pewnie sobie w brodę pluła

na wystawie 8) Ale my się cieszymy z takich "niedopatrzeń"

Moja rodzinka wygląda bardzo zdrowo - doniczka pełna, aż nadto zielonych korzeni, nie widać nic a nic
słabych lub uszkodzonych a one lubią ciasnotę prawda ?
ja bym mogła cały czas gadać o storczykach, dobrze się czuję w tym temacie i mam dużo do powiedzenia o nich. może dlatego nie jestem zbyt lubiana...Orchideomaniak pisze:Hehe jakoś tak jest że zdarza mi się przechodzić na temat storczyków wśród znajomychAGNESS pisze:Wielkie dzięki wszystkim za miłe słowa.To super sprawa, że można podzielić się z kimś swoją pasją. Ja na okrągło gadałabym o storczykach i je oglądała. Już się śmiałam, że wszystkich znajomych zanudzę ględząc ciągle o storczykach. A teraz mogę sobie do woli poużywać
wiem. ale naprawdę nie należe do lubianych, niektórzy siaę bardzo czepiają że interesuję się storczykami i obrażają mnie z tego powodu. ale ja nie zrezygnuję ze storczyków. jak nie akceptują mojego hobby to znaczy, że nie są warci, by się ze mną zadawać. może w przyszłości znajdę prawdziwych, tolerancyjnych znajomych...AGNESS pisze:Storczykowa jestem pewna,że przesadzasz z tym nielubieniem. Po prostu masz inne zainteresowania niż Twoi znajomi i dlatego nie mozecie znależć wspólnego języka. Takie zainteresowanie jak Twoje jest bardzo rzadko spotykane wśród młodzieży.
ja się staram powstrzymywać, ale i tak uważają, że jestem dziwna. ale ja jestem dumna że jestem inna, że mam hobby. nie chciałabym być taka... pusta. zresztą nawet jak nie gadam o storczykach to i tak jestem dla nich za poważna, za bardzo się od nich różnię. wolę rozmawiać z dorosłymi.Orchideomaniak pisze:Ja mam tolerancyjnych znajomych i podziwiają moja pasjęczasem mamy ubaw, jak nie pochwalę jakiegoś storczyka w ich domu, i nie zacznę o nich opowiadać
Wtedy pytają czy wszystko z moimi storczykami jest ok, ale ja zazwyczaj staram się nie mówić dużo o storczykach, bo nie kazdemu to się może podobać
w moim otoczeniu nie ma nikogo, kto by miał podobne zainteresowania co ja. żyję zupełnie w innym świecie niż moi znajomi. jestem inna i dobrze mi z tym. nudno by było, gdyby każdy był taki sam... jestem też na innym poziomie niż oni.AGNESS pisze:Na pewno poznasz, bądż dobrej myśli. Nie ma zbyt wiele osób interesujących się storczykami, nawet wśród dorosłych. Ale forum jest świetnym miejscem, gdzie możemy dzielić się swoją pasją z innymi zainteresowanymi tym tematem. Więc jest super i okazuje się,że wcale nie jesteśmy osamotnieni