Roślinki Agaty
- lampart111
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 gru 2009, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Roślinki Agaty

Pokój bez kwiatów wygląda jak smoking bez muchy...
Moje zielone maleństwa
Moje zielone maleństwa
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Dzień dobry niedzielnie
Byłam wczoraj na tej Krakowskiej wystawie no i jak Arleta mam kilka fotek oczywiście nie wróciłam z pustymi rękami ale zdjęcie wstawię jutro na razie wystawa:

to był mój pierwszy raz w takim miejscu ale na pewno nie ostatni
PS Kasiu mysle ze storczykoza mnie bierze więc hojobe i fiołkozę muszę jakoś odgonić

Byłam wczoraj na tej Krakowskiej wystawie no i jak Arleta mam kilka fotek oczywiście nie wróciłam z pustymi rękami ale zdjęcie wstawię jutro na razie wystawa:

to był mój pierwszy raz w takim miejscu ale na pewno nie ostatni

PS Kasiu mysle ze storczykoza mnie bierze więc hojobe i fiołkozę muszę jakoś odgonić

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- Antilia
- 1000p
- Od: 15 maja 2010, o 17:13
Oj nie broń się przed fiołkozą, bo ona taka przyjemna jest
A jak nie masz parcia na odmianowe to i niewielkimi nakładami finansowymi można zbudować wspaniałą kolekcję 

- agata06
- 1000p
No masz rację Iza fiołki są bardzo wdzięczne... pięknie kwitną i nie wiem czy długo tak wytrzymam wzbraniając się przed nimi
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30

We wtorek chyba będę w Twoich stronach to mogę Ci parę listeczków fiołkowych kundelków podrzucić

- agata06
- 1000p
Arletko strasznie sie cieszę że jesteś
z wystawy przywiozłam tylko hybrydę zdjęcia pokarze później ale tak naprawdę marzę o Vandzi i sabotku ale nie ukrywam że trochę sie przestraszyłam że jeszcze nie jestem na nie gotowa mam na razie 4 storczyki mniej wymagające tzn falki i dendrobium więc pomyślałam że jeszcze poczekam trochę sprawdzę czy będą się miały dobrze noi najwyzej na następnej wystawie na jakiej zawitam kupie coś innego
a z wizytą w moich stronach to nie wiem dokładnie gdzie będziesz ale bardzo chętnie listeczki bym przejęła 

ZAPRASZAM
ZAPRASZAM

Życzę miłej niedzieli

Agatko jeśli masz storczykoze to zaraz pojawi sie i fiołkoza, wśród forumowiczów jest teraz masowa fiołkoza więc niestety wirus i ciebie dopadnie. Na szczęście to piękny wirus
Pokój bez kwiatów wygląda jak smoking bez muchy...
Moje zielone maleństwa
Moje zielone maleństwa
- myszkas21
- 500p
- Od: 12 mar 2010, o 19:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Piękne i zadbane masz roślinki. A przed fiołkozą nie wiem jak długo można się opierać bo mnie wzięło tak na dobre i to w bardzo krótkim czasie

- arlet3
Agatko jutro będę wiedziała na 100% a jechać chyba będę do Panek i do samej Częstochowy może
na ul. Bór
jak chcesz to napisz mi na pw gdzie możemy się spotkać a przywiozę Ci listeczki fiołków i jak chcesz eszka lobbianusa to też Ci wezmę
widziałam że bardzo Ci się podobał chyba u Basi w wątku 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko, namawiam jednak na założenie małej kolekcji fiołków, bo są naprawdę urocze. I mają tę wielką zaletę, że kwitną w zimie (tak jak storczyki). Chyba że ci się po prostu nie podobają, to już inna rzecz. Mnie zupełnie nie interesują hoje i wiem, że nigdy ich nie będę u siebie mieć, chocby mnie namawiano. Ale wiadomo, że wszyscy się od siebie różnimy. No i bardzo dobrze. 

- agata06
- 1000p
No właśnie Wandziu chodzi o to że podobają mi się i to bardzo
ale mieszkam w kawalerce noi mam ograniczoną ilość parapetów więc boję się że mi zabraknie miejsca
PS co do hojek to też raczej nie moje klimaty... no ale jak mówiłaś każdy jest inny

PS co do hojek to też raczej nie moje klimaty... no ale jak mówiłaś każdy jest inny

ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- agata06
- 1000p
Witajcie w nowym tygodniu
Mam pytanko zwłaszcza do storczykomaniaków... pamiętacie moje dendrobium z pierwszego postu w tym wątku... miało dwa pędy... na jednym opadły kwiatki a pędzik usechł... powinnam go obciać jak u falków jeśli tak to gdzie??

Mam pytanko zwłaszcza do storczykomaniaków... pamiętacie moje dendrobium z pierwszego postu w tym wątku... miało dwa pędy... na jednym opadły kwiatki a pędzik usechł... powinnam go obciać jak u falków jeśli tak to gdzie??

ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- arlet3
Agatko skoro pęd usechł i tak to spokojnie możesz go uciąć jak najniżej, dendrobia podobno (ja swoje mam dopiero od czerwca) nie wypuszczają odbić tylko nowe pędy więc stary nie jest im potrzebny