Prace przed zimą - 1cz.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bielenia drzewek oczywiście jeszcze nie zrobiłem. Muszę to zrobić w najbliższych 2 – 3 dniach. Byłem „piechotką” wczoraj na działce. Cała jest pokryta warstwą 25 - 30 cm zlodowaciałego śniegu. Próbowałem trochę oczyścić z niego tuje, cyprysiki, cisa, jałowca, świerki, ale nie za bardzo to wyszło. Duża część gałązek jest pod śniegiem.
Na dachy jest też sporu śniegu i lodu. Odgarnąłem go trochę od rynien. Sąsiad poinformował mnie, ze przy jednej z altan zarwał się dach pod ciężarem śniegu i lodu (dach plaski).
Napiszcie jak jest u Was na działeczkach i w ogrodach.
Na dachy jest też sporu śniegu i lodu. Odgarnąłem go trochę od rynien. Sąsiad poinformował mnie, ze przy jednej z altan zarwał się dach pod ciężarem śniegu i lodu (dach plaski).
Napiszcie jak jest u Was na działeczkach i w ogrodach.
Pozdrawiam Andrzej.
- pogotowie ogrodnicze
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 wrz 2005, o 18:40
- Kontakt:
Z tym bieleniem to jest tak
powinno sie to robić 2% roztworem
a w praktyce to jest najczęsciej 20 i więcej
Potrzymaj sobie rękę w takim roztworze
bielenie może być stosowane na drzewach o korze ciemnej czyli sliwy niektóre starsze odmiany jabłoni,wiśni
czereśni,brzoskwini nie trzeba -jasna kora
Janusz
powinno sie to robić 2% roztworem
a w praktyce to jest najczęsciej 20 i więcej
Potrzymaj sobie rękę w takim roztworze
bielenie może być stosowane na drzewach o korze ciemnej czyli sliwy niektóre starsze odmiany jabłoni,wiśni
czereśni,brzoskwini nie trzeba -jasna kora
Janusz
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Byłem wczoraj na działce na piechotkę. Już nic nie widać tyle śniegu. A o których "sztachetach " piszesz. Czy juki są tak złe? Co to jest -28 , u mnie teraz - 33aniawoj pisze:U ciebie przynajmniej widać rośliny- u ,mnie wszystko jest pod śniegiem - co najmniej 70 cm śniegu. Czy te "sztylety" to jukka? U mnie zakryta jest śniegiem na dwukrotną wysokość! Przynajmniej mi rośliny nie zmarzną a w tej chwili jest -28 stopni!

Jak widać na zdjęciu trochę śniegu dosypało. Dachu chyba nie zarwie?
Pozdrawiam Andrzej.