Moj skromny ogrodek-julka_
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród
Witaj Julio sąsiadko, miło mi Ciebie i Twoją rodzine poznać, dzisiaj pospacerowałam sobie po twoim ogródeczku miałaś świetny pomysł z tymi rojnikami a w ogóle to masz bardzo ładnie. Widzę , że lubisz kamień i drewno w ogrodzie, i tyle ciekawych pomysłów i możliwości do ich zrealizowania. Ja też uwielbiam kamienie jak gdzieś spodkam na swojej drodze obojetnie czy duży czy mały to jest zabrany i o dziwo już wiem gdzie go położę. tydzień temu byłam w Warszawie i też przywiozłam dwa ciekawe kształty. Córa się śmiała mama na co ci te kamienie, a ja do ogrodu do oczka wodnego. Zapraszam do mojego małego "Raju" Pozdrawiam Ciebie i twoją rodzinę Halina - będę Cię odwiedzać.
Becia- witam serdecznie:0 dziekuje za odwoedzinki i zapraszam znowu
Bogusia- zarazilam sie od was tym ogrodkowaniem:))zapal mam wielki ,a zobaczymy co z tego wyniknie...potem wrzuce fotki moich dzisiejszych zakopow;)
eukomis-slonce twoj ogrodek juz poznalam jakis czas temu:) sliczny...musze tam znowu wpasc:)matko...ja tez wszedzie cos zbieram ...moj maz oststnio sie smial ze zanim zajelam sie ogrodkiem wyszukiwalam rzeczy ktore moznaby zatapiac w pazurkach(z racji mojego zawodu),a teraz szukam wszystkiego co nadaje sie do ogrodu:) oststnio z lasu wrocilam z calym bagaznikiem szyszek
pozdrawiam wszystkich cieplutko...pozniej wstawie obiecane fotki

Bogusia- zarazilam sie od was tym ogrodkowaniem:))zapal mam wielki ,a zobaczymy co z tego wyniknie...potem wrzuce fotki moich dzisiejszych zakopow;)
eukomis-slonce twoj ogrodek juz poznalam jakis czas temu:) sliczny...musze tam znowu wpasc:)matko...ja tez wszedzie cos zbieram ...moj maz oststnio sie smial ze zanim zajelam sie ogrodkiem wyszukiwalam rzeczy ktore moznaby zatapiac w pazurkach(z racji mojego zawodu),a teraz szukam wszystkiego co nadaje sie do ogrodu:) oststnio z lasu wrocilam z calym bagaznikiem szyszek

pozdrawiam wszystkich cieplutko...pozniej wstawie obiecane fotki

Re
dzisiaj kupilam male co nieco
i upiekszylam moj kacik ziolowy:)

na skarpke dokupilam czosnek ozdobny:)

no i w koncu kupilam powojniki...moje ulubione kolorki:) maja juz zawiazki paczkow...musze szybko ta rabatke zrobic:)

a to roslinka na ktora chorowalam dlugo od kiedy zobaczylam ja w Tunezji:) i znalazlam...nazywa sie lantana...pieknie kwitnie i pachnie...na zime trzeba ja chowac do domu ale w domu tez kwitnie...calutka zime:)

wystawilam tez na dwor moje kaktusiki

dzisiaj bylismy w Slaskim Ogrodzie za Siemianowicami ...i zfotografowalam tam moje marzenie na ten rok....znalazlam producenta tych kaskad i mam nadzieje sobie taka sprawic
tylko troszke inaczej zagospodaruje przestrzen wokol

no to by bylo na razie na tyle...uciekam do lozeczka ,bo jutro rano szybkie wstawanko i na wycieczke do Krakowa...dzieciom smoka wawelskiego pokazac
dobrej nocki i milego ogladania

na skarpke dokupilam czosnek ozdobny:)

no i w koncu kupilam powojniki...moje ulubione kolorki:) maja juz zawiazki paczkow...musze szybko ta rabatke zrobic:)

a to roslinka na ktora chorowalam dlugo od kiedy zobaczylam ja w Tunezji:) i znalazlam...nazywa sie lantana...pieknie kwitnie i pachnie...na zime trzeba ja chowac do domu ale w domu tez kwitnie...calutka zime:)

wystawilam tez na dwor moje kaktusiki

dzisiaj bylismy w Slaskim Ogrodzie za Siemianowicami ...i zfotografowalam tam moje marzenie na ten rok....znalazlam producenta tych kaskad i mam nadzieje sobie taka sprawic

no to by bylo na razie na tyle...uciekam do lozeczka ,bo jutro rano szybkie wstawanko i na wycieczke do Krakowa...dzieciom smoka wawelskiego pokazac

