Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marto, sąsiadko za miedzy :!:
ciesze sie że do nas dołączyłaś i chcesz dzielić
się radościami i smutkami z pracy w ogrodzie,
ja też jak wyjdę do ogrodu to cała złość, smutek
odpływa i zostaje radość :oops:

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Witaj Marto :D ....wpadłam do ciebie z rewizytą aby zobaczyć co u ciebie się dzieje :D Widzę że do obsadzeń masz dwa ogródki - to masz gdzie szaleć i cieszyć się każdą roślinką. Czy w twoich planach zagospodarowania ogródka jest kącik wypoczynkowy - tzn, jakaś ławeczka i tym podobnie......bo mnie się takie coś marzy, tylko nie mam warunków niestety :(
Początki "ogródko manii" masz bardzo udane, zwłaszcza że kwaśno lube u ciebie rosną -- to w przyszłym roku będzie pięknie i będziemy podziwiać Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Witaj Marto :D
Kocina super :)
Też się zabrałam za przesadzanie i sadzenie, tylko wolno mi idzie... bo mój pomocnik bardzo gorliwy , żywe sreberko 3-letnie ;:80
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
November23
200p
200p
Od: 8 wrz 2008, o 10:05

Post »

Marta witaj wśród posiadaczy "ogromnych włości" ;:48

Sosna niesamowita, takie powyginane najpiękniejsze są, a nie te "pod sznurek".

Kocina Twoja super ma umaszczenie, a to moja Tośka, niestety teraz w Krainie Wiecznych Łowów...

[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/64f ... ac24b.html]Obrazek[/URL

gwoli wyjaśnienia: głowę posiadała, tu w trakcie trzepania się... ;)

Gratuluję zapału i trzymam kciuki! :)
Beata :)
Cor gaudens exhilarat faciem...
Ogródeczek / domownicy i pracusie
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Byłam wczoraj na Starym Kleparzu są różne ziemowity jasne i ciemne i postrzępione,a w sklepie ogrodniczym na Basztowej ogromny wybór cebulowych.Ceny bardzo umiarkowane.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Ela - "kosmiczne" to najlepsze określenie - trafiłaś w dziesiątkę. W życiu wcześniej takich nie widziałam!

Ewa - "przemiła" to za dużo powiedziane :D Na pewno za to indywidualistka i za to ją szanuję. Poza tym nie powiem - od czasu do czasu przyjdzie się pomyziać - zwłaszcza jak zasypiam z lubością układa się na moim brzuchu :lol: Za to bardzo towarzyska w ogródku. Spaceruje zwłaszcza tam gdzie można coś połamać :wink: Dziękuję za cynk :!: W sobotę na pewno zajrzę. Wstyd się przyznać, ale NIE MAM POJĘCIA gdzie na Basztowej jest ogrodniczy :oops: Napisz proszę bo koniecznie chcę tam iść.

Danusia - dziękuję za odwiedziny i zapraszam w każdej chwili :) W weekend może zdążę zrobić zdjęcia co przekopałam/pozmieniałam. W tygodniu pracuję do 17-tej i za godzinę już jest szaro :cry: Jesień idzie głęboka, nie ma co...

BarWo - nie mam za bardzo miejsca na ławeczkę, ale dostałam taki specjalny ogrodowy fotel :D Na zdjęciach to wszystko wygląda na większe niż jest w rzeczywistości :? Z kwaśno-lubnymi mam dziwnie - niektóre rosną jak szalone, niektóre bardzo chorują na mączniaka :cry: Ale przedsięwzięłam juz odpowiednie środki i może im się polepszy.

