Mój malutki ogródeczek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
asiapg
50p
50p
Od: 24 cze 2009, o 19:48

Post »

Witaj Aniu, bardzo miło gościć Cię w moim ogródeczku. Cieszy też bardzo, że Ci się u mnie podoba :).

Co do maleństwa obstawiam, że to Hosta Undulata jakaś właśnie dlatego, że ma takie poskręcane listki ale o odmianę to muszę najpierw fachowców zapytać :)

Zaglądaj kiedy tylko bedziesz miała ochotę, gorąco zapraszam...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pomysłowa z Ciebie kobietka :wink: a donice dodatkowo można przestawiać, tworząc coraz to nowe kompozycje...
Zakupy w pełni uzasadnione, no bo czego się nie robi dla ratowania swego ogólnego dobrostanu... :wink:
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Świetne te małe hostki. Hm, ja swoje dwie pierwsze hosty już mam, ale nadal siedzą w donicach, bo tak jakoś ciągle nie mam kiedy ich posadzić. Muszę się w końcu zabrać za to, bo nie mam usprawiedliwienia dla kupowania nowych roślin jak tyle ich czeka na wkopanie... ;-)

Twoje aranżacje są bardzo ładne, zresztą jak całe Twoje cacuszko (ogród). ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
asiapg
50p
50p

Post »

Witajcie, Dzięki za miłe słowka. Ale mam wścieka :( W związku z tym, że mieszklam w szeregowcu to ciagle komuś przeszkadza, że zraszacz wodę leje za płot ale co ja mogę na przstrzeni 6 mb. Zatem, postanowiłam nabyć i oczywiście od razu nabyłam węże do nawadniania, takie z dziurkami. Kurde, no w ogóle sobie nie mogę z tym poradzić, nie umiem rozłożyć i przyszpilić jak trzeba, w jednym miejscu kałuża w drugim sucho. Kasy wydałam od groma a efekt mizerny bardzo... Ale jak roślinki są duże to sie nie można do gruntu dostać wygodnie, żeby to poukładać odpowiednio, cała mokra jestem, nawet drugie oczy mam mokre...
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czesc Asiu! :wit Moze Twoj ogrod nie jest duzy ,ale za to bardzo piekny! Sliczne hosty i wszystko bardzo ladnie zaplanowane. Z przyjemnoscia zajrze do Ciebie jeszcze!Pa.
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Asiu! Zgadzam się z Tobą co do host, ja też je bardzo lubię, ale nie mam ich jeszcze zbyt dużo u siebie. Twoja kolekcja jest powalająca!
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale bajecznie się zrobiło, a jaka plejada host:) śliczny masz ten ogródeczek :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Re: Mój malutki ogródeczek

Post »

bardzo, bardzo pieknie ,czysciutko i wspaniale kompozycje ,gratuluje .pozdrawiam
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
asiapg
50p
50p

Post »

I już nie mogę się doczekać wiosny :) Bardzo dziękuję za miłe słowa :)
Awatar użytkownika
asiapg
50p
50p

Post »

Witajcie, u mnie już wiosna się obudziła. Krokusy wylazły z ziemi, narcyzy, tulipany nawet jedna funkia pokazała fioletowe kiełki. Za to nie mogę patrzeć na trawę. Wygląda jak na zdjęciach poniżej. Co roku nie wiem co z nią robić ale teraz to mnie załamała. Wiem, że trzeba po niej butami z kolcami pochodzić, powapnować żeby mech nie rósł i nawozić. Ale w jakiej kolejności i kiedy. Nad tym moim trawniczkiem to mało słońca bardzo więc mokry jak nie wiem co, dopiero śnieg stopniał. Jeśli ktoś Was wie co z takim cudactwem robić i chce mu się napisać to ładnie proszę o pomoc

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
asiapg
50p
50p

Post »

Minął rok a u mnie z trawnikiem gorzej niż w zeszłym roku. Trawy prawie nie było. Koleżanka poradziła żebym wypożyczyła wertykulator. No to zwertykulowałam. Tylko zamiast wyczesać i przerzedzić filc zaorałam trawnik do ziemi. Zostało czarne klepisko. Łzy w oczach ale co robić. Nie wiem czy należało wysunąć noże na maxa jak mi kazała. W każdym razie wysiałam trawę na miejsca zacienione bo takie u mnie jest. Posypałam po wierzchu piaskiem wymieszanym z ziemia. Minął miesiąc. Trawa rzadka jak nie wiem co. Nie wiem co się stało. Czy nasiona traw były do kitu, kupiłam w Obi. Choroba noooo. Nie wiem co teraz robić. Ta trawa ma już taka wysokość ze chyba by ją skosić trzeba, ale taka rzadka i wiotka, że nie wiem czy to zniesie. Czy dosiać nowe nasiona? Ale czy je posypywać no bo jak udeptać skoro ta już wzeszła. Jakoś nie umiem się nauczyć postępować z trawą. Pomóżcie jeśli możecie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
asiapg
50p
50p

Post »

Witam, mam problem z moimi hostami i mam nadzieję na waszą pomoc.
Te rośliny zajmują wschodnie stanowisko, słońce do południa. Coś je dopadło i nie mam pojęcia co... hoduję je wiele lat i jeszcze mi się to nie przydarzyło. Pomóżcie proszę co z tym zrobić i jak je ratować. Z góry pięknie dziękuję.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
asiapg
50p
50p

Post »

Dzień dobry... dawno mnie tu nie było trochę zawirowań ale znowu mam chwilę czasu dla moich roślinek... zielony pokoik mocno podupadł :( i na dodatekmój dereń przestał kwitnąć na biało tylko ma małe zielone kwiaty poradźcie co zrobić?

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”