Zielone rastharsis

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj, jestem zakręcona i odpisałam Ci u mnie. Zajrzyj proszę. :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p
Od: 20 sie 2008, o 22:56

Post »

kati-1976 pisze:Kochana jesteś Sabinko. Nie dziękuję jednak, by nie zapeszyć a w zamian mocno trzymam kciuki. ;:197
Kasiu! :D Musiałaś mocno zaciskać kciuki, bo popatrz, co dziś postanowiło się do mnie uśmiechnąć:

Obrazek

Cieszysz się? Bo ja baaardzo! ;:1
(Potrzymaj jeszcze trochę kciuki za drugie nasionko, żeby nie skończyło tak, jak ostatnie - zjedzone przez robala :( )
Sabina
Pozdrawiam i zapraszam Zielone rastharsis
Rośliny to dla mnie zielona magia. ;)
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p

Post »

Bogumiła pisze:Witaj, jestem zakręcona i odpisałam Ci u mnie. Zajrzyj proszę. :oops: :oops: :oops:
Zakręcona jak my wszyscy. :wink: Dziękuję za odpowiedź, zaraz biegnę do Ciebie się "doedukować". :D
Sabina
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p

Post »

Ale jaja! :lol: Jaki ten wirtualny świat mały! :D
Okazało się, że aeschynanthus twister, którego nieukorzenioną sadzonkę wylicytowałam na aukcji allegro należy do jednej z forumowiczek - lwicy79. Jakiś miesiąc temu zaproponowała mi już kilka szczepek grudniczków, a teraz jeszcze zrobiła mi niespodziankę, która prawie zwaliła mnie z nóg - grudniczki i aeschynanthusa dostanę od niej gratis!
;:2
Stwierdzam, że po prostu mam więcej szczęścia niż rozumu, bo nikt przy zdrowych zmysłach, nie znając się na roślinach nie zamawia nieukorzenionych sadzonek aeschynanthusa - tylko ja mogłam to zrobić. :lol: Ale mam za to tyle szczęścia, że trafiłam na allegro na forumowiczkę i, jeśli mi nie wyjdzie, to, poza humorem, nic więcej nie stracę. :)
A jeszcze do tego mam szansę dostać od Edytki malutkie mandarynki z pestek. :heja
Dziękuję Ci bardzo, Edytko!.
;:6
Sabina
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale szczęściara z Ciebie Sabinko. Naprawdę mały jest ten świat :lol:
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p

Post »

No! Eh, nie mogę się już doczekać cieplejszych dni, tyle paczuszek będę mogła rozpakować. ;:80

Jakiś tydzień temu kumpela dała mi kilka szczepek koleusika i już po paru dniach roślinki wypuściły długaśne wąsy:
Obrazek

I już wylądowały w najbrzydszej doniczce, jaką miałam:
Obrazek

Ale obiecałam im, że jak będą posłuszne, to znaczy będą rosnąć jak opętane, to przeprowadzą się do ładniejszej. :lol: Ciekawe, czy to na nie podziała. :D
Sabina
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p

Post »

A! Chciałam Wam jeszcze przedstawić mojego milusińskiego, który co jakiś czas podgryza mi roślinki. :lol:
Obrazek
Obrazek

Straszny śpioch, nawet pozować mu się nie chciało, ale i tak go uwielbiam. :D
Sabina
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sliczna kuleczka z tej Twojej Kuleczki , Sabinko.Słodziutki chomiczek.
a propos's paczuszek, to już zbieraj doniczki i magazynuj ziemię, bo te ode mnie już piszczą by do Ciebie jechać :D .
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nio chomuś jest rewelacyjny - uwielbiam te zwierzątka za ich przesłodkie mordki i śliczne, malutkie, różowe łapeczki :D
Koleusy na pewno zasłużą na Twoje uznanie, tylko daj im czas do wiosny, teraz pewnie będą się troszku wyciągać...
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Śliczny chomiczek,mój syncio tez ostatnio posiadał chomiczka ale niestety odszedł od nas.Koleusiki super na pewno będą ślicznie rosnąć.
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

no to masz szczęśćie ,że ci sie koleusy ukorzeniły a mojego biało-zielonego szlag trafił :evil: maiałam ci ja wielkie krzaczysko i rozdawałam garściami na prawo i lewo a tetaz ostał mi sie ino doniczek :lol: róśł sobie całkiem ładnie i ....coś mu odwaliło po prostu sobie zgnił....mam jeszcze nadzieję ,że może od korzonka coś puści
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie też poszło jedno korytko :( Drugie wyglada ździebko kiepsko, ale... dycha :) Jak da radę do wiosny, to będziemy ciąć i dzielić - jak mówi Aga - na prawo i na lewo ;)
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p

Post »

kati-1976 pisze:Sliczna kuleczka z tej Twojej Kuleczki , Sabinko.Słodziutki chomiczek.
a propos's paczuszek, to już zbieraj doniczki i magazynuj ziemię, bo te ode mnie już piszczą by do Ciebie jechać :D .
Ja też piszczę na myśl o nich. :P A ziemia i jakieś pojemniczki zawsze się znajdą. U mnie nawet kubeczek po śmietance do kawy się nie zmarnuje. :lol:
kari pisze:Koleusy na pewno zasłużą na Twoje uznanie, tylko daj im czas do wiosny, teraz pewnie będą się troszku wyciągać...
Na razie nie widzę u nich żadnych zmian. Tylko nie wiem, jak często powinnam je podlewać...
Obrazek
bayaga pisze:no to masz szczęśćie ,że ci się koleusy ukorzeniły a mojego biało-zielonego szlag trafił :evil: maiałam ci ja wielkie krzaczysko i rozdawałam garściami na prawo i lewo a tetaz ostał mi się ino doniczek :lol: róśł sobie całkiem ładnie i ....coś mu odwaliło po prostu sobie zgnił....mam jeszcze nadzieję ,że może od korzonka coś puści
bayago, nie smuć się! Jak będę miała na wiosnę co ciąć, to przyłączę się do dzielenia koleusa na wszystkie strony świata i dostaniesz ode mnie szczepkę. :) Tylko się przypomnij!
Sabina
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p

Post »

Przedstawiam moich nowych lokatorów, które dotarły do mnie w paczce od lwicy, czyli Edytki - dziękuję Ci jeszcze raz! :)

Grudniczek:
Obrazek
Ma kwitnąć na różowo. :)

Mandarynka:
Obrazek
Już posadzona"
Obrazek
Ma kwitnąć za 24/7 lat w zależności od rodzaju pestki. :lol:

Aeschynanthus tymczasem siedzi sobie w odrobinie wody w woreczku powieszonym nad grzejnikiem i czeka na korzonki. :D Jak coś puści, to go dopuszczę do pozowania. :wink:
Sabina
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p

Post »

A oto kwiatuchy, które dostałam na urodzinki, choć świętuję dopiero 23. :wink:

Afelandra od mojego lubego:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i prześliczny storczyk Phalenopsis od przyjaciół:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tylko czekam, jak mu uschną wszystkie pąki, a potem opadną kwiaty, co stało się z jego poprzednikiem. :cry:

A tutaj skrawek mojego ogrodu:
Obrazek
Wygląda jak zaczarowana zimowa kraina. :)
Sabina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”