Maria Teresa - widziałam w Twoim wątku to sreberko :D Pomocnika tylko dobrze ukierunkuj, a niedługo będziesz mogła wylegiwać się na skoszonej trawie, wśród przepielonych i podlanych grządek :D Już nie wspomnę o ślimakach, które będzie miał kto wyzbierac - jeśli masz te paskudy, czego nie życzę... Co do kociny, to nie daj się zwieść tej niewinnej mince 8)

November - dobrze że dodałaś, bo miałam pytać o tą głowę :D Przezabawne zdjęcie :D Piękna kotka, tylko ogromny żal, że tak szybko odchodzą :cry: Te wspólne lata szybko mijają... Zapraszam do mnie częściej - tutaj zawsze jakaś kocia znajda się plącze.

Taką leszczynę musiałam niestety zlikwidować, ale w tym roku jeszcze miała bordowe orzechy:
Obrazek

a to hortensja sprzed 3 tygodni. Przyjdzie na nią poczekać do przyszłego roku..
Obrazek
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
zorza
50p
50p
Od: 30 wrz 2008, o 12:31

Post »

bardzo podoba mi sie sosna , bardzo chciałabym miec jaks fajna u siebie a na razie tylkko kosodrzewinki
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Latem tego roku byłam w ogrodzie botanicznym w Powsinie i takie rzeczy tam widziałam (część widziałam też w Waszych ogródkach - ale te na żywo mnie powaliły)

Niebieska jak Wszyscy Święci hortensja o kwiatostanach wielkości ludzkiej głowy, oraz yukka karolińska, którą szybciutko zakupiłam do własnego ogródka:
Obrazek Obrazek

oraz kolekcja liliowców - pięknych. Może niektóre zakwitną u mnie w przyszłym roku :D Też oczywiście zakupiłam za ostatni grosz :wink:

Varsity Obrazek Słowik (żółciutki jak kanarek) Obrazek

American Revolution Obrazek Jan Paweł Obrazek

liliowiec rdzawy pełnokwiatowy Obrazek

no i jeszcze ten mieczyk, co mi go nornice zeżarły :evil:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Zorza - dziękuję za odwiedziny :) A może pokażesz co masz w ogródku? W tej sośnie coraz bardziej lubię jej krzywość :wink:
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Marta...to z zakupami poszalałaś, są fajne, zwłaszcza hortensja....ja na takie nie mogę sobie pozwolić bo dużo miejsca zajmują :? Mam ten mieczyk abisyński/acidantherę/ ale już drugi rok nie che mi zakwitnąć - może dlatego że w donicy?
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

Basiu - żeby jeszcze kwitły tak jak w Powsinie :) Zobaczymy w przyszłym roku :wink:
November23
200p
200p

Post »

O tak... w Powsinie to się można nabawić... kompleksów po pierwsze, ale i "zielonej choroby"... Taka różnorodność roślin i niespotykane okazy... Kiedyś, kilka lat temu spędziliśmy tam z całą rodzinką drugi dzień Wielkanocy :) z piknikiem na trawie... było super! Kwitły magnolie, między innymi moja ulubiona czarna :) Dzieciaki ganiały po trawie na bosaka, pryskały wodą, cieplutko było...
Pozdrawiam.
November23
200p
200p

Post »

Mam nadzieje, że moje dwie marniutkie yukki wreszcie się zadomowią i w przyszłym roku zakwitną, choć w ułamku tak pięknie jak na Twoim zdjęciu.... ;)
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ślicznie tu u Ciebie, a na wiosnę to dopiero będzie się działo :D . Kicia przepiękna, pomiziaj ją ode mnie za uszkiem :D
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Muszę sprawdzić jaki to numer, to jest koło przystanku tramwajowego Basztowa LOT(przy Starym Kleparzu) kilka sklepów dalej w kierunku Dworca Głównego PKP, mijasz jakieś dwa z komórkami, wietnamską restaurację i jest brama ze szmatexem, wypożyczalnią rowerów, zegarmistrzem, w podwórzu jest sklep ogrodniczy i kawiarnia Śladem kota. Sklep po lewej poprzedzony ogródkiem.Kiedyś był na I piętrze w tej samej kamienicy. Wczoraj miał reklamę,że posiada w sprzedaży tulipany Maria Kaczyńska :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”