A miało nie być boiska..

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj Aga, z przyjemnością obejrzałam i poczytałam Twój wątek. Podoba mi się "łezka" :wink: - jej kształt, nie przepadam za kątami prostymi wolą takie właśnie naturalnie zaokrąglone rabaty. Rośliny jeszcze niezbyt duże ale dobrze, że robisz zdjęcia - za rok o tej porze nie uwierzysz ile rośliny urosły. Malwa cudowna, zarówno "gaciowa" :wink: jak i żółta :lol: . Gratuluję i będę zaglądać :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ooo ale powiem Ci że pełnokwiatowe malwy pierwszy raz widzę ! rewelacja !

no i gratuluje odratowania Rh :D przed posadzeniem zawsze trzeba oblukać gdzie ma rosnąć i w jakiej ziemi ;)

pozdrawiam i czekam na więcej fotek :D
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Awatar użytkownika
fiołek-7
200p
200p
Od: 10 lip 2009, o 15:01
Kontakt:

Post »

Witaj Owieczko! Właśnie przeglądnęłam cały Twój wątek - masz ślicznie zapowiadający się ogródek :)
Łazka jest rewelacyjna !! A rabatka obsadzona aksamitkami wygląda pięknie - chyba skorzystam z pomysłu i sama spróbuję zrobić takie "ogrodzenie " z aksamitek. :wink:

Malwy powaliły mnie na kolana - szczególnie te w "majtkowym" kolorze :lol:
Gdzie można nabyć tkie piękne malwy i jak się nazywają?
Jestem początkującym ogrodnikiem i dopiero od tegorocznej wiosny tworzę swój ogród - dlatego podpatruję ogrody Forumowiczów - Twój jest bardzo pomysłowy :D
Pozdrawiam serdecznie :) - Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

czesc Offieczko! :D
Widze,ze wszystko Ci sie ladnie rozrasta! Sliczne Malwy i Kanny ! Rabatka z aksamitkami fajowa!
Pozdrawiam serdecznie i milego dnia!
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Witaj Owieczko moja ulubiona po dłuższej przerwie :D. Nie zaglądałam do Ciebie, bo byłam na wywczasach :lol: . Gratuluję cytrynowej malwy! Chociaż powiem Ci tak na ucho, że mnie bardziej podoba się ta majtkowa :lol:. No ale rozumiem, że same majtki w ogrodzie, to tak trochę nudno jest :lol: . Dianek ma rację z tą agrowłókniną. Ja też wszystkie rabaty robię teraz pod folią ogrodniczą /po wielu godzinach plewienia :roll: /. Folia jest trochę droższa ale też trwalsza od agrowłókniny. I nie przepuszcza w ogóle światła, a agro - tak. Dla mnie to ważne, bo po wczasach jesteśmy trochę spłukani i nie stać mnie w tej chwili na korę, więc nie mam czym przykryć folii. Przy samej agro, bez kory chwaściory pewnie nadal by rosły pod spodem :? . No ale to czy to - zawsze lepsze, niż plewienie. Owieczko, ta rabatka pod tarasem - bomba! Przepiękna! Kurczę, ja jakoś nie mam takiego talentu "rabatowego" :(. No ale może podglądając Ciebie i innych Forumowiczów, czegoś się wreszcie nauczę :D
Pozdrowionka!
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Prześliczne malwy ,clematisy i cała reszta .Też posiałam malwy ,ale dopiero zakwitną w przyszłym roku .Troszkę przeraża mnie ta rdza u nich ,ale mam nadzieję ,że sobie z nią poradzę .
Masz sporo zapału do pracy .Życzę powodzenia w dalszym upiększaniu ogrodu . :wink:
Awatar użytkownika
offca
50p
50p
Od: 6 lip 2008, o 10:14

Post »

witajcie moi mili, powroconam z urlopu, zdjecia mam jeszcze stare przedurlopowe! ale w miedzy czasie wprowadzilismy tyle zmian, że szok! Jakoś ciągnie nas do ogródka, przeróbek, usuwania trawniak i formowania go w inne kształty niż prostokąt:)
Powstało miejsce na śmietnik ogrodzone pergolą obsadzoną bluszczem zimozielonym.
Kompostownik zyskał pergolę z winogronami:) Łezka zamieniła się w ślimaka:) przybyło trochę roślin.

A tymczasem fotki przedurlopowe:

Iglaki wyraznie podrosly, wszystkie świerki mają nowe przyrosty już na tegorocznych wiosennych wczesnych:

Obrazek

Trawa sie zagescila i zazieleniła (saletra amonowa), gruzu ubylo, przybylo miejsce na smietnik z pergola, przy pergoli posadzilam bluszcz zimozielony:

Obrazek

Biedna tawułka, najpierw posadzilam ja za gleboko i nie chciala sie w ogole pokazac, potem ja odkopalam, przesadzilam ale na sahare straszna i odbiła, ale nie ma łatwego życia:

Obrazek

Róża mojego Taty - ta która sama wyhodowalam z galazki:

Przed:

Obrazek

Po:

Obrazek

Cytrynowa malwa, kolor ma intensywny, inne malwy też pokazały kolor- jest i śnieżno biała i w kolorze wina czerwonego wiec nie tylko majtki u mnie królują:):