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz dobre pomysły Julko
To co zrobiłaś z pniem, którego Twój M nie miał siły wytargać, jest naprawdę super! Kamień z rojnikami tez. Podoba mi sie nawet korzeń w okienku
Zdaje mi się, ze gdzieś czytałam, jakobyś chciała mieć ogród zielony, bez kwiatów...
Mając tyle miejsca? Nie wierzę, ze mogłabyś przy takim planie wytrwać! W dodatku z taką inwencją
Nawet bez forum! A skoro jesteś juz z nami, to nie ma raczej szans, zeby tak wyglądał Twój ogród ;)

Zdaje mi się, ze gdzieś czytałam, jakobyś chciała mieć ogród zielony, bez kwiatów...
Mając tyle miejsca? Nie wierzę, ze mogłabyś przy takim planie wytrwać! W dodatku z taką inwencją

Re
witaj Chatte-milo mi ze wpadlas z wizyta
masz racje...chyba zaczynam wariowac na punkcie kwiatkow...co widac po moich dzisiejszych zakupach..wkleilam zzdjecia 5 min przed twoim postem:) i dziekuje za mile komplementy ;:61
pozdrawiam cieplo

masz racje...chyba zaczynam wariowac na punkcie kwiatkow...co widac po moich dzisiejszych zakupach..wkleilam zzdjecia 5 min przed twoim postem:) i dziekuje za mile komplementy ;:61
pozdrawiam cieplo
Julko masz dużą przestrzeń to na pewno taka kaskada świetnie będzie u Ciebie wyglądać .....a jest ładna
Podobają mi się takie osłonki drewniane ładnie się prezentują w twoim ogrodzie ,ale mi jest szkoda swoich wystawiać na dwór . A biedaczka juka co tak samiutka stoi ale na pewno coś tam dosadzisz
powojniki urocze

Podobają mi się takie osłonki drewniane ładnie się prezentują w twoim ogrodzie ,ale mi jest szkoda swoich wystawiać na dwór . A biedaczka juka co tak samiutka stoi ale na pewno coś tam dosadzisz

Re
Beatko dziękuję
...a juka taka samotna to tam nie jest,obok jest róża ,która już bardzo mocno i bardzo ślicznie kwitła ,ale zaczęło ją zjadać jakieś choróbsko
musiałam przyciąć chore pędy i spryskać....choć nie wiem czy to coś da,bo znowu chyba ją dopadło
cyknę potem zdjęcie to może poradzicie czy ją całkiem ściąć ...czy co z nią zrobić?

Re
dziękuję Tess
a to ta róża ...tutaj ma pąk normalny

ale tutaj już nie

a tak wygląda większa część całej róży
co mam z nią zrobić? wysadzić i w miejsce tej dać nową?czy zrobić radykalne cięcie? będę wdzięczna za porady
bo pryskania jakoś mało działają,na krótki czas,poza tym zostają brzydkie plamki po tym roztworze,który poleciła mi pani w sklepie

a tu z bliska śliczna Lantana

a to ta róża ...tutaj ma pąk normalny

ale tutaj już nie

a tak wygląda większa część całej róży

a tu z bliska śliczna Lantana

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Różę lej Amistarem i się nie przejmuj plamami.
Ważne by wywalić z jej tkanek grzyba, a to może tylko bardzo silny fungicyd.
Obcięcie do ziemi niczego nie da, bo grzyb jest nawet w korzeniach - dlatego potrzeby jest silny " antybiotyk", który dotrze do każdej komórki.

Kaskada- dzieło geniusza i estety - wspaniała! :P
Ważne by wywalić z jej tkanek grzyba, a to może tylko bardzo silny fungicyd.
Obcięcie do ziemi niczego nie da, bo grzyb jest nawet w korzeniach - dlatego potrzeby jest silny " antybiotyk", który dotrze do każdej komórki.

Kaskada- dzieło geniusza i estety - wspaniała! :P
Re
hanka55-dziękuję ślicznie za radę....tak zrobię
a kaskadę mam nadzieję zamówić w te wakacje
zobaczymy jak pozwolą fundusze....
Dorota69-dziękuję za odwiedzinki ...również życzę sukcesów

Dorota69-dziękuję za odwiedzinki ...również życzę sukcesów

-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- krzysiek86