Moje zielone cudeńka...
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- karolaipiotr

- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Witaj , masz dużo ładnych i zadbanych roślinek. Widać , że pięknie odwdzięczają Ci się za opiekę 
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- PoprostuAga20
- 50p

- Od: 23 kwie 2009, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oczywiście szczepka będzie tylko jak ją pozyskać? Ona ma same takie duże liście i bardzo zwarta bryłę korzeniowa i nie wiem jak się do tego zabrać żeby jej nie zaszkodzićkatarzyneczka pisze:Ta roślinka to filodendron, moje marzenieBardzo proszę o szczepkę, jak będziesz miała na zbyciu
Jest cuuuuuuuudny
![]()
![]()
- katarzyneczka
- 1000p

- Od: 1 mar 2009, o 17:41
Ten kwiatek czasem wytwarza takie odrosty boczne, które podczas przesadzania można oddzielić. Ewentualnie w doniczkach czasem posadzonych jest kilka roślinek. W żadnym wypadku jednak nie szkodź swojemu podopiecznemu, pamiętaj o mnie jak będziesz go kiedyś przesadzała 
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)
- PoprostuAga20
- 50p

- PoprostuAga20
- 50p

- PoprostuAga20
- 50p

- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aga,masz naprawdę ładne kwiaty...piękny jest ten na szafie...ja też się nie bardzo znam ale buszując tu na forum to może jakś odmiana filodendrona....a patrzę wstecz-i dziewczyny już napisały
a najbardziej mi wpadł w oko ten czarno-biały kwiatuszek na oknie...
..uwielbiam je ale moje dzieci alergicy na futerkowe.....
coś pisałaś o szeflerze...mam 2 szt końcówek w wodzie,puszczają....
a najbardziej mi wpadł w oko ten czarno-biały kwiatuszek na oknie...
coś pisałaś o szeflerze...mam 2 szt końcówek w wodzie,puszczają....
- PoprostuAga20
- 50p

Właśnie o nim nie pomyślałam. On pewnie będzie wiedział co zrobić.adamanna pisze:zadaj pytanie w dziale - Rośliny DONICZKOWE. Diagnostyka, identyfikacja, porady. FOTO.
tam często zagląda Czarodziej a on spec od takich zagadek - jak pomóc roślince :P :P
To raczej nie prze suche powietrze bo dracena stoi obok telewizora wśród np skrzydłokwiatu który zawsze ma mokro. Z reszta to taki tropikalny kącik się zrobił i mam cały czas włączony nawilżacz powietrza bo jak za suche powietrze to od razu mam katar i chrypę że cho cho!Lorrie pisze:Jestem pod rażeniem Twoich subtelnie pielęgnowanych roślinek. Z Diffenbachią mam podobny problem, zasychające końcówki są moim zdaniem wynikiem suchego powietrza w naszych pokojach podczas zimy - kaloryfery ... może potrzebny nawilżacz powietrza? Naprawdę fajna sprawa - polecam.
A co do kici o na szczęście nie zatruła się Difcią. W sumie uszczkła tylko kawałek listka który zresztą potem wypluła bo jej nie smakował. Wiecie co już się do niej nie zbliża i odechciało się jej wchodzić na szafę i do dzisiaj nie mogę pojąć jak ona się tam wdrapała
[/quote]