adamanna pisze:zadaj pytanie w dziale - Rośliny DONICZKOWE. Diagnostyka, identyfikacja, porady. FOTO.
tam często zagląda Czarodziej a on spec od takich zagadek - jak pomóc roślince :P :P
Właśnie o nim nie pomyślałam. On pewnie będzie wiedział co zrobić.
Lorrie pisze:Jestem pod rażeniem Twoich subtelnie pielęgnowanych roślinek. Z Diffenbachią mam podobny problem, zasychające końcówki są moim zdaniem wynikiem suchego powietrza w naszych pokojach podczas zimy - kaloryfery ... może potrzebny nawilżacz powietrza? Naprawdę fajna sprawa - polecam.
To raczej nie prze suche powietrze bo dracena stoi obok telewizora wśród np skrzydłokwiatu który zawsze ma mokro. Z reszta to taki tropikalny kącik się zrobił i mam cały czas włączony nawilżacz powietrza bo jak za suche powietrze to od razu mam katar i chrypę że cho cho!
A co do kici o na szczęście nie zatruła się Difcią. W sumie uszczkła tylko kawałek listka który zresztą potem wypluła bo jej nie smakował. Wiecie co już się do niej nie zbliża i odechciało się jej wchodzić na szafę i do dzisiaj nie mogę pojąć jak ona się tam wdrapała
[/quote]