Moj skromny ogrodek-julka_

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ogród

Post »

Witaj Julio sąsiadko, miło mi Ciebie i Twoją rodzine poznać, dzisiaj pospacerowałam sobie po twoim ogródeczku miałaś świetny pomysł z tymi rojnikami a w ogóle to masz bardzo ładnie. Widzę , że lubisz kamień i drewno w ogrodzie, i tyle ciekawych pomysłów i możliwości do ich zrealizowania. Ja też uwielbiam kamienie jak gdzieś spodkam na swojej drodze obojetnie czy duży czy mały to jest zabrany i o dziwo już wiem gdzie go położę. tydzień temu byłam w Warszawie i też przywiozłam dwa ciekawe kształty. Córa się śmiała mama na co ci te kamienie, a ja do ogrodu do oczka wodnego. Zapraszam do mojego małego "Raju" Pozdrawiam Ciebie i twoją rodzinę Halina - będę Cię odwiedzać.
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

Becia- witam serdecznie:0 dziekuje za odwoedzinki i zapraszam znowu ;:196

Bogusia- zarazilam sie od was tym ogrodkowaniem:))zapal mam wielki ,a zobaczymy co z tego wyniknie...potem wrzuce fotki moich dzisiejszych zakopow;)

eukomis-slonce twoj ogrodek juz poznalam jakis czas temu:) sliczny...musze tam znowu wpasc:)matko...ja tez wszedzie cos zbieram ...moj maz oststnio sie smial ze zanim zajelam sie ogrodkiem wyszukiwalam rzeczy ktore moznaby zatapiac w pazurkach(z racji mojego zawodu),a teraz szukam wszystkiego co nadaje sie do ogrodu:) oststnio z lasu wrocilam z calym bagaznikiem szyszek :lol:

pozdrawiam wszystkich cieplutko...pozniej wstawie obiecane fotki :wink:
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Re

Post »

dzisiaj kupilam male co nieco :lol: i upiekszylam moj kacik ziolowy:)

Obrazek
Obrazek

na skarpke dokupilam czosnek ozdobny:)

Obrazek
Obrazek

no i w koncu kupilam powojniki...moje ulubione kolorki:) maja juz zawiazki paczkow...musze szybko ta rabatke zrobic:)

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

a to roslinka na ktora chorowalam dlugo od kiedy zobaczylam ja w Tunezji:) i znalazlam...nazywa sie lantana...pieknie kwitnie i pachnie...na zime trzeba ja chowac do domu ale w domu tez kwitnie...calutka zime:)

Obrazek
Obrazek

wystawilam tez na dwor moje kaktusiki

Obrazek
Obrazek

dzisiaj bylismy w Slaskim Ogrodzie za Siemianowicami ...i zfotografowalam tam moje marzenie na ten rok....znalazlam producenta tych kaskad i mam nadzieje sobie taka sprawic
:wink: tylko troszke inaczej zagospodaruje przestrzen wokol

Obrazek
Obrazek

no to by bylo na razie na tyle...uciekam do lozeczka ,bo jutro rano szybkie wstawanko i na wycieczke do Krakowa...dzieciom smoka wawelskiego pokazac

:lol: dobrej nocki i milego ogladania
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz dobre pomysły Julko :D To co zrobiłaś z pniem, którego Twój M nie miał siły wytargać, jest naprawdę super! Kamień z rojnikami tez. Podoba mi sie nawet korzeń w okienku :lol:
Zdaje mi się, ze gdzieś czytałam, jakobyś chciała mieć ogród zielony, bez kwiatów...
Mając tyle miejsca? Nie wierzę, ze mogłabyś przy takim planie wytrwać! W dodatku z taką inwencją :D Nawet bez forum! A skoro jesteś juz z nami, to nie ma raczej szans, zeby tak wyglądał Twój ogród ;)
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Re

Post »

witaj Chatte-milo mi ze wpadlas z wizyta :)
masz racje...chyba zaczynam wariowac na punkcie kwiatkow...co widac po moich dzisiejszych zakupach..wkleilam zzdjecia 5 min przed twoim postem:) i dziekuje za mile komplementy ;:61
pozdrawiam cieplo
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Julko masz dużą przestrzeń to na pewno taka kaskada świetnie będzie u Ciebie wyglądać .....a jest ładna :lol:
Podobają mi się takie osłonki drewniane ładnie się prezentują w twoim ogrodzie ,ale mi jest szkoda swoich wystawiać na dwór . A biedaczka juka co tak samiutka stoi ale na pewno coś tam dosadzisz :wink: powojniki urocze
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Re

Post »

Beatko dziękuję :) ...a juka taka samotna to tam nie jest,obok jest róża ,która już bardzo mocno i bardzo ślicznie kwitła ,ale zaczęło ją zjadać jakieś choróbsko :cry: musiałam przyciąć chore pędy i spryskać....choć nie wiem czy to coś da,bo znowu chyba ją dopadło :( cyknę potem zdjęcie to może poradzicie czy ją całkiem ściąć ...czy co z nią zrobić?
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julka

fajne te rusałki są :lol:
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Re

Post »

dziękuję Tess :)

a to ta róża ...tutaj ma pąk normalny
Obrazek
Obrazek

ale tutaj już nie :(
Obrazek
Obrazek

a tak wygląda większa część całej róży :( co mam z nią zrobić? wysadzić i w miejsce tej dać nową?czy zrobić radykalne cięcie? będę wdzięczna za porady :) bo pryskania jakoś mało działają,na krótki czas,poza tym zostają brzydkie plamki po tym roztworze,który poleciła mi pani w sklepie

Obrazek
Obrazek

a tu z bliska śliczna Lantana
Obrazek
Obrazek

:D
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Różę lej Amistarem i się nie przejmuj plamami.
Ważne by wywalić z jej tkanek grzyba, a to może tylko bardzo silny fungicyd.
Obcięcie do ziemi niczego nie da, bo grzyb jest nawet w korzeniach - dlatego potrzeby jest silny " antybiotyk", który dotrze do każdej komórki.

Obrazek

Kaskada- dzieło geniusza i estety - wspaniała! :P
Awatar użytkownika
Dorota69
50p
50p
Od: 1 wrz 2007, o 13:23

Post »

Witaj Julko!

Bardzo ładnie zaplanowane detale w ogrodzie. Lantana także ładnie kwitnie.
Kotek bardzo milutki. Życzę dalszych sukcesów w zagospodarowaniu działki.

Pozdrawiam ciepło :P
Dorota.
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p

Re

Post »

hanka55-dziękuję ślicznie za radę....tak zrobię :) a kaskadę mam nadzieję zamówić w te wakacje :) zobaczymy jak pozwolą fundusze....
Dorota69-dziękuję za odwiedzinki ...również życzę sukcesów :)
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Z tą różą zrób tak jak ci radzi Hanka 55- ona jest "encyklopedią różaną"na tym forum,a na pewno uratujesz różę.Lantana jest śliczna
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Witaj
Pospacerowałam po twoim ogrodzie.Masz dużo ciekawych pomysłów aq korzeń po prostu rewelacja, coś w moim stylu
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Witaj Julka wizyta w Twoim ogrodzie bardzo mi się podobała, śliczna działka, piękne kompozycje, wspaniałe rośliny. Zapewne jeszcze tutaj wpadnę. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”