stoją w grupach lub takie zielone kąciki.
Elu(tija)-Następna sesja to będą kaktusiki.Tylko że od rana ten mały brzdąc to mi nie da wkleić.Będą w poludnie jak będzie lulał.
Agato-Dziękuję za podpowiedź.To faktycznie to samo.
Dorotko-Kapturnicę mam od lata.Trafiła do mnie przypadkiem.Z tego co czytałam na ich temat to właśnie teraz przechodzą w stan spoczynku.Więc mogą zasychać.Najlepiej jakby były w chłodnym miejscu.Doczytałam także że mogą zimować w gruncie w strefie przybrzeżnej.Ale bałam się ryzykować.Szkoda by mi było gdyby zamarzła.Ale gdzieś na forum widziałam właśnie przezimowaną na dworze.Nie wiem jak je się dzieli.Ale przypomnij się wiosną,jak przeżyje zimę to spróbuje odsadzić kawałek.
Kasiu-Anturium zawsze mi się podobało.Ale sądziłam że trudne jest w uprawie.Ostatnio mój M dał koledze kamelię japońską, za co wzamian dostałam anturum.I tak się znalazło w moim posiadaniu.Na razie odwdzięcza mi się ładnie.Jak będziesz chciała to na wiosnę mogę oderwać szczepkę.
I moje następne.
Fiołki ukorzenione z listków w zeszłym roku.Są to jak to tutaj mówią na forum kundelki,ale mnie się bardzo podobają.

Trzykrotkowy mix.W zeszłym roku dostałam odnużki.Jak niekłopotliwe są to roślinki chyba większość wie.

Rhoicissus po trzech tygodniach wożenia w warunkach ekstremalnych dotarł wkońcu do mnie w oplakanym stanie.Mam nadzieję że dojdzie do siebie.

bluszcze i NN też z ekstremalnych trzech tygodni.

Dryopteris erythorosora 'Prolifica'-tak jest napisane na etykiecie.Mam tą paproć od dwóch tygodni.Ale nie wiem czy to nie jest czasami paproć ogrodowa.

Mam go od dawna ale nie wiem co to jest za roślinka.Raz mi kwitła.Kwiatki podobne do kliwi były.Pozostał sobie u mnie jako roślina zielona.

Bluszcz

Pozdrawiam.
Renatko,Krysiu,Arletko.Dziękuję za mile słowa;:196
Elu-Ja też lubię jak stoją w grupach lub takie zielone kąciki.
Elu(tija)-Następna sesja to będą kaktusiki.Tylko że od rana ten mały brzdąc to mi nie da wkleić.Będą w poludnie jak będzie lulał.
Agato-Dziękuję za podpowiedź.To faktycznie to samo.
Dorotko-Kapturnicę mam od lata.Trafiła do mnie przypadkiem.Z tego co czytałam na ich temat to właśnie teraz przechodzą w stan spoczynku.Więc mogą zasychać.Najlepiej jakby były w chłodnym miejscu.Doczytałam także że mogą zimować w gruncie w strefie przybrzeżnej.Ale bałam się ryzykować.Szkoda by mi było gdyby zamarzła.Ale gdzieś na forum widziałam właśnie przezimowaną na dworze.Nie wiem jak je się dzieli.Ale przypomnij się wiosną,jak przeżyje zimę to spróbuje odsadzić kawałek.
Kasiu-Anturium zawsze mi się podobało.Ale sądziłam że trudne jest w uprawie.Ostatnio mój M dał koledze kamelię japońską, za co wzamian dostałam anturum.I tak się znalazło w moim posiadaniu.Na razie odwdzięcza mi się ładnie.Jak będziesz chciała to na wiosnę mogę oderwać szczepkę.
I moje następne.
Fiołki ukorzenione z listków w zeszłym roku.Są to jak to tutaj mówią na forum kundelki,ale mnie się bardzo podobają.

Trzykrotkowy mix.W zeszłym roku dostałam odnużki.Jak niekłopotliwe są to roślinki chyba większość wie.

Rhoicissus po trzech tygodniach wożenia w warunkach ekstremalnych dotarł wkońcu do mnie w oplakanym stanie.Mam nadzieję że dojdzie do siebie.

bluszcze i NN też z ekstremalnych trzech tygodni.

Dryopteris erythorosora 'Prolifica'-tak jest napisane na etykiecie.Mam tą paproć od dwóch tygodni.Ale nie wiem czy to nie jest czasami paproć ogrodowa.

Mam go od dawna ale nie wiem co to jest za roślinka.Raz mi kwitła.Kwiatki podobne do kliwi były.Pozostał sobie u mnie jako roślina zielona.

Bluszcz

Pozdrawiam.
-
obserwator

- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
britvictango-Miło mi niezmiernie,że Ci się podobają.Zapraszam do oglądania 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie zielono u Ciebie.
I jakoś tak... wesoło.
Mnie się bardzo podoba. Toteż zaglądam często.
I jakoś tak... wesoło.
Mnie się bardzo podoba. Toteż zaglądam często.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Fajna zieleninka, po ekstremalnych podróżnikach nie widać zmęczenia.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Iwonko fiołki kundelki
nie kundelki wszystkie są przecudne jak kwitną
trzykrotka u Ciebie też widzę szaleje
a roślinki trzytygodniowe
całkiem nieźle wyglądają jak na tak ekstremalne warunki
Paproć bardzo ładna choć nie znam się czy to domowa czy ogrodowa
a ta zielona roślinka całkiem pokaźnych rozmiarów

- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Witaj Iwonko
widzę że Ci się trochę tych zielonych uzbierało
Fiołeczki i skrętniki mi się najbardziej podobają...i kącik z zielonymi i ta ściana(to już tak nieroślinnie) 
- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oczywiście pozostałe roślinki też baaardzo piękne są
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Iwonko wszystko u Ciebie ładnie rośnie 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Iwonko, wstaw na kilka /2-3/ miesięcy kliwię do chłodnego pomieszczenia, powinna zawiązać pąki 
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam