Moja kwitnąca kolekcja

Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p
Od: 28 lip 2008, o 12:45

Post »

A w sumie racja - nie koniecznie to jej "dziecko" jest ;) Gratuluję udanych zakupów a kwiaciarka

pewnie sobie w brodę pluła :D Swoją drogą, jak można nie zauważyć tego faktu, gdy się ma doniczkę

na wystawie 8) Ale my się cieszymy z takich "niedopatrzeń" :twisted:

Moja rodzinka wygląda bardzo zdrowo - doniczka pełna, aż nadto zielonych korzeni, nie widać nic a nic

słabych lub uszkodzonych a one lubią ciasnotę prawda ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adiano, lubią ciasno. a jak już będzie mocno ciasno, jak będą ,,wychodziły,, górą z doniczki to trzebo będzie przesadzić do większej.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy przegląd śpiących kwiatków zaowocował niespodzianką. w 2 doniczkach z białym i bordowo-białym kwiatkiem chyba wychodzą pędy kwiatowe, nie śmiem się jeszcze cieszyć bo są jeszcze maluteńkie, ale wyglądaja inaczej niż korzonki, więc myśle że to chyba to. Boję się troszkę o białego, ponieważ przesadziłam go dziś do nowego podłoża, ponieważ zrobiły mu się w korze białe kuleczki jakiejś grzybni i nie chciałam ,żeby tak rósł nowy pęd.Kurcze, mam nadzieję,że mi nie odchoruje. Korzonków nie naruszałam, bo były zdrowiutkie, ale się martwię.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Orchideomaniak pisze:
AGNESS pisze:Wielkie dzięki wszystkim za miłe słowa.To super sprawa, że można podzielić się z kimś swoją pasją. Ja na okrągło gadałabym o storczykach i je oglądała. Już się śmiałam, że wszystkich znajomych zanudzę ględząc ciągle o storczykach. A teraz mogę sobie do woli poużywać :lol:
Hehe jakoś tak jest że zdarza mi się przechodzić na temat storczyków wśród znajomych :)
ja bym mogła cały czas gadać o storczykach, dobrze się czuję w tym temacie i mam dużo do powiedzenia o nich. może dlatego nie jestem zbyt lubiana...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa jestem pewna,że przesadzasz z tym nielubieniem. Po prostu masz inne zainteresowania niż Twoi znajomi i dlatego nie mozecie znależć wspólnego języka. Takie zainteresowanie jak Twoje jest bardzo rzadko spotykane wśród młodzieży.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Storczykowa jestem pewna,że przesadzasz z tym nielubieniem. Po prostu masz inne zainteresowania niż Twoi znajomi i dlatego nie mozecie znależć wspólnego języka. Takie zainteresowanie jak Twoje jest bardzo rzadko spotykane wśród młodzieży.
wiem. ale naprawdę nie należe do lubianych, niektórzy siaę bardzo czepiają że interesuję się storczykami i obrażają mnie z tego powodu. ale ja nie zrezygnuję ze storczyków. jak nie akceptują mojego hobby to znaczy, że nie są warci, by się ze mną zadawać. może w przyszłości znajdę prawdziwych, tolerancyjnych znajomych...
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Ja mam tolerancyjnych znajomych i podziwiają moja pasję :) czasem mamy ubaw, jak nie pochwalę jakiegoś storczyka w ich domu, i nie zacznę o nich opowiadać :) Wtedy pytają czy wszystko z moimi storczykami jest ok, ale ja zazwyczaj staram się nie mówić dużo o storczykach, bo nie kazdemu to się może podobać :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Orchideomaniak pisze:Ja mam tolerancyjnych znajomych i podziwiają moja pasję :) czasem mamy ubaw, jak nie pochwalę jakiegoś storczyka w ich domu, i nie zacznę o nich opowiadać :) Wtedy pytają czy wszystko z moimi storczykami jest ok, ale ja zazwyczaj staram się nie mówić dużo o storczykach, bo nie kazdemu to się może podobać :)
ja się staram powstrzymywać, ale i tak uważają, że jestem dziwna. ale ja jestem dumna że jestem inna, że mam hobby. nie chciałabym być taka... pusta. zresztą nawet jak nie gadam o storczykach to i tak jestem dla nich za poważna, za bardzo się od nich różnię. wolę rozmawiać z dorosłymi.
Awatar użytkownika
Adiana
200p
200p
Od: 28 lip 2008, o 12:45

Post »

A ja tam bym się cieszyła, gdyby moje dziecko miało takie a nie inne hobby - może to i drogie,

ale bezpieczne...lepiej niech wydaje pieniądze na naturę a nie inne niekoniecznie dobre sprawy.

Tak trzymaj i nie oglądaj się na innych ;)
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Storczykowa jak to nie masz znajomych :!: a tu na forum :?: mnie sie podoba twoje hobby i bardzo bym chciala zeby moja corka tez takie miala(ma 17 lat i juz 1 storczyka sobie kupila) droga corcia ma 13 lat i kocha kaktusy.

Wazne jest ze to co robisz robisz z zamilowania do piekna natury i uwiez mi tacy ludzie maja czasem ciezko z zyciu ale serce maja WIELKIE.
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

No własnie nie zapominaj o nas :) my lubimy opowieści o storczykach :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podpisuję się pod waszymi słowami obiema rękami. To jest piękna pasja, która nikomu nie robi krzywdy. A co do przyjażni w realu, to Storczykowa absolutnie się nie martw, Twoi znajomi są coraz starsi i będą powoli się wyciszać i w końcu się znajdzie ktoś, kto nadaje na takich samych falach jak Ty.A na razie do rozmów o storczykach to my wszyscy na forum jesteśmy jeszcze bardziej niz chętni :D Pozdrawiam i uszy do góry :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

na forum jest fajnie i cieszę się, że chociaż tu moge się z kimś dogadać... ja zawsze byłam inna. zawsze lubiłam kwiaty. gdy zaczęłam zbierać storczyki, miałam 11 lat... ale storczyki bardzo mi się spodobały i zbieram je do dziś... już 4 lata... zwykle jestem stała w postanowieniach i jak się uda, bedę już zawsze hodować storczyki... mam nadzieję, żekiedyś poznam kogoś, kto bedzie tolerował moje zainteresowania i lubił mnie taką, jaka jestem...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pewno poznasz, bądż dobrej myśli. Nie ma zbyt wiele osób interesujących się storczykami, nawet wśród dorosłych. Ale forum jest świetnym miejscem, gdzie możemy dzielić się swoją pasją z innymi zainteresowanymi tym tematem. Więc jest super i okazuje się,że wcale nie jesteśmy osamotnieni
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Na pewno poznasz, bądż dobrej myśli. Nie ma zbyt wiele osób interesujących się storczykami, nawet wśród dorosłych. Ale forum jest świetnym miejscem, gdzie możemy dzielić się swoją pasją z innymi zainteresowanymi tym tematem. Więc jest super i okazuje się,że wcale nie jesteśmy osamotnieni
w moim otoczeniu nie ma nikogo, kto by miał podobne zainteresowania co ja. żyję zupełnie w innym świecie niż moi znajomi. jestem inna i dobrze mi z tym. nudno by było, gdyby każdy był taki sam... jestem też na innym poziomie niż oni.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”