Obrazek

Jedyny pełny słonecznik ozdobny, reszta objawiła się pusta aczkolwiek ozdobna:

Obrazek

Zarys przyszłego żywoplotu zaslaniajacego brzydszy plot:

Obrazek

A jalowiec taki fajny:

Obrazek

Berberys szybko przyrasta:

Obrazek

Kanna fajnie ozywila kolorem zieleń ogrodu:

Obrazek

Malwa malwa i jeszcze raz malwa:

Obrazek
Awatar użytkownika
offca
50p
50p

Post »

Agulinko, dziękuję za miłe słowa :)

Gosiejko moja ulubiona, mam nadzieje, ze i Tobie urlop sie udal i ruszysz z łopatą na trawnik :) Trzymam kciuki za dzieła gosiejkowe;)

Jolu, z tą rdzą nie wiem co począć, w kolejnym roku wczesną wiosną mam zamiar popryskać malwę i wokół malwy Topsinem, może tak się można tego dziadostwa pozbyć.....miedzian słabo....

Siedmio-fiołku, miło mi przez Twoje miłe słowa, ale u mnie to pusto na razie.....malwy to takie zwykłe malwy, kupiłam nasionka w Leroy Merlin, posiałam, popikowałam i w grunt na jesień wsadziłam i już, potem jeszcze odrobina cierpliwości, zszokowanie rdzą i mamy majtkowy cud :wink:

Przyciełam passiflore bo nie chciała kwitnąć i się obraziła! przestała wypuszczać nowe przyrosty i w ogóle jakby się zamyśliła.....no nic...ja sie na nia obrażać nie będe, za rok też będzie lato i dam jej szansę 8)
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:shock: Nooo, piękne zmiany, pracowaliście intensywnie widać... super!
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
offca
50p
50p

Post »

Katarynko, dziekuje:)

ponizej więcej zmian:

chcialam sie pochwalić trawą z przodu domu, ta pod ktora ziemie tak dlugo przekopywalam i wybieralam z gruzu:

Było:

Obrazek

Jest:

Obrazek

Pan Śmietnik w bzitkiej pergoli co to ma być cała obrośnięta i zakryta bluszczem zimozielonym:) szerokość pergoli pokrywa sie z szerokością śmietnika, jak juz bluszcz urośnie to śmietnika nie będzie widać:

Obrazek

Pelargonia wydała piękne duże kwiatostany:

Obrazek

Rabatka przed wejściem do domu:

Było:

Obrazek

Obrazek

Jest:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Łezka wzboigacona o nowe funkcje zamienila sie w ślimaka:)

Było:

Obrazek

Jest:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensja Limelight:

Obrazek

I gladiola wystawiła pyszczek do słońca:

Obrazek

Kompostownik w pergoli, ma być schowany winogronami, posadzilam przy jednym boku Ize Zaliwska, a przy drugim Refren

Obrazek

Buraczkowa malwa:

Obrazek

Kwiatek zapomnialam jaki:

Obrazek

Pierwsze koktajlówki dojrzewają:

Obrazek
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D Pięknie Owieczko, pięknie...
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie tak porównac zdjęcia jak było, a jak jest teraz. Od razu człowiek puchnie z dumy. :D
Awatar użytkownika
Gosiejka
100p
100p
Od: 22 maja 2008, o 21:52

Post »

Ech, coś mnie do łopaty w ogóle nie ciągnie :( . Jakiś zanik weny, czy cuś? A może kryzys, bo urlop mi się kończy? :roll:
Za to u Ciebie Owieczko - przecudnie! Malwy - bombowe! Pomysły - fantastyczne! Muszę odgapić od Ciebie pomysł z tymi zawijasami - czyli łezko-ślimaka :lol:. U nas na działce wieczorami jest plaga komarów i aż mi się nie chce tam jechać :roll: . W dzień za gorąco, a wieczorem - wampiry :evil: . Ech... Ale marudzę... :lol: . Trza się do jakiejś roboty wziąć, bo mogłabym tak siedzieć i marudzić cały dzień :wink: .
Awatar użytkownika
offca
50p
50p

Post »

Witajcie ponownie:))

Niewiele fotek bo caly czas teraz poswiecam wieczorem przetworom i kafelkowaniu

dowód, że już szkoła i wrzesień prawie i jesień- astry:

Obrazek

Nowe malwy sie pokazaly ale uparcie trzymają się różowej kolorystyki:

Obrazek

Malutka lobelia obok sąsiadki lawendy:

Obrazek

Hortensja bukietowa Limelight:

Obrazek

Ostatni klematis niespodzianka zakwitl:

Obrazek

I kafelki na tarasie- tutaj bez fug jeszcze:

Obrazek

Zafugowane ale nie usuniety nadmiar fugi:

Obrazek

teraz zostaly do wykafelkowania najtrudniejsze schodki- troche nam na tym zejdzie bo każdą kafelke trzeba przycinać na wymiar:/
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oj, sami kafelkujecie? Zdolniachy!!!! :D

A jak robicie z boku tarasu? Płytki szlifujecie czy listwę?

Ogród niesamowicie się zmienił, trawa boska!